ELSK KROPPEN DIN:– Om jeg føler meg sexy? Ja, burde jeg ikke det?

VIL BRYTE MED TRADISJONELLE SYN PÅ SKJØNNHET: Tess Holliday er ikke redd for verken kritikk eller å vise verden hvor sexy hun er. FOTO: Yours Clothing
VIL BRYTE MED TRADISJONELLE SYN PÅ SKJØNNHET: Tess Holliday er ikke redd for verken kritikk eller å vise verden hvor sexy hun er. FOTO: Yours Clothing
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tess Holliday bruker klesstørrelse 54 - og er sexy som bare det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke en six-pack eller thigh-gap å se når plus-size modellen Tess Holliday poserer leende og selvsikkert i bare undertøyet for motefotografen Catherine Harbour.

Hun er dog ikke mindre slående av den grunn. Med sin formfulle kropp og store tatoveringer synlig nedover både armer og bein er Holliday langt unna det klassiske bildet av en supermodell - og likevel er det nettopp det hun er i ferd med å bli.

Holliday, som i skrivende stund har 667,000 følgere på Instagram og nesten 900,000 "likes" på Facebook-siden sin, har tatt skrittet fra å være et viralt fenomen, til å bli den første kvinnen i størrelse 6XL, tilsvarende norsk størrelse 54, som fikk kontrakt med et toppbyrå. Nå er hennes første fotoshoot for modellbyrået klar.

Unngå kroppspress

- Jeg føler meg sexy i kjoler som viser hud og viser kroppen min, røper modellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Og hvorfor skulle jeg ikke det?

For noen måneder tilbake begynte 29-åringen å bruke hashtaggen #EffYourBeautyStandards når hun postet bilder av seg selv på sosiale media.

- Det var for å få andre kvinner til å dele bilder av seg selv, og feire egen skjønnhet, uten at man skal være nødt til å definere sitt eget utseende ut fra hva media ofte forteller oss at skjønnhet er, forklarer Holliday til Kvinneguiden.

Modellen ønsker å vise at det ikke bare finnes én måte å være kvinne og være vakker på. Selv har hun som mål å jobbe for en verden hvor vi feirer ulikeheter, ikke kritiserer og gjør narr av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SUPERMODELL: Det prestisjetunge modellbyrået Milk har tegnet kontrakt med plus-size modellen Tess Holliday. FOTO: Yours Clothing SUPERMODELL: Det prestisjetunge modellbyrået Milk har tegnet kontrakt med plus-size modellen Tess Holliday. FOTO: Yours Clothing

Voksende trend

- Det er jo på alle måter positivt at både media og moteverden begynner å åpne opp for et litt mindre snevert syn på skjønnhet. Og her er modeller som Tess Holliday med på å skape forandring og historie, sier den anerkjente danske trendrådgiveenr Anja Bisgaard Gaede i Spott Trends til Kvinneguiden. Hun har blant annet jobbet som trendsjef i Pej gruppen, og gitt ut flere bøker om mote og kommunikasjon. Hun sier det i sin tid var Dove som gikk i bresjen for å bruke kvinner av ulik størrelse, alder og også farge i sine reklamer. Siden har mange fulgt etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Til og med Sports Illustrated brukte i år for aller første gang en plus-sized modell i en moteserie i sin årlige Swimsuit Edition. Ashley Graham viste frem bikinier side om side med mer tradisjonelle Sports Illustrated modeller som Behati Prinsaloo, Chrissy Teigen og Adriana Lima.

Avvist i årevis

Men veien til modellyrket har ikke vært så rett frem for Holliday, som veier i overkant av 130 kg og bruker norsk størrelse 54 i klær.

I årevis ble hun sendt hjem fra castinger og forbigått når det gjaldt oppdrag og kampanjer, helt til London-byrået MiLK bestemte seg for å signere kontrakt med henne.

Da pennen ble satt på papiret i januar i år kunne Holliday feire at hun var den første plus-size modellen til å gjøre en så lukrativ avtale med et såpass kjent modellbyrå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sexy og selvsikker

I en nylig lanserte reklamekampanjen for kleskjeden Yours Clothing stråler Holliday i en serie feminine og sexy kjoler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Både modellbransjen og verden for øvring begynner å våkne opp til at skjønnhet kommer i langt mer enn bare én form, sier daglig leder hos modellbyrået MiLK Management i London, Anna Shillinglaw, til avisen Daily Mail.

Hun har ikke angret et sekund på å ha signert Holliday som en av sine modeller.

- Det er ikke størrelser som avgjør om du er modell eller ikke. Hun har et ansikt man rett og slett ikke glemmer.

NEI TIL KROPPSPRESS: Holliday oppfordrer andre kvinner til å dele bilder av seg selv med hashtaggen #EffYourBeautyStandards. FOTO: Yours Clothing NEI TIL KROPPSPRESS: Holliday oppfordrer andre kvinner til å dele bilder av seg selv med hashtaggen #EffYourBeautyStandards. FOTO: Yours Clothing

Positiv til plus size

Også Norges mest kjente modellmamma, Eivor Øvrebø, har merket seg trendene som rører seg i utlandet når det kommer til plus-size modeller - og applauderer det.

- Det første som burde gjøres er jo å redefinere hva som regnes som plus-size, mener Øvrebø.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I dag blir man jo omtalt som plus size fra størrelse 38 til 48, alt etter hvem som uttaler seg.

Modellmammaen synes det er positivt at flere former og fasonger velges for å vise frem klær og moter.

- Verden har jo kvinner i alle fasonger, så det er bra at det også er modeller for de som ikke passer inn i dagens modell-ideal, noe som jo er tilfellet for de aller fleste av oss.

For at plus-size modeller er vakre, det er Øvrebø ikke i tvil om.

- Fotogene så det holder, fantastiske vakre ansikter og trekk. Tenk om vi mennesker bare kunne være litt mer fornøyd med utseendet vårt? Og ikke prøve så hardt å være å være kopier av det vi ikke er.

AdTech Ad

FØRST UTE: Tess Holliday er verdens første modell som bruker over størrelse 50 som har signert kontrakt med et av verdens mest kjente modellbyråer. FOTO: Yours Clothing FØRST UTE: Tess Holliday er verdens første modell som bruker over størrelse 50 som har signert kontrakt med et av verdens mest kjente modellbyråer. FOTO: Yours Clothing

"Vi er en nasjon som liker feitinger" Hylles for å vise frem strekkmerkene

Pinks perfekte svar til nettmobberne som kalte henne tykk

Denne saken er opprinnelig publisert hos Klikk.no