Ukens vintips:Slik matcher en av Norges flinkeste vinkelnere mat og vin
Kristoffer Aga fra Re-naa gjester podcasten.
Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:
Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.
Norges beste på mat og vin i kombinasjon
I ukens podcast har Jon Trygve og Svein besøk av en av de beste vinkelnere i Norge, Kristoffer Aga. Til daglig jobber Aga på stjernerestauranten Re-naa i Stavanger. Aktuell som vinner av prisen for Norges beste vinmeny og Årets sommelier. Vi diskuterer hvordan man matcher mat og vin.
Elektrisk syrlighet i champagnen
Som ukens vintips kommer det et stalltips av de sjeldne fra Kristoffer Aga. Han anbefaler Lilbert et Fils-viner fra landsbyen Cramant, en av grand cru-kommunene i Champagne-regionen. Georges og sønnen Bertrand Lilbert lager robust og lagringsdyktig Champagne i klassisk strukturert stil med intens syre og lagringspotensial.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenTrykk på vinen under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.
Spørsmål eller forespørsler?
Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no.
Følg vinjournalist Svein Lindin og få hans siste vintips først i vin-appen Vinify på iPhone og Android. I Vinify kan du lagre dine favorittviner, se vin som er tilgjengelige på ditt lokale pol og dele dine egne anbefalinger med andre.