Parfymer:

Dette er den mest populære parfymen

DEN MEST SOLGTE PARFYMEN: «Daisy» fra Marc Jacobs. Foto: Produsent
DEN MEST SOLGTE PARFYMEN: «Daisy» fra Marc Jacobs. Foto: Produsent

Denne topper lista. Her får du de mest populære parfymene på taxfree.

Hvem har ikke opplevd å miste helt oversikten inne på taxfree?

Du har ti minutter til boarding, du har penger å spare på den forestående investeringen, men du har ikke peiling på hva du bør kjøpe!

Det finnes fantastisk mange herlige dufter der ute, men noen ganger er det greit å få en anbefaling.

Hva er mest populært nå? Hva sier eksperten? Hva sier folk flest?

Her får du tips til hvordan du skal gå frem for å finne din personlige favoritt.

DE MEST SOLGTE KVINNEDUFTENE: 1:

DE MEST SOLGTE KVINNEDUFTENE: 1: «Daisy» fra Marc Jacobs 2: «Bright Crystal» fra Versace, 3: «Noa» fra Cacharel, 4: «Laura» fra Laura Biagiotti, 5: «Light Blue» fra Dolce & Gabbana, 6: «Chanel Mademoselle» fra Chanel, 7: «Chance Eau Tendre» fra Chanel, 8: «Fresh Blossom» fra Donna Karan, 9: «Lady Million» fra Paco Rabanne, 10: «Guilty» fra Gucci. Foto: Produsentene

Topp 10 taxfree-dufter

Folket har talt! Her er lista over de bestselgende parfymene på taxfree i Norge.

1. «Daisy», Marc Jacobs (Eau de toilette)

Denne tusenfryd-duften er en ung og frisk blomsterduft. Den karakteriseres som sensuell, leken og feminin.

2. «Bright Crystal», Versace (Eau de toilette)

Versaces Bright Crystal er en sprudlende, frisk blomsterduft med innslag av granateple, peoner og magnolia.

3. «Noa», Cacharel (Eau de toilette)

Noa inneholder en spesiell kombinasjon av grønn te, kaffe og koriander. Parfymen dufter av krydder og frukter. Duftene er blandet med hvit musk og blomster, symbolisert gjennom en hvit perle i flasken.

4. «Laura», Laura Biagiotti (Eau de toilette)

Laura er en skikkelig klassiker. Duften er beskrives som myk, ren og frisk. Den fremhever det feminine og drømmende.

5. «Light Blue», Dolce & Gabbana (Eau de toilette)

Denne italienske klassikeren har noter av musk, amber og hvit rose, og karakteriseres som en frisk duft.

6. «Chanel Mademoiselle», Chanel (Eau de parfum)

Chanel Mademoiselle er en orientalsk, lys og leken duft. Parfymen ble lansert av motehuset Chanel i 2001, og selger nå mest av alle kvinneparfymer i verden, kun slått av «moderparfymen» Chanel No 5.

7. «Chance Eau Tendre», Chanel (Eau de toilette)

Parfymen har en ren, delikat og ung duft. Myk og feminin jasmin får sin friskhet gjennom et hint av grapefrukt og eple.

8. «Fresh Blossom», Donna Karan (Eau de toilette)

Donna Karans Fresh Blossom dufter av grapefrukt, solbær, solmodne aprikoser med innslag av liljekonvall, roseblader og jasmine.

9. «Lady Million», Paco Rabanne (Eau de parfum)

Duften er feminin, bestemt og dristig. Man kan kjenne lukten av appelsinblomst, jasmine og gardenia. Den har en sensuell og frisk duft.

10. «Guilty», Gucci (Eau de toilette)

Parfymen har en varm og orientalsk blomsterduft. Gucci Guilty dufter av blant annet mandarin, rosa pepper, syrin og fersken.

PARFYMEEKSPERTEN: Bjørn Brochmann er D2's faste parfymespaltist og illustratør i Commando Group.

PARFYMEEKSPERTEN: Bjørn Brochmann er D2s faste parfymespaltist og illustratør i Commando Group. Foto: Bjørn Brochmann

Parfymetrendene akkurat nå

Vi kontaktet D2s faste parfymespaltist, Bjørn Brochmann, og spurte han om hva som rører seg i parfymeverdenen akkurat nå, og hvilke trender han har mest tro på.

Her er hans topp fem trendtips.

1. Den orientalske parfymen

Genren er på full fart tilbake etter at den konka ut på dansegulvet på midten av åttitallet. Dette er de sexy lillesøstrene til YSL Opium og Dior Poison som går på SATS i stedet for å bruke kokain. Tipper at Lady Million og Guilty kommer til å hoppe langt oppover lista i løpet av året.

2. Trendbarometer

Prada har vært utrolig flinke til å prikke inn nye ingredienstrender med sin Infusion-serie. Først ute var iris, så kom appelsinblomst, tuberose, vetiver og nå rose. Det kan være en utfordring å kle seg opp til en stor roseduft – men ta fram den røde leppestiften, putt Wuthering Heights under armen eller i MP3-spilleren, og slipp løs de store følelsene.

3. Alle elsker øko

En skulle tro at bunnen hadde falt ut av alt «organic» for lenge siden, men hva er vel bedre enn å pynte på den dårlige miljøsamvittigheten med «I Love les Carottes» fra Honore des Prés når du lander på JFK Airport og har etterlatt verdens største co2-avtrykk? Ignorance is bliss.

4. Old fashioned

Eau de cologne har gjort kjempe-comeback. Dette er klassiske sitrusdufter med grønne urter i bunnen. Dette sitter som hånd i hanske med klassiske snitt, tweed og spasersko. Tradisjonelt forbeholdt herrer, men spør du meg er dette enda kulere på en jente med et par slitte jeans og en stor skjorte. Prikken over I’en til «boy-friend»-looken.

5. Den brede landevei vs. den smale sti

Det er påfallende at alle sier at de er opptatt av å finne en parfyme som er «meg», og allikevel velger parfymer som alle andre har. Takket være nettbutikkene er det nå enklere enn noensinne å bevege seg utenfor allfarvei. På luckyscent.com , ausliebezumduft.de og indiescents.com kan du bestille prøver - og er du heldig finner du en parfyme som er helt «deg» og samtidig helt annerledes!

HER ER MARI SINE TOPP 3: Fra venstre:

HER ER MARI SINE TOPP 3: Fra venstre: «Untitled» fra Maison Martin Margiela, «Daisy Hot Pink» fra Marc Jacobs og «Body» fra Burberry. Foto: Mari Ruus og produsentene.

Det Nyes favoritter

Folket har talt, og Daisy troner på toppen. Det Nyes skjønnhetsekspert, Mari Ruus, har også en av Marc Jacobs' Daisy-varianter på sin toppliste.

Mari sine topp 3:

1. «Untitled» fra Maison Martin Margiela

Dette er en helt annerledes duft, som har vakt oppsikt i skjønnhetsjungelen. Margiela selv beskriver duften som noe som minner om en stor kornavling som høstes like etter at det har regnet, og har noter av galbanum, appelsinblomst, røkelse, jasmin og sedertre. Perfekt duft for deg som er på jakt etter noe litt spesielt.

2. «Daisy Hot Pink» fra Marc Jacobs

Marc Jacobs gjør stor suksess med duftene sine, og det siste tilskuddet er Daily Hot Pink. Den dufter av markjordbær, fiolblader og rosa grapefrukt blandet med enkel jasmin, gardenia og trenoter. Dette er en nydelig duft nå på høsten og vinteren.

3. «Body» fra Burberry

Denne duften inneholder en note som aldri før er brukt i duftsammenheng, nemlig english rose. Det er en feminin og sensuell duft med noter av fresia, fersken, english rose, amber og vanilje. Dette er en veldig behagelig duft som er fin til hverdags.

Her kan du følge bloggen til Mari.

Les også:

Her er våre franske parfymefavoritter

Slik blir du kvitt kvisene

Bli lekker for en billig penge

Saken er opprinnelig skrevet for Det Nye og publisert på klikk.no.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 Tok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Frykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Frynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Startet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24 Liverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45 Politikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28 Jehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16 Solfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder
Siste nytt
02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NorgeVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeTok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenSyriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerFrykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54Helse og livsstilMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenFrynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15PolitikkKanonvalg for De grønne i Sveits05:05KulturSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49PolitikkMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45PolitikkNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkStartet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24SportLiverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45PengerPolitikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28NorgeJehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16Helse og livsstilSolfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder