Meny

Nye fraværsregler fører til influensa-kø hos fastleger

Nye og strengere fraværsregler fører til at elever på videregående skole må til lege for å få bevis på sykdom. Foto: Eirill Wiik / NTB scanpix

Fastleger opplever stor pågang fra elever som trenger sykemelding for forkjølelse, etter at de nye fraværsreglene trådde i kraft.

Nye og strengere fraværsregler fører til at elever på videregående skole må til lege for å få bevis på sykdom, melder NRK. Mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag vil som hovedregel bety ingen karakter.

I Førde i Sogn og Fjordane hard et den siste uken vært stor pågang på grunn av en influensabølge.

– Det er i utgangspunktet folk som ikke hadde hatt behov for å gå til lege, som tar kontakt, sier medisinsk ansvarlig lege på Førde legesenter, Mariann Kapstad.

Hun sier en god del av timene som er satt av til «øyeblikkelig hjelp»-pasienter, har gått med til å ordne erklæringer til elever.

Kari Sollien, leder i Allmennlegeforeningen, sier det er vanlig at mange elever blir syke like etter skolestart. Og siden mange ikke vet om de vil overskride den nye grensen i løpet av året, vil mange ha legeerklæring for å være sikre.

– Det er ingen grunn til å oppsøke lege hvis man må være borte en dag eller to. Det er først dersom man begynner å nærme seg fraværsgrensen at det kan være en god idé å gå til en lege for dokumentasjon, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus