14-åring fikk dødsønske oppfylt

ERKLÆRT DØD: Amerikanske Jerika Bolen, som led av den alvorlige nervesykdommen SMA, ble i dag erklært død. Foto: Reuters
ERKLÆRT DØD: Amerikanske Jerika Bolen, som led av den alvorlige nervesykdommen SMA, ble i dag erklært død. Foto: Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske 14-åringen som ville avslutte behandlingen som holdt henne i live, er nå død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 14 år gamle amerikanske jenta Jerika Bolen, som led av den uhelbredelige nervesykdommen Spinal muskelatrofi (SMA), er nå dø.

Inviterte til siste dans

ABC Nyheter har omtalt saken om den alvorlig funksjonshemmede 14-åringen flere ganger. Første gang var da hun i juli inviterte til en siste dans, etter å ha bestemt seg for at hun ikke lenger orket å leve med smertene.

Les også: Vil stanse 14-åring som ønsker å dø

Ba barnevernet gripe inn

I august ba flere organisasjoner som arbeider for funksjonshemmedes rettigheter barnevernet i Wisconsin om å gripe inn for å hindre det de mente var et selvmord. Organisasjonene argumenterte med at hun var mindreårig, og at sykdommen hun led av ikke var dødelig.

Les også: Norsk SMA-pasient er glad i livet

Erklært død

Bolen var imidlertid helt avhengig av en såkalt ventilator for å puste. Den ville hun slå av for å avslutte livet med sterke smerter. I dag ble hun erklært død ved Sharon S. Richardson Community Hospice i byen Sheboygan Falls, Wisconsin.

SE VIDEO: – Å dø er nok relativt lett, mens det å leve er det vanskeligste:

SE VIDEO: Ville stanse 14-åring som ønsket å dø: