Ekstrem-Lamborghini uten frontrute

For å kjøre denne nyeste villstyringen fra Lamborghini trengs det trolig både hjelm og briller. Foto: AFP

Både tak og frontrute er fjernet i Lamborghinis ekstreme Aventadador J, som skal være mulig å få opp i 300 km/t.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstrem-Lamborghini uten frontrute

Både tak og frontrute er fjernet i Lamborghinis ekstreme Aventadador J, som skal være mulig å få opp i 300 km/t.

GENEVE (ABC Nyheter): Toseteren brummet inn på bilutstillingen i Geneve som en av de første store attraksjonene under messens første pressedag. Bak rattet satt en ulastelig kledd Lamborghini-sjef, tyske Stephan Winkelmann, som kunne fortelle at den ekstreme farkosten er den eneste i sitt slag. Men ikke nok med det. Bilen er allerede solgt.

Den gikk for for 2,1 millioner euro (15,5 millioner kroner), opplyste Winkelmann på pressekonferansen.

Lamborghini Aventador Jota Speedster, som bilen kalles, er basert på Lamborghini Aventador LP 700-4, men den nye utgaven er oppgradert med ny teknologi for å øke farten. Superbilen har drift på alle hjul og en 6,5 liters V12-motor som leverer fra seg nesten 700 hestekrefter. Ifølge Lamborghini skal bilen kunne nå hastigheter på rundt 300 km/t.

Det eneste føreren har som «beskyttelse» - når både tak og frontrute er skrellet vekk, er to små vindavvisere foran på panseret.

Aircondition og navigasjonssystem skal også være fjernet – med det mål å lette vekten og øke farten. I tillegg er setene laget av et lett karbonfiber-stoff som Lamborghini kaller «karbonskinn».

Aventador J er en naturkraft på to hjul. Overlegent kraftig og overlegent åpen. Bilen tilbyr sin pilot og copilot en helt ubeskrivelig opplevelse av kraft og dynamikk, sa Lamborghini-sjef Stephan Winkelmann under presentasjonen, og la for ordens skyld til at Aventador J er den laveste modellen Lamborghini har laget. 111 centimeter ruver den over bakken.Ekstrem-Lamborghini uten frontrute Både tak og frontrute er fjernet i Lamborghinis ekstreme Aventadador J, som skal være mulig å få opp i 300 km/t. GENEVE (ABC Nyheter): Toseteren brummet inn på bilutstillingen i Geneve som en av de første store attraksjonene under messens første pressedag. Bak rattet satt en ulastelig kledd Lamborghini-sjef, tyske Stephan Winkelmann, som kunne fortelle at den ekstreme farkosten er den eneste i sitt slag. Men ikke nok med det. Bilen er allerede solgt. Den gikk for for 2,1 millioner euro (15,5 millioner kroner), opplyste Winkelmann på pressekonferansen. Lamborghini Aventador Jota Speedster, som bilen kalles, er basert på Lamborghini Aventador LP 700-4, men den nye utgaven er oppgradert med ny teknologi for å øke farten. Superbilen har drift på alle hjul og en 6,5 liters V12-motor som leverer fra seg nesten 700 hestekrefter. Ifølge Lamborghini skal bilen kunne nå hastigheter på rundt 300 km/t.Det eneste føreren har som «beskyttelse» - når både tak og frontrute er skrellet vekk, er to små vindavvisere foran på panseret. Aircondition og navigasjonssystem skal også være fjernet – med det mål å lette vekten og øke farten. I tillegg er setene laget av et lett karbonfiber-stoff som Lamborghini kaller «karbonskinn». Aventador J er en naturkraft på to hjul. Overlegent kraftig og overlegent åpen. Bilen tilbyr sin pilot og copilot en helt ubeskrivelig opplevelse av kraft og dynamikk, sa Lamborghini-sjef Stephan Winkelmann under presentasjonen, og la for ordens skyld til at Aventador J er den laveste modellen Lamborghini har laget. 111 centimeter ruver den over bakken.GENÈVE (ABC Nyheter): Toseteren brummet inn på bilutstillingen i Geneve som en av de første store attraksjonene under messens første pressedag. Bak rattet satt en ulastelig kledd Lamborghini-sjef, tyske Stephan Winkelmann, som kunne fortelle at den ekstreme farkosten er den eneste i sitt slag. Men ikke nok med det. Bilen er allerede solgt.

GENÈVE (ABC Nyheter): Toseteren ble avduket som en av de første store attraksjonene på bilutstillingen i Genève tirsdag. Lamborghini-sjef Stephan Winkelmann kunne fortelle at den ekstreme farkosten er den eneste i sitt slag. Og ikke nok med det. Bilen er allerede solgt.

– Den ble solgt for for 2,1 millioner euro (15,5 millioner kroner) til en ukjent kjøper, opplyste Winkelmann på en pressekonferanse.

Les også: Nye Audi A3 debuterte med et smell

Lamborghini Aventador Jota Speedster, som bilen kalles, er basert på Lamborghini Aventador LP 700-4, men den nye utgaven er oppgradert med ny teknologi for å øke farten. Superbilen har drift på alle hjul og en 6,5 liters V12-motor som leverer fra seg nesten 700 hestekrefter. Ifølge Lamborghini skal bilen kunne nå hastigheter på rundt 300 km/t.

Se avdukingen her (artikkelen fortsetter under videoen):

Det eneste føreren har som «beskyttelse» - når både tak og frontrute er skrellet vekk, er to små vindavvisere foran på panseret.

Les også: F for Falcon fra Bentley

Aircondition og navigasjonssystem skal også være fjernet – med det mål å lette vekten og øke farten. I tillegg er setene laget av et lett karbonfiber-stoff som Lamborghini kaller «karbonskinn».

– Aventador J er en naturkraft på to hjul. Overlegent kraftig og overlegent åpen. Bilen tilbyr sin pilot og co-pilot en helt ubeskrivelig opplevelse av kraft og dynamikk, sa Lamborghini-sjef Stephan Winkelmann under presentasjonen, og la for ordens skyld til at Aventador J er den laveste modellen Lamborghini har laget. 111 centimeter «ruver» den over bakken.

Les flere saker fra ABC Nyheters motor-seksjon

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden