Pepperkaker er nordmenns favoritt i julen

Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til. Foto: Colourbox.com
Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til. Foto: Colourbox.com

De velsmakende kakene danker ut de andre sortene med klar margin. Men aldersgruppen 60 pluss foretrekker en annen gammel juleklassiker.

Julen er en tradisjonstung tid, også på kakefronten. Det er også høytid for å skulle kose seg på kakefronten, selv om vi kanskje ikke lenger føler vi selv må bake syv sorter til jul. Norsk Juleindeks fra MatPrat har undersøkt hvilken vi foretrekker å gumle på, og seieren gikk pepperkakene.

– Den gode, gamle pepperkaka vinner faktisk en overlegen seier. 24 prosent oppgir denne som sin favoritt. Andreplassen går til den klassiske krumkaken, mens det er kransekakestenger som tar siste plass på pallen, sier samfunnsanalytiker Anne Zondag i MatPrat i en pressemelding.

Les også: Bare den beste pepperkakedeigen inneholder pepper

Ifølge MatPrat oppgir 40 prosent av de under 34 år at pepperkaka er den store favoritten. Men mens barn og barnebarn har pepperkakene på førsteplass, er status en annen hos besteforeldrene i aldersgruppen 60 pluss. Der i gården er det kun ni prosent som foretrekker pepperkaker, mens krumkaka inntar førsteplass.

Pepperkakene er svært populære på flere steder enn bare i kakeboksen. Google har sett på tallene og i den digitale sfæren er det flest som søker på «pepperkake».

– Pepperkaken er definitivt den mest søkte julekaken hittil i år. Faktisk er det ingen andre som er i nærheten en gang når det gjelder volum, sier Hanne-Lene Norup Dahlgren i Google Norge.

Les også: Slik blir du sjokoladehus-arkitekt

Personvernpolicy