Meny

Derfor burde du spise brokkoli, laks og kanel

SUPER MAT: Det er ingen tvil om at enkelte matvarer er bedre for huden enn andre. Brokkoli er en av dem. FOTO: Trine Jensen

Her er maten som gir deg vakrere hud.

Spis dette for bedre hud

1. Fettsyrer

Essensielle fettsyrer holder fuktigheten på plass i huden og forebygger dype linjer og rynker. Det er hovedsakelig omega 3 du må passe på å få i deg nok av gjennom kosten.

2. Vitamin A

Vitamin A hjelper huden å danne nye hudceller, så mangel på dette vitaminet vil bety matt og grå hud. Hudkremer med vitamin A kan til en viss grad gjøre noe med dette, men du må også spise vitamin A-rik mat. Gode kilder er: Gulrot, søtpotet, tomat, aprikos og papaya.

3. Vitamin E

Vitamin E kalles også foryngelsesvitaminet, fordi det beskytter cellene mot for tidlig død og aldring. Vitamin E finnes i celleoverflaten og forhindrer at cellen harskner. Fordi vitaminet brukes opp i denne prosessen, må du få i deg vitamin E gjennom kosten hver dag. Gode kilder er hvetekim, hvetekimolje, nøtter og frø.

4. Antioksidanter

Antioksidanter hindrer oksidasjonsprosesser som bryter ned spensten og gløden i huden. Plantefargestoffene lutein, lykopen og anthocyan er kraftfulle antioksidanter og beskytter cellene mot tidlig aldring og død. Få i deg frukt, bær og grønnsaker i alle slags fargenyanser, fra mørk lilla, oransje, grønn og rød. Epler, appelsin og brokkoli er gode kilder. Det samme er solbær, blåbær, jordbær, plommer, artisjokker og bønner.

5. Vann

Et tilstrekkelig væskeinntak er viktig for et friskt og ungt utseende. Vann er den største bestanddelen i kroppen, og må tilføres hele tiden. At vi blir tørrere i huden er et kjent aldringstegn. Grønn te er et godt alternativ, da det inneholder en stor mengde katekiner som virker antiinflammatorisk og beskytter celleoverflatene.

(Kilder: Overlege Michael Zangani, klinisk ernæringsfysiologer Tina Hamelten og Gunn Helene Arsky og forfatter og supermat ekspert, Trine Berge)


De aller fleste av oss kjemper en innbitt kamp mot rynker og andre aldringstegn. Det lanseres skjønnhets- og anti-aldringsprodukter daglig, som alle lover gull, grønne skoger og Hollywood-hud, og vi fyller gladelig badeskap og tømmer lønnskontoer for det beste og dyreste av kremer, serumer og kosttilskudd.

Og jo da, vi har alle hørt at vi ER det vi spiser, men visste du at det slett ikke er bare helsen din du kan påvirke med det du spiser? Ifølge mange eksperter er huden og håret ditt nemlig også i aller høyeste grad et produkt av det du putter i munnen.

Huden er kroppens speil

At det eksisterer en sammenheng mellom huden og hva som skjer på innsiden av kroppen er nok de aller fleste klar over. Har du sovet lite idet siste? Sjansene er nok store for at huden din ser både blek og dratt ut. Vært ute på byen et par kvelder på rad? Tørr og gusten hud fra alkohol og dehydrering.

- Huden og hvordan vi ser ut på utsiden er ofte en refleksjon på hva som foregår på innsiden, bekrefter klinisk ernæringsfysiolog Tina Hamelten til Kvinneguiden.

- Man kan på mange måter si at huden fungerer som kroppens speil, og ofte kan man se tegn på utsiden til at noe skurrer på innsiden. Med tanke på dette er det ikke overraskende at man også da i stor grad kan påvirke huden med det man spiser.

Overlege Michael Zangani, som jobber ved hudavdeling på Rikshospitalet og Hud- og Akneklinikken i Oslo, tror også man kan påvirke hudhelsen med det man putter i munnen.

- Når det gjelder aldring av huden vet vi at en prosess i kroppen som kalles glykosering har en viktig rolle, forklarer Zangani til Kvinneguiden.

- Det går ut på at et sukkermolekyl blir hektet på proteiner som for eksempel kollagen og elastin - som er "byggeklossene" som sørger for at huden holder seg stram og elastisk. Når disse får dette sukkermolekylet på seg, vil de miste sin funksjon og ødelegges - noe som resulterer i slappere og mer rynkete hud.

Zangani forklarer at denne prosessen er kjent for å øke ved uregelmessig blodsukker - noe som ofte oppstår om man spiser usunt og uregelmessig.

- Her har det vist seg at legger man over til sunnere kosthold med mye grønnsaker og gode proteiner fra fisk og mager kjøtt, så kan man faktisk redusere denne prosessen med hele 25% i løpet av bare 4 måneder.

Fisk gjør deg frisk - og vakker

MAT ER BEDRE ENN PILLER: Forskere er enige om at mat påvirker hud og hudhelse, men understreker at det er ikke gjort samme funn når det gjelder piller og pulver. FOTO: Trine JensenMAT ER BEDRE ENN PILLER: Forskere er enige om at mat påvirker hud og hudhelse, men understreker at det er ikke gjort samme funn når det gjelder piller og pulver. FOTO: Trine Jensen

Kroppen fornyer celler - også de i huden - til enhver tid. Et sunt og variert kosthold vil uten tvil merkes på hudkvaliteten, og Zangani forklarer at man i dag vet om flere matvarer som har en direkte effekt når det gjelder å holde huden ung.

- Kroppen vår er konstant utsatt for betennelsesreaksjoner som også påvirker huden negativt, forklarer hudlegen.

- Så derfor vil et kosthold som kalles anti-inflammatorisk være bra.

Antioksidanter er kjent for å dempe disse betennelsesreaksjonene i huden.

- Matvarer som oregano, kanel og grønnsaker - særlig spinat, brokkoli, sukkererter og tomater, er rike på antioksidanter, forklarer Zangani.

- Det samme er blåbær og granateple. Faktisk mener enkelte forskere at to glass med ren granateplejuice daglig gir deg alt du trenger av antioksidanter og vel så det.

Og ikke glem fisk, mener hudeksperten.

- Fiskeolje - Omega3 - har i kliniske studier vist seg å ha en svært bra anti-betennelseseffekt, forklarer Zangani.

- Så pass for all del på å få i deg nok fet fisk i kostholdet. Nøtter er også supert for huden, særlig små mengder med valnøtter.

Superhud med supermat

FETT OG FINT: Nøtter smører huden fra innsiden og kan være med på å bremse utviklingen av rynker. Kanel virker betennelsesdempende, som igjen bremser hudens aldringsprosess, og banas er rik på andre næringsstoffer som huden elsker. FOTO: Trine JensenFETT OG FINT: Nøtter smører huden fra innsiden og kan være med på å bremse utviklingen av rynker. Kanel virker betennelsesdempende, som igjen bremser hudens aldringsprosess, og banas er rik på andre næringsstoffer som huden elsker. FOTO: Trine Jensen

Trine Berge er rawfood-kokk, livstilsveileder, forfatter av boken «Supermat» og driver bloggen Superdamebloggen.no. Hun tror også absolutt at mange matvarer har en gunstig effekt på huden og hvordan den til en hver tid ser ut.

- Jeg pleier å si at huden står langt nede på prioriteringslisten i kroppen din for næringen du inntar, forklarer Berge, som kommer ut med ny bok med rawfood-oppskrifter i februar.

- Det vil si at de mest viktige vitale organene går alltid først i køen, som hjerte, lever og nyrer. Så da kan du tenke deg at du må spise ekstra sunt for at alle de gode næringsstoffene skal komme helt ut i huden.

Berge tror sunt fett, rikelig med vann og mye grønnsaker er nøkkelen til vakker hud.

- Ha en rik og variert kost basert på gode råvarer, lag mat fra bunnen av, inkluder mye grønnsaker og unngå gluten, melk og sukker i størst mulig grad, oppfordrer supermateksperten.

Mat bedre enn piller

Hamelten, som holder en knapp på at super mat er bedre for kroppen enn supermat, tror også at kombinasjonen av mineraler, sporstoffer, antioksidanter, fettsyrer og plantekstrakter alle har en positiv effekt på huden.

- Det man ikke er sikker på eller har bevis for, er om kosttilskudd og tabletter har samme effekt på huden og kroppen som det å få i seg disse naturlig gjennom mat og kosthold har, forklarer ernæringsfysiologen.

- Det er ingen tvil om at det aller beste for en pen og ung hud er å spise et godt og variert kosthold, og særlig være flink til å få i seg nok av grønnsaker, bær, nøtter, frukt, grovt korn, fisk og magert kjøtt.

HELSEEKSPERT: Trine Berge er rawfood-kokk, kokebokforfatter, livstilsveileder og foredragsholder. Hun er overbevist om at maten har mye å si for utseendet ditt. FOTO: PrivatHELSEEKSPERT: Trine Berge er rawfood-kokk, kokebokforfatter, livstilsveileder og foredragsholder. Hun er overbevist om at maten har mye å si for utseendet ditt. FOTO: Privat

Zangani er enig.

- Dette med mat og lenken til hud og skjønnhet er et stort og ofte komplisert tema, forklarer hudlegen.

- Og det er viktig å understreke at det på langt nær er gjort gode nok studier til å ha et helt klart svar på mange av sammenhengene.

Men Zangani bekrefter dette med å spise sunn mat over å ta piller med tilskudd.

- Vi vet at matvarer rike på antioksidanter har en effekt på huden, men det vi har bevis for, er det som dreier seg om ferske matvarer, ikke tilskudd med antioksidanter, forklarer hudeksperten.

- Kunstig kosttilskudd har gang på gang vist seg å ikke ha noe effekt. Så skal du beholde huden ung og rynkefri, er det maten og kostholdet du må legge om.

Hamelten er enig:

- Effekten fra grønnsaker og frukt for eksempel ser ut som om det i stor grad blir borte i pilleform, forklarer ernæringsfysiologen.

Spis deg kvisefri

Ifølge Glamour magazine er det ikke bare rynkene du kan bekjempe med et riktig kosthold. Også kviser og uren hud kan forbedres mye med hjelp av matvarer.

Her er noen av favorittene du burde prøve:

1. Brennelse

- Brennelser har en sterk anti-betennelseseffekt, og vil roe ned huden din, forklarer magasinet.

- Planten virker også avgiftende og vil beskytte cellene i kroppen mot frie radikaler, som man vet blant annet angriper DNA-et i kroppen.

2. Mørke bær

Fulle av antioksidanter og fiber, supert for å unngå dropp i blodsukker og virker regulerende på insulinproduksjonen.

3. Nøtter

Lave verdier av mineraler som sink og selenium har blitt knyttet til utbrudd av voksen-akne, forklarer magasinet.

- Disse finner du i nøtter, særlig varianter som solsikkefrø og brasilnøtter.

Selenium økre produksjonen av hvite blodceller, som igjen styrker immunforsvarer.

- I tillegg inneholder nøtter vitamin E, kopper, magnesium, kalsium og jern - som alle er essensielle for vakker, my og ung hud.

4. Rødbeter

Den lille roten inneholder høye verdier av vitamin A, i tillegg til potassium, kalsium, magnesium og vitamin E.

5. Havremelk

Havremelk er rik på fiber. vitamin E og folsyre, og dermed for supermat for huden å regne. I tillegg finnes det en del undersøkelser som har vist at å kutte ut melkeprodukter fra kyr kan være positivt om man sliter med uren hud. Da er havremelk et ypperlig alternativ.

6. Søtpotet

SØTPOTET: Komplekse karbohydrater er med på å regulere blodsukkeret ditt. Dette er godt nytt for huden, som ikke liker at dette svinger for mye. FOTO: Trine JensenSØTPOTET: Komplekse karbohydrater er med på å regulere blodsukkeret ditt. Dette er godt nytt for huden, som ikke liker at dette svinger for mye. FOTO: Trine Jensen

Komplekse karbohydrater regulerer blodsukkernivåene, noe som igjen demper følelsen av stress - som ofte er forbundet med utbrudd av kviser og uren hud grunnet de kjemiske prosessene som oppstår i kroppen når vi stresser.

Søtpotet et et ypperlig eksempel på komplekse karbohydrater, og inneholder også høye verdier av betakaroten, som omdannes til vitamin A i fordøyelsesprosessen. Vitamin A vet man har mye å si for hudhelse og kan også hjelpe til med å forbedre sirkulasjonen av oksygen til huden.

7. Brokkoli

AVOKADO: Sunne fettsyrer bremser aldringsprosessen i huden mener hudlegen. FOTO: Trine JensenAVOKADO: Sunne fettsyrer bremser aldringsprosessen i huden mener hudlegen. FOTO: Trine Jensen

Brokkoli har havnet litt i skyggen av grønnkål i det siste, men er en grønnsak absolutt sin motstander verdig. Og siden den er stappfull av antioksidanter som vitamin A, B, C, E og K vil den både gi glød til huden og hjelpe til med å reparere celler og vev som er skadet av sol, forurensning og andre utenforliggende faktorer. Kalsium og folsyre, som denne super-grønnsaken også er rik på, støtter opp om mange funksjoner på cellenivå. Spis brokkolien rå i salat eller lett dampet for å beholde mest mulig av næringsstoffene.

Les også:

Er supermat virkelig så supert?

Bekjemp rynkene med sex og sitron

Derfor må du alltid ha med Tabasco på flyet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:45 Ada Hegerberg giftet seg12:37 MDG går for gratis skolemat og leksefri for de minste12:36 Kjøll ny idrettspresident, Tvedt byttes ut etter fire år12:02 Norge blant de ivrigste i EUs forsvarsbyrå11:35 Slange skapte bekymring i Oslo – var ikke ekte11:26 Sandvolleyball: Mol og Sørum vant nok en storturnering10:46 Store utfordringer i demensomsorgen bekymrer10:30 Forsker: – Hvaldimir er syk10:13 Kraftig jordskjelv i Peru10:11 Forskerne frykter barkbilleepidemi i sommer09:37 Valglokalene har åpnet i Frankrike og Tyskland09:35 Norske Kim (37) lever trenerdrømmen i NHL – kan vinne tittelen med Bruins08:21 To pågrepet etter knivstikking på Voss08:20 Minst to døde da tornado rammet by i Oklahoma07:45 -Åtte til sykehus etter skyting på fest i Virginia06:59 Mann til sykehus med alvorlige skader i Trondheim06:38 Slik påvirker EU-valgene Norge06:12 Leirstein kan få 400.000 i partistøtte fra Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:33 Dette skjedde i natt05:04 Guaidó bekrefter forhandlinger om Venezuela i Oslo04:44 Drapsdømt mann frifunnet for stalking03:42 Danmark diskuterer tvangsretur av asylsøkere med Sudan02:59 To menn møter i retten – tiltalt for oppbevaring av 10 kilo hasj02:23 Trump ikke urolig over Nord-Koreas rakettoppskyting02:00 AP: Nye bevis knytter Colombias hærsjef til drap på sivile01:23 Kvinne pågrepet for vold mot politiet00:55 Eldrepolitikken viktig for unge velgere i Danmark00:17 Daniel Craig på plass på Sunnmøre22:39 Titusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34 30.000 marsjerte for klimaet i København22:33 Fire pågrepet etter skyting i Oslo22:27 Anna & Emma vant MGPjr 201922:17 Gullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52 Avslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45 Nye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11 Tore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33 Antonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16 Slik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52 Lillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48 – Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47 Voldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09 Rally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08 Jakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51 Overvåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50 Finland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43 MDG får to nestledere18:26 Mann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21 Mays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24 Paven sammenligner abort med leiemord16:21 Fallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14 MDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13 Grønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47 Idrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29 Politiet jakter bilist etter ulykke14:12 Knøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06 FN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06 Tuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25 MDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50 SV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36 Tre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33 Her er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18 Tidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53 Nytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30 Østigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55 To nye dødsfall på Mount Everest02:54 Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26 Verdens dyreste medisin godkjent i USA02:23 800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55 Mann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19 Helsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37 Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43 Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55 Godt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40 Nedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19 Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48 Beskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36 Messi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35 Minst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13 Elyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13 73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45 26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10 Bråslakter laks – må rekke det for den dør20:09 Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06 To pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49 Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49 Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14 Oljefondet selger cannabis-aksjene18:54 – Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51 Kronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22 Eksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07 XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51 Chelsea har lagt inn bud på Reiten17:44 Frykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34 Motorsyklist omkom i ulykke17:23 Donald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15 Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39 Mann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39 Kenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26 Solberg forstår Mays avgang
Siste nytt
12:45SportAda Hegerberg giftet seg12:37PolitikkMDG går for gratis skolemat og leksefri for de minste12:36SportKjøll ny idrettspresident, Tvedt byttes ut etter fire år12:02PolitikkNorge blant de ivrigste i EUs forsvarsbyrå11:35NorgeSlange skapte bekymring i Oslo – var ikke ekte11:26SportSandvolleyball: Mol og Sørum vant nok en storturnering10:46Helse og livsstilStore utfordringer i demensomsorgen bekymrer10:30NorgeForsker: – Hvaldimir er syk10:13VerdenKraftig jordskjelv i Peru10:11NorgeForskerne frykter barkbilleepidemi i sommer09:37PolitikkValglokalene har åpnet i Frankrike og Tyskland09:35SportNorske Kim (37) lever trenerdrømmen i NHL – kan vinne tittelen med Bruins08:21NorgeTo pågrepet etter knivstikking på Voss08:20VerdenMinst to døde da tornado rammet by i Oklahoma07:45Verden-Åtte til sykehus etter skyting på fest i Virginia06:59NorgeMann til sykehus med alvorlige skader i Trondheim06:38VerdenSlik påvirker EU-valgene Norge06:12PengerLeirstein kan få 400.000 i partistøtte fra Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:33NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenGuaidó bekrefter forhandlinger om Venezuela i Oslo04:44NorgeDrapsdømt mann frifunnet for stalking03:42VerdenDanmark diskuterer tvangsretur av asylsøkere med Sudan02:59NorgeTo menn møter i retten – tiltalt for oppbevaring av 10 kilo hasj02:23VerdenTrump ikke urolig over Nord-Koreas rakettoppskyting02:00VerdenAP: Nye bevis knytter Colombias hærsjef til drap på sivile01:23NorgeKvinne pågrepet for vold mot politiet00:55VerdenEldrepolitikken viktig for unge velgere i Danmark00:17NorgeDaniel Craig på plass på Sunnmøre22:39VerdenTitusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34Verden30.000 marsjerte for klimaet i København22:33NorgeFire pågrepet etter skyting i Oslo22:27NorgeAnna & Emma vant MGPjr 201922:17VerdenGullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52VerdenAvslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45VerdenNye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11NorgeTore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33VerdenAntonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16KulturSlik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52SportLillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48Politikk– Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47NorgeVoldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09SportRally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08VerdenJakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51StemmerOvervåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50SportFinland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43NorgeMDG får to nestledere18:26VerdenMann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21VerdenMays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24VerdenPaven sammenligner abort med leiemord16:21NorgeFallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14NorgeMDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13PolitikkGrønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47SportIdrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29NorgePolitiet jakter bilist etter ulykke14:12NyheterKnøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06VerdenFN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06SportTuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25PolitikkMDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50MotorSV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36VerdenTre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33NorgeHer er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18SportTidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53PengerNytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30SportØstigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55VerdenTo nye dødsfall på Mount Everest02:54VerdenGuvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26VerdenVerdens dyreste medisin godkjent i USA02:23Norge800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55NorgeMann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19NorgeHelsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37NorgeHalve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43VerdenTrump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55SportGodt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40SportNedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19PolitikkGiske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48VerdenBeskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36SportMessi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35VerdenMinst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13SportElyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13Norge73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45Norge26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10NorgeBråslakter laks – må rekke det for den dør20:09PengerSpetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06VerdenTo pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49NorgeMann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49NorgeRiksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14PengerOljefondet selger cannabis-aksjene18:54Politikk– Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51NorgeKronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22VerdenEksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07PengerXXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51SportChelsea har lagt inn bud på Reiten17:44VerdenFrykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34NorgeMotorsyklist omkom i ulykke17:23PolitikkDonald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15NorgeFastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39NorgeMann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39VerdenKenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26PolitikkSolberg forstår Mays avgang
Populært