Meny

Tysk kvalitet og tradisjon

Denne gangen har vi smakt på fire svært tradisjonsrike øl fra Tyskland.

Det flommer over av mikrobryggede øl og disse kan av og til oppleves å overgå hverandre i ekstreme smaker og tilsetninger. Noen ganger kan det rett og slett bli litt for mye av det gode og man ønsker seg tilbake til litt mer «normale» øl.

Heldigvis finnes det fremdeles en rekke bryggerier som brygger øl slik de har gjort gjennom generasjoner både i inn- og utland. Noen av de aller mest tradisjonsrike bryggeriene finner vi i Tyskland – og denne gangen har vi smakt på fire svært tradisjonsrike øl fra nettopp Tyskland. Med disse er du sikret at det rett og slett bare smaker godt.

Lederer Pils

Dette tyske bryggeriet kan spore sin opprinnelse helt tilbake til 1468 i Nürnberg. Pilsnerølet har blitt eksportert fra bryggeriet siden midten av 1800-tallet.

Fargen er lys gyllen og ølet har et høyt flott skum med godt hold. Dufter av høy, litt sitrus, eple og bakst. Smaken er veldig ren og klar med hint av honning, noe sødme og en frisk og lang ettersmak med tydelig preg av spalterhumlen som er brukt.

Dette er et veldig klassisk og typeriktig øl hvor man kan kjenne tysk øltradisjon og bryggerihistorie i smaken. Lederer Pils er veldig forfriskende og er et trygt valg.
Lederer Pils – Alkohol 5,1 % - 0,5 l – kr. 49,90

Les også: Syrlig og fruktig fra Qvart Ølkompani

Kloster Scheyern Weisse Hell

I klosteret Scheyern har det blitt brygget øl siden året 1119. Det er dermed det tredje eldste bryggeriet i Tyskland og dermed en god representant for tysk øltradisjon.

Dette ølet er brygget i stilen Weissbier og er ikke filtrert, noe som gir ølet en tydelig smaksprofil. Ølet er gyllent og litt tåkete med et veldig flott skum som holder seg i det uendelige. Duften er preget av krydder, appelsin, banan og litt karamell.

Smaken er myk og sødmefylt med nellik, banan og et balansert maltpreg med en lang ettersmak. Husk skikkelige hveteølglass!
Kloster Scheyern Weisse Hell - Alkohol 5,2 % - 0,5 l – kr. 54,90

Les også: Bodøs stolthet på flasker

Kloster Scheyern Weisse Dunkel

Fra samme bryggeri tar vi med en Weisse Dunkel hvor det er mer maltfylde og mer farge.

Ølet har en fin dyp kobberfarge og et veldig flott skum med en anelse brunt i seg.

Duften har mye mer maltpreg, noe vanilje og banan. Smaken er mer maltaktig, men fremdeles forfriskende og lett. Mye sødme, banan og litt karamell. Litt bitterhet i avslutningen. Ølet har en lang og behagelig ettersmak.

Kloster Scheyern Weisse Hell er et veldig tradisjonsrikt og godt øl.
Kloster Scheyern Weisse Dunkel - Alkohol 5,2 % - 0,5 l – kr. 54,90

Les også: Drikke som passer til skreien

Tucher Bajuvator Doppelbock

Også dette bryggeriet kan spore sin historie langt tilbake, helt til 1672. Selv om det, i forhold til de andre, er et yngre bryggeri så er det ingen tvil om at det også her er tradisjon og historie bak hver flaske.

Dobbelbokk er et ekstra kraftig bokkøl med høyere alkoholinnhold og enda mer maltpreg enn vanlig bokkøl. Ølet har dyp rødbrun farge og et lett brunlig skum med godt hold. Duften er preget av vørter, sirup, tørkede frukter og noe karamell. Smaken er meget maltig med mye sødme og god fylde. Her er det karamell, sirup, fiken og hint av kaffe.

Dette er et kraftig øl som ikke er en tørsteslukker, men som fungerer utmerket som et koseøl – til en fornuftig pris.
Tucher Bajuvator Doppelbock – Alkohol 7,5 % - 0,5 l – kr. 57.90

Les også: Asfalt, kunst og elefanter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært