Slik trener hun Hollywood-stjernene

PERSONLIG TRENER: Johanna Grønneberg Mesa tar gjerne Kim Kardashian ut i naturen for å løfte på tømmerstokklignende treningsredskaper kalt ViPRs (vipers). © Foto: Julie Bech
PERSONLIG TRENER: Johanna Grønneberg Mesa tar gjerne Kim Kardashian ut i naturen for å løfte på tømmerstokklignende treningsredskaper kalt ViPRs (vipers). © Foto: Julie Bech

Her er øvelsene kjendisene elsker.

Fakta om Johanna Grønneberg Mesa

Alder: 31 år

Hva: Personlig trener og programleder

Sivilstatus: Gift med Vincent Pryme

Bosted: Hollywood, Los Angeles

Vi kjenner henne best som reporter for MTV på den røde løper i Hollywood, der hun også er kjent som personlig trener for kjendisene.

Akkurat nå er Johanna Grønneberg Mesa (32) «hjemme» i Norge ett år, da hun venter sitt første barn, men har ifølge Se og Hør allerede hjemlengsel til Hollywood.

Kardashian og Hogan

I Los Angeles har hun de siste årene gjort seg bemerket som PT:

Kim Kardashian elsker hennes hemmelige rumpeøvelse, og Hulk Hogans datter Brooke går for kettlebells. De to er bare noen av kjendisene som får kjenne musklene jobbe når Johanna setter i gang treningstimen.

Hun mener at som personlig trener for kjendisene gir hun dem en smak av Norge i en annen form.

– Jeg liker å kombinere alternative treningsmetoder fra Hollywood med norsk sunnhet, sier hun til Fit Living.

Les også: – Viktig at trening gjør vondt

Johanna tar for eksempel Kim Kardashian ut i naturen for å løfte på tømmerstokklignende treningsredskaper kalt ViPRs (vipers).

– Jeg tror på nye ting, men også på det naturlige. Det er derfor jeg liker å bringe det nye i Hollywood sammen med det grunnleggende fra Norge. Resultatet blir til en kombinasjon av knebøy, utfall, tømmerstokkløft og hennes favoritt – nemlig tåsko. Og kjendisene elsker det. Skandinavisk skjønnhet og sunnhet er ettertraktet i Los Angeles.

Johanna er kjent for mange nordmenn som veldig ærlig på TV. Hun var ikke redd for å si meningene sine i TV Norge-serien, «Ja, vi elsker Hollywood». Og hun er like ærlig når hun står foran speilet med kjendisene. Carrie Preston fra den populære serien «True Blood» er også en klient av Johanna.

– Hollywood var dønn ærlig med meg, så da valgte jeg å være dønn ærlig tilbake. Så jeg sa til Carrie Preston at hun var tynnfeit.

– Du fortalte henne at hun var tynnfeit?

– Ja. Hun er en av de som sultet seg inn i Hollywood. Men som ikke er sterk og sunn innenfra. Det er ikke bra.

Seriøs kickbokser

Johanna har en stor firkantet tatovering på en muskuløs venstre arm. Hun sitter rett i ryggen, og snakker fort og mye. Hun har alltid vært glad i sport. Hun har spilt fotball på høyt nivå i over 10 år, og er i dag en seriøs kickbokser.

– Jeg bokser selvfølgelig med alle klientene mine, smiler hun.

Les også: Disse øvelsene former midjen

Hun hevder de fleste nordmenn trener for å være sunne og friske, mens amerikanere dessverre ofte bare trener for å være tynne.

– Men nå har det kommet en ny tid. De to treningskulturene begynner å blandes sammen. Folk i Hollywood vil ikke bare være tynne, men også sunne og sterke. Så da sitter disse tynne spetaklene og lurer på hvordan de skal bygge seg muskler.

Ønsker man å lure seg unna sit-upsene og gjerne tar imot en bjørnetjeneste under treningsøkten, så vil man ikke trene med Johanna.

– I Hollywood er alle så dramatiske og sytete hele tiden. Så når de ynker seg og sier de må kaste opp, så tror jeg ikke på dem. Jeg tror de bare skaper seg. Kroppen greier mye mer enn man tror.

Se også: Dette er verdens trangeste treningstime

Den heftige treningsstrategien hennes har også gjort henne populær hos en rekke sportsstjerner. En av kundene hennes er NFL-spiller, Michael Straham.

Syns ikke folk det er rart når en norsk, blond jente trener en svær, amerikansk fotballspiller?

– Jo, det ser rart ut, men jeg er regnet som en av de hardeste trenerne der, så de vet hva som venter dem når de trener med meg.

Johanna er utdannet som medisinsk personlig trener. I tillegg har hun seks forskjellige diplomer på sportsrelatert trening.

TRX/SLYNGETRENING:

TRX Suspension Training er en revolusjonerende metode for kroppsvekttrening.

Den kan enkelt settes opp hvor som helst, og du kan utføre hundrevis av øvelser som bygger kraft, styrke, fleksibilitet, balanse, bevegelighet og forebygger skader. Intensiteten velger du selv.

TRX ble først sett i amerikanske Navy Seals, og ble så utviklet av Fitness Anywhere.

ViPR (Vipers):

ViPR er en tømmerstokklignende gjenstand i forskjellige vektklasser. Den er designet så den er lett å holde og løfte.

ViPR er utviklet av amerikanske Michol Dalcourt fordi han så et behov for å utvikle et nytt treningsverktøy som kunne fremme målrettet bevegelse ved å blande styrketrening med funksjonell trening og bevegelse.

Bevegelse er grunnleggende i ViPR. Og det som utgjør en effektiv bevegelse, er en blanding av løft, skift av tyngde og vridning.

KETTLEBELL:

Kettlebell er en gammel russisk treningsform.

En Kettlebell er en vekt støpt i jern. Den ligner på en kanonkule med håndtak. En kettlebell brukes til å utføre ballistiske øvelser som kombinerer trening for hjerte, styrke og fleksibilitet.

Les også: Så lenge må du gå for å forbrenne en pose snacks

Størrelsen på Kettlebellene kan variere fra 1,8 kilo til 79 kilo. De grunnleggende bevegelsene, som for eksempel «swing», «snap», og «clean and jerk», trener hele kroppen på en gang, og på en måte som etterligner aktiviteter som måking eller gårdsarbeid.

«KETTLEBELL SWING»: Denne øvelsen trener setemusklene, hamstrings, core, rygg og skuldre. © FOTO: Bård Jørgensen «KETTLEBELL SWING»: Denne øvelsen trener setemusklene, hamstrings, core, rygg og skuldre. © FOTO: Bård Jørgensen

«Kettlebell Swing»

Denne øvelsen trener setemusklene, hamstrings, core, rygg og skuldre. Den krever styrke fra core (mage og nedre rygg), noe som er godt hvis man vil bygge six-pack. Den krever også stabilitet fra store muskelgrupper for å kontrollere bevegelsen.

* Stå med beina bredt fra hverandre, ca. 1.5 ganger skuldervidden din, og la tærne peke litt utover. Dette er viktig for å gi kettlebellen plass til å svinge bakover.

* Gå ned i knebøy mens du er helt rett i ryggen og løft opp vekten. (Husk å holde hodet rett og se rett framover i rommet mens du gjør dette.) Reis deg opp fra knebøy, og stå rett med skuldrene tilbake.

* For å starte bevegelsen med kettelbellen burde du gå ned i knebøy til kettlebellen er under og vel forbi skrittet. Når kettlebellen er omtrent under rumpa, og armene dine ikke rekker lenger i svingningen, vil du komme opp fra knebøy og presse hoften framover. Dette vil gjøre at ryggen vil rettes vertikalt som gjør at kettlebellen svinger opp foran deg. Du bør ha rette armer når du svinger den opp foran deg, og la den nå høyde med brystet ditt. Ikke la den svinge høyere opp enn det.

* For repetisjoner lar du kettlebellen svinge ned og mellom beina dine igjen, mens du samtidig går ned i knebøy, og så opp igjen.

* Du kan også variere og gjøre ett sett med én arm eller der du bytter på fra høyre til venstre arm, og tilbake etter hver repetisjon.

TYRKISK GET UP: Denne øvelsen trener hver muskel i kroppen. © FOTO: Bård Jørgensen TYRKISK GET UP: Denne øvelsen trener hver muskel i kroppen. © FOTO: Bård Jørgensen

Tyrkisk Get Up

Denne øvelsen trener hver muskel i kroppen, og her er instruksjonene for hvordan du gjennomfører den:

Hold kettlebellen i en hånd, over hodet ditt og med strak arm. Ta et steg tilbake med venstre ben, og knel ned som om du er i nedadgående fase av overhode baklengs utfall.

* Len deg til venstre side og plasser venstre hånd på gulvet litt til venstre for din høyre fot.

* Skift tyngdepunktet til venstre arm.

* Trekk venstre ben fram mellom høyre arm og venstre arm.

* Sitt med venstre ben utstrakt på gulvet og høyre ben bøyd.

* Strekk ut høyre ben og legg deg forsiktig ned.

* Da er du nede. Så kommer du deg opp med de samme stegene i motsatt rekkefølge.

* Bytt så kettlebellen over til den andre armen og gjør det samme for den andre siden.

Viktig å tenke på

Kettlebell er gøy, men det er utrolig tungt.

Har du problemer med rygg eller skuldre, skal du være veldig forsiktig med Kettlebelløvelser.

Ta det rolig i begynnelsen. Bruk lettere Kettlebells med stor variasjon i øvelsene.

LES OGSÅ:

Er løping eller styrketrening best mot magefett?

Teknikken som booster treningseffekten

Så mye må du trene for å forbrenne favorittsjokoladen

Dette er den ultimate treningsøvelsen

Unngå de klassiske treningstabbene

Les flere saker fra ABC Nyheters Livet-seksjon

Les flere nyheterMer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden