Meny

Fødselsdepresjon: Stine Marie skjulte for alle hvordan hun egentlig hadde det

- Jeg har gått glipp av så mye, forteller hun. Foto: Privat

Tre år gikk, før en uventet løsning kom

Første gang Stine Marie Thorsen (28) merket at noe var galt var på sykehuset.

- Selve fødselen var vond, men grei. Jeg fikk en styrtblødning og mistet mye blod. De smertene jeg prøvde å beskrive var det ingen som forstod, og jeg prøvde å fortelle at jeg ikke «var meg selv» etter fødselen.

- Men det er det ingen som er, var svaret hun fikk.

Stine Marie valgte å reise hjem ganske raskt etter fødsel. I ettertid tenker hun at hun heller burde ha vært på sykehuset lengre og fått hjelp.

Les også: Fødseldepresjon: Tegnene du bør kjenne til

Da hun kom hjem var hun utmattet og sliten.
- Jeg tror jeg var i sjokk, forteller hun.

- Jeg tok gutten med meg på helsestasjonen dagen etter vi kom hjem for å veie barnet. Da jeg møtte opp på Helsestasjonen og fortalte om min vonde opplevelse så var svaret jeg fikk: "Jammen det gikk jo bra». Ingen spurte mer, ingen brydde seg mer. Ingen kunne se på meg hva meg hva jeg hadde vært gjennom.

Samtalene med psykologen og litt ekstra hjelp fra helsestasjonen var det som skulle til for at Stine Marie ble frisk.

Fødseldepresjon rammer 10-15 prosent

- Vi vet at det er ti til femten prosent av kvinnene som opplever depressive symptomer i forbindelse med svangerskap og fødsel. 3,5 prosent er kliniske depresjoner som er behandlingstrengende, forteller Catharina Elisabeth Arfwedson Wang, Professor og psykologspesialist ved Institutt for psykologi, UiT.

- Det er ting som tyder på at det er noe økende. Mulig forklaring kan være at det sammenfaller med perioder i livet med mye stress og store omstillinger.

- Det er ikke bare kvinner, mange menn blir også deprimert etter fødsel, forteller hun.

Les også: Barseltårer eller fødselsdepresjon?

For raskt hjem fra sykehuset?

- Det er en trend i vårt samfunn at man ikke er syk når man får barn, man skal fortest mulig ut av sykehuset, sier Wang.

Hun forteller at i kulturer hvor man har flere ritualer og systemer rundt det å stille opp for småbarnsfamilier, er det mindre depresjon.

- Mange er kjempeslitne, bor langt unna familie og sosialt nettverk, har ingen som kan avlaste, mange har ikke hatt barn før. De mangler det sosiale nettverket og dette kan være litt av årsaken til økningen vi ser av fødselsdepresjoner.

Sårbarhetsfaktorer

Wang forteller også at mange kan være sårbare og har for lite overskudd til å komme seg gjennom disse prosessene, da reagerer de med depresjon.

store endringer fysisk

endringer i parforholdet og relasjoner

mangel på søvn

forventinger om at du skal være lykkelig

«Lurte» jordmor

Seks uker etter fødselen skulle Stine Marie på etterkontroll hos jordmor. Jordmoren fulgte praksisen mange jordmødre gjør, med å gå gjennom en sjekkliste for å fange opp symptomer på fødselsdepresjon hos nybakte mødre.

- Jeg skulle fylle ut et skjema med spørsmål. Jeg var sliten og redd. Jeg tenkte at svarer jeg ærlig på dette, så tror de jeg har fødselsdepresjon, og det har jeg IKKE! Det orker jeg ikke, erindrer hun.

Stine Marie krysset derfor av at alt gikk bra.

- Det var veldig dumt av meg og hovedårsaken til at det tok så lang tid før jeg fikk hjelp.

Følte seg pyton – psykisk og fysisk

Stine Marie føler hun gikk glipp av mye de første tre månedene av sin sønns liv. Hun husker hverken dåpen eller hans første jul, forteller hun.

- Jeg var nedstemt og hadde lite energi. All min energi gikk til lillegutt. Fokuset mitt var at han skulle ha det bra, meg selv var det ikke så viktig med.

-Jeg brydde meg ikke om hvordan jeg så ut. Jeg prøvde av og til, men det endte med at jeg gråt for meg selv fordi jeg innså hvor sliten og trett jeg var og jeg følte meg helt PYTON - både psykisk og fysisk.

Med tiden trakk også Stine Marie seg mer bort fra venninner og fant på unnskyldninger for å unngå kontakt. Det var ikke så mange som skjønte at hun var syk, hun skjulte at hun slet.

Tre år med depresjon

Depresjonen varierte i intensitet og styrke de neste årene. Særlig i perioder med endring i livet, som for eksempel når hun begynte på jobb igjen, eller da barnet begynte i barnehage blusset symptomene på depresjonen opp igjen.

- De første leveårene til et barn så skjer det så mye, verden oppdages. Jeg prøvde så godt jeg kunne å være der for gutten min i de store øyeblikkene. Jeg klarte det også! Jeg tror nok jeg var flink til å skjule depresjonen for de rundt meg, også for meg selv, sier Stine Marie.

Hun innså ikke selv at hun var syk, men noe kjentes likevel veldig galt.

Vanlige symptomer på fødselsdepresjon:

Professor og psykologspesialist Wang forteller at disse symptomene opptrer ofte:

Sliten

Føler seg mislykket

Veldig mange sier at de har «mistet seg selv»

Lurer på om livet noen gang kommer til å bli slik som før

Skyldfølelse over å ikke være glad

Føler ikke at det er så fantastisk som de hadde trodd å få barn

Kjenner ikke på morsfølelsen.

Føler seg trøtt, motløs, har konsentrasjonsvansker

Mye bekymringer over barnet - at de ikke gjør ting riktig

Mange har engstelse

Wang forteller at det er varierende hvor lenge sykdommen varer, ofte noen måneder - men det som er viktig å merke seg er at depresjoner går over.

Skjuler ofte sykdommen

- Hvorfor er det ofte vanskelig for andre å oppdage at noen har en fødselsdepresjon?

- Det er vanskelig å sortere hva som er hva, da det er mye inne i bildet etter en fødsel. Kvinnene er slitne på grunn av mangel på søvn og så videre. I tillegg prøver kvinnene ofte å skjule det litt fordi det kræsjer i forhold til forventingene rundt. «Du er vel bare hjemme og koser deg nå» sier folk, da er det skamfullt å si «nei jeg synes dette bare er dritt». Det kræsjer mot samfunnets forventinger, svarer Wang.

Blir ofte ikke fanget opp

Wang påpeker at når du er i en overgangssituasjon hvor mye skjer inni og utenfor deg, er det ikke så lett å kommunisere at man føler seg deprimert til fastlegen sin.
- Det er også få mennesker som skjønner at de er deprimerte før de kommer til fastlegen. Fastlegen kan henvise dem videre, forteller hun.

De siste fem årene har helsesøstre og jordmødre blitt flinkere til å fange dette opp, i samtaler med kvinnene etter fødsel. I noen kommuner finnes det også spe-og småbarnsteam. Disse jobber med foreldre- og småbarnsproblematikk. Det er fagpersoner som har kompetanse både på voksne og små.

Angsten for å bli gravid igjen ble redningen

Tiden gikk og først tre år senere skjedde det noe som gjorde at Stine Marie fikk hjelp.

- Jeg og mannen min hadde begynt å snakke om å få barn nummer to. Jeg var livredd for å bli gravid igjen, og fant ut at jeg var nødt til å prate med noen hvis vi skulle få flere barn.

Da gjorde Stine Marie noe hun i ettertid er veldig glad for. Hun gikk tilbake til jordmoren på helsestasjonen og ba om å få en prat og ny gjennomgang av forrige fødsel. Hun fortalte at hun ikke hadde fortalt sannheten forrige gang hadde vært på kontoret til jordmoren.

Ved en ny gjennomgang av skjemaet, sa jordmoren at det ikke var noen tvil om at Stine Marie hadde en depresjon.

Resultatet av samtalen var at Stine Marie ble henvist til psykolog, som også bekreftet det samme - hun hadde en depresjon.

Vanskelig å innse at man har en fødselsdepresjon

Stine Marie forteller at hun aldri før hun fikk barn hadde følt seg deprimert.

- Det var vanskelig for meg å innse at jeg hadde en depresjon. Jeg følte meg unormal.

- Fødselsdepresjon hadde jeg ikke hørt om og nettopp fordi dette var så ukjent tok det lang tid før jeg forstod at noe var galt og tok initiativ til å få hjelp.

Det var ikke så mye som skulle til for å bli bra igjen for Stine Marie. Samtalene med psykologen var det som skulle til for at hun fant tilbake energien og gleden.

I dag går det veldig fint med Stine Marie. For fire og en halv måned siden fikk hun barn nummer to, og denne gang gikk alt mye bedre, og hun fikk ikke en ny fødselsdepresjon.

Overrasket over hvor lite som skulle til for å bli bra

- Livet med mine gutter er nydelig akkurat nå! Alt er ikke rosenrødt alltid nå heller, men jeg er langt fra der jeg engang var, og det har jeg lært meg å verdsette!

- Jeg har ikke kjent noe til depresjonen siden det ble tatt tak i. Og det overrasket meg hvor lite som skulle til! Jeg trengte bare at noen hørte på meg og kunne forstå mine tanker.

- Det er så tabu tema, og folk burde vært klar over hvor vanlig sykdommen faktisk er!

Tobarnsmoren forteller at noen blir veldig paffe og tomme for ord når hun beskriver hva hun har vært gjennom.

- Det at jeg er så åpen om det jeg har vært gjennom opplever jeg at nesten kan være litt ubehagelig for folk. Men jeg syns ikke vi skal male enhver fødsel og barseltid rosenrød! Mal det i den fargen du syns gjenspeiler din opplevelse og sett ord på det, jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er, understreker hun.

Hun råder andre til å ikke være redde for å prate med noen hvis man har symptomer på fødselsdepresjon.

- Men med en gang du lukker deg helt inne så har ballen begynt å rulle, og den suger til seg og blir blytung på et blunk! Det aller viktigste er å tørre å be om hjelp, avslutter Stine Marie.

Forventningspress i sosiale medier

- Mange som har fødselsdepresjon har opplevd forventningspress, spesielt knyttet til sosiale medier hvor man skal fremstille seg selv på positiv måte. Det kan være vanskelig når man har store forventinger til seg selv. Er man litt nedfor har man problemer med å skjønne det sosiale spillet. Man har vansker med å gjennomskue at det er «faking» på sosiale medier. Når man ikke er deprimert er det lettere å se at ikke alle har det slik. For mange fører det til skamfølelse, isolasjon og det kan utløse en større depresjon, sier professor og psykologspesialisten.

Les saken: - Det var noe som ikke stemte, jeg klarte ikke å knytte meg til babyen i magen

Mannen kan overta perm

Wang forteller at folk er lite klar over at hvis mor er litt deprimert eller har det tungt etter fødsel, så kan faktisk kvinnen sykemeldes og mannen overta permisjonen.

- Man må ikke være veldig deprimert, er man så sliten eller nedfor at man kjenner at man ikke har noe å gi eller at det er tungt å ta vare på barnet, kan man bli sykemeldt. Å være hjemme med et nyfødt barn er en jobb. Er man så sliten at man hadde vært sykemeldt fra en annen jobb, bør man gjøre det slik at andre kan komme inn og hjelpe.

Viktig å forebygge og behandle - for hele familien!

Wang mener det er veldig viktig å kartlegge og behandle fødselsdepresjon, fordi det er en fase hvor foreldre og barn skal knytte seg til hverandre.

- Det er nødvendig for at det skal komme på plass god relasjon. Det er kjempeviktig med en god relasjon, det er derfor forebyggende å investere i denne perioden. Det er også mange par som går fra hverandre fordi de opplever så stor belastning den første tiden. Det handler om psykisk og fysisk helse og familieliv. Det er godt forebyggende arbeid å sette inne ekstra ressurser her. Tidligere kan man ikke forebygge, påpeker professoren.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt kjørte på land i Vestfold – to kom uskadd fra hendelsen06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40 Brødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22 Mann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46 – Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00 Pochettino: – Mine spillere er helter23:43 Tottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34 Liverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24 Barr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54 Politiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12 Nordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21 Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56 Minst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39 Rouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20 399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57 Firmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29 Ettersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14 Mann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59 Horneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51 Senterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00 Angrer på tidligere gravferd17:28 NASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23 Manchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48 Russisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56 Perus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51 Kø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42 Tog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20 Død kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55 En av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53 Norsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39 Talsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24 Barnehagelærer valgte å svindle Nav14:23 Notre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45 Regjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28 Politiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24 FBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47 Påskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40 Forskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08 Brækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50 Vålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52 Snøskred i Tromsø09:52 Russ falt ut av russebil i fart08:56 Politiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11 Krisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela08:01 Indonesierne går til valg i omfattende demokratisk øvelse07:53 Førerhunder angripes av løse hunder07:36 Eksperter etter Uniteds mesterligaexit: – Skal være klasseforskjell, og det er det07:12 Oslo kommune betaler tilbake egenandel til rusavhengige06:47 Solskjær etter fem tap på sju kamper: – Vi har en stor jobb foran oss06:00 Frp-topp åpner for å hente norske barn fra Syria og Irak – men uten foreldre05:55 Mangel på kvalifiserte fagfolk kan forsinke arbeidet med Notre-Dame05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Kronprinsen må trolig operere det andre øret også04:56 Veksten i Kina stabil på 6,4 prosent i første kvartal04:45 Lokal brusprodusent tapte søksmål mot Coca-Cola04:29 Terrortrusselnivået senket i New Zealand04:05 «Ringeren i Notre-Dame» topper bestselgerlistene etter brann03:37 Nicaragua løslater 636 innsatte03:01 65 fanger har rømt fra fengsel på populær ferieøy i Det karibiske hav02:49 Minst 150 savnet etter ferjeforlis i Kongo02:35 To tolvåringer reddet ned fra fjellet02:30 Trump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen01:58 Venstrevind over Oslo01:49 Minst to drept i nye rakettangrep i Tripoli00:43 Einar Aas selger strandeiendommer med tap00:17 Hotell i Hønefoss ble evakuert etter røykutvikling23:45 Ajax danket ut Juventus etter nok en mesterligabragd23:30 Messi nedsablet Manchester United på Camp Nou23:12 Erdogans parti krever omvalg i Istanbul22:54 Messi senket Manchester United og hindret nytt Solskjær-eventyr med 3-0-seier21:48 Seks omkom da fly styrtet inn i et hus i Chile20:42 Macron lover at Notre-Dame skal gjenreises innen fem år20:27 Erik Solheim ba regjeringen om penger til kjendis-hockey på Nordpolen20:09 30 personer avhørt etter Notre-Dame-brannen19:37 Voldsoffer i Stavanger skal ha kranglet med siktede19:05 KrF: Det haster med å finne en løsning for norske barn av IS-krigere18:46 Astronaut-tvillinger gir NASA gyllen mulighet til å finne ut hvordan romferder påvirker oss18:43 Champions League-mareritt for Vipers, møter Nora Mørk og Györ i semifinalen18:28 Rolig for Røde Kors i påskefjellet17:34 Økt snøskredfare i Nord-Norge16:03 Seilflypilot skadd da glasskuppel på flyet løsnet15:02 Northug bekrefter flytteplaner
Siste nytt
08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt kjørte på land i Vestfold – to kom uskadd fra hendelsen06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40VerdenBrødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22NorgeMann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46Verden– Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00SportPochettino: – Mine spillere er helter23:43SportTottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34SportLiverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24VerdenBarr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54NorgePolitiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12NorgeNordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21NorgeAmundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56VerdenMinst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39VerdenRouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20Norge399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57VerdenFirmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29VerdenEttersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14NorgeMann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59SportHorneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51NorgeSenterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00NorgeAngrer på tidligere gravferd17:28VerdenNASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23SportManchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48VerdenRussisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56VerdenPerus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51NorgeKø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42NorgeTog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20VerdenDød kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55NorgeEn av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53NorgeNorsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39PolitikkTalsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24NorgeBarnehagelærer valgte å svindle Nav14:23VerdenNotre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45NorgeRegjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28MotorPolitiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24VerdenFBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47NorgePåskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40VerdenForskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08SportBrækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50NorgeVålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52NorgeSnøskred i Tromsø09:52NorgeRuss falt ut av russebil i fart08:56NorgePolitiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11VerdenKrisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela08:01VerdenIndonesierne går til valg i omfattende demokratisk øvelse07:53NorgeFørerhunder angripes av løse hunder07:36SportEksperter etter Uniteds mesterligaexit: – Skal være klasseforskjell, og det er det07:12NorgeOslo kommune betaler tilbake egenandel til rusavhengige06:47SportSolskjær etter fem tap på sju kamper: – Vi har en stor jobb foran oss06:00NorgeFrp-topp åpner for å hente norske barn fra Syria og Irak – men uten foreldre05:55VerdenMangel på kvalifiserte fagfolk kan forsinke arbeidet med Notre-Dame05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKronprinsen må trolig operere det andre øret også04:56VerdenVeksten i Kina stabil på 6,4 prosent i første kvartal04:45NorgeLokal brusprodusent tapte søksmål mot Coca-Cola04:29VerdenTerrortrusselnivået senket i New Zealand04:05Verden«Ringeren i Notre-Dame» topper bestselgerlistene etter brann03:37VerdenNicaragua løslater 636 innsatte03:01Verden65 fanger har rømt fra fengsel på populær ferieøy i Det karibiske hav02:49VerdenMinst 150 savnet etter ferjeforlis i Kongo02:35NorgeTo tolvåringer reddet ned fra fjellet02:30VerdenTrump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen01:58NorgeVenstrevind over Oslo01:49VerdenMinst to drept i nye rakettangrep i Tripoli00:43PengerEinar Aas selger strandeiendommer med tap00:17NorgeHotell i Hønefoss ble evakuert etter røykutvikling23:45SportAjax danket ut Juventus etter nok en mesterligabragd23:30SportMessi nedsablet Manchester United på Camp Nou23:12VerdenErdogans parti krever omvalg i Istanbul22:54SportMessi senket Manchester United og hindret nytt Solskjær-eventyr med 3-0-seier21:48VerdenSeks omkom da fly styrtet inn i et hus i Chile20:42VerdenMacron lover at Notre-Dame skal gjenreises innen fem år20:27NorgeErik Solheim ba regjeringen om penger til kjendis-hockey på Nordpolen20:09Verden30 personer avhørt etter Notre-Dame-brannen19:37NorgeVoldsoffer i Stavanger skal ha kranglet med siktede19:05NorgeKrF: Det haster med å finne en løsning for norske barn av IS-krigere18:46VerdenAstronaut-tvillinger gir NASA gyllen mulighet til å finne ut hvordan romferder påvirker oss18:43SportChampions League-mareritt for Vipers, møter Nora Mørk og Györ i semifinalen18:28NorgeRolig for Røde Kors i påskefjellet17:34NyheterØkt snøskredfare i Nord-Norge16:03NorgeSeilflypilot skadd da glasskuppel på flyet løsnet15:02SportNorthug bekrefter flytteplaner
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus