Ukens vintips:Slik matcher en av Norges flinkeste vinkelnere mat og vin

Video: Hør hele podcasten i videoen over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffer Aga fra Re-naa gjester podcasten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Norges beste på mat og vin i kombinasjon

I ukens podcast har Jon Trygve og Svein besøk av en av de beste vinkelnere i Norge, Kristoffer Aga. Til daglig jobber Aga på stjernerestauranten Re-naa i Stavanger. Aktuell som vinner av prisen for Norges beste vinmeny og Årets sommelier. Vi diskuterer hvordan man matcher mat og vin.

Elektrisk syrlighet i champagnen

Som ukens vintips kommer det et stalltips av de sjeldne fra Kristoffer Aga. Han anbefaler Lilbert et Fils-viner fra landsbyen Cramant, en av grand cru-kommunene i Champagne-regionen. Georges og sønnen Bertrand Lilbert lager robust og lagringsdyktig Champagne i klassisk strukturert stil med intens syre og lagringspotensial.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykk på vinen under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.

Lilbert Pérle Grand Cru Blanc de Blancs Brut kr 592 Foto: Foto Svein Lindin
Lilbert Pérle Grand Cru Blanc de Blancs Brut kr 592 Foto: Foto Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no.

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen, sommelier og styremedlem i Norsk Vinkelnerforening. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er ansvarlig for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth
Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen, sommelier og styremedlem i Norsk Vinkelnerforening. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er ansvarlig for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth

Følg vinjournalist Svein Lindin og få hans siste vintips først i vin-appen Vinify iPhone og Android. I Vinify kan du lagre dine favorittviner, se vin som er tilgjengelige på ditt lokale pol og dele dine egne anbefalinger med andre.