Fødselsdepresjon: Stine Marie skjulte for alle hvordan hun egentlig hadde det

- Jeg har gått glipp av så mye, forteller hun.
- Jeg har gått glipp av så mye, forteller hun. Foto: Privat

Tre år gikk, før en uventet løsning kom

Første gang Stine Marie Thorsen (28) merket at noe var galt var på sykehuset.

- Selve fødselen var vond, men grei. Jeg fikk en styrtblødning og mistet mye blod. De smertene jeg prøvde å beskrive var det ingen som forstod, og jeg prøvde å fortelle at jeg ikke «var meg selv» etter fødselen.

- Men det er det ingen som er, var svaret hun fikk.

Stine Marie valgte å reise hjem ganske raskt etter fødsel. I ettertid tenker hun at hun heller burde ha vært på sykehuset lengre og fått hjelp.

Les også: Fødseldepresjon: Tegnene du bør kjenne til

Da hun kom hjem var hun utmattet og sliten.
- Jeg tror jeg var i sjokk, forteller hun.

- Jeg tok gutten med meg på helsestasjonen dagen etter vi kom hjem for å veie barnet. Da jeg møtte opp på Helsestasjonen og fortalte om min vonde opplevelse så var svaret jeg fikk: "Jammen det gikk jo bra». Ingen spurte mer, ingen brydde seg mer. Ingen kunne se på meg hva meg hva jeg hadde vært gjennom.

Samtalene med psykologen og litt ekstra hjelp fra helsestasjonen var det som skulle til for at Stine Marie ble frisk.
Samtalene med psykologen og litt ekstra hjelp fra helsestasjonen var det som skulle til for at Stine Marie ble frisk.

Fødseldepresjon rammer 10-15 prosent

- Vi vet at det er ti til femten prosent av kvinnene som opplever depressive symptomer i forbindelse med svangerskap og fødsel. 3,5 prosent er kliniske depresjoner som er behandlingstrengende, forteller Catharina Elisabeth Arfwedson Wang, Professor og psykologspesialist ved Institutt for psykologi, UiT.

- Det er ting som tyder på at det er noe økende. Mulig forklaring kan være at det sammenfaller med perioder i livet med mye stress og store omstillinger.

- Det er ikke bare kvinner, mange menn blir også deprimert etter fødsel, forteller hun.

Les også: Barseltårer eller fødselsdepresjon?

For raskt hjem fra sykehuset?

- Det er en trend i vårt samfunn at man ikke er syk når man får barn, man skal fortest mulig ut av sykehuset, sier Wang.

Hun forteller at i kulturer hvor man har flere ritualer og systemer rundt det å stille opp for småbarnsfamilier, er det mindre depresjon.

- Mange er kjempeslitne, bor langt unna familie og sosialt nettverk, har ingen som kan avlaste, mange har ikke hatt barn før. De mangler det sosiale nettverket og dette kan være litt av årsaken til økningen vi ser av fødselsdepresjoner.

Sårbarhetsfaktorer

Wang forteller også at mange kan være sårbare og har for lite overskudd til å komme seg gjennom disse prosessene, da reagerer de med depresjon.

store endringer fysisk

endringer i parforholdet og relasjoner

mangel på søvn

forventinger om at du skal være lykkelig

«Lurte» jordmor

Seks uker etter fødselen skulle Stine Marie på etterkontroll hos jordmor. Jordmoren fulgte praksisen mange jordmødre gjør, med å gå gjennom en sjekkliste for å fange opp symptomer på fødselsdepresjon hos nybakte mødre.

- Jeg skulle fylle ut et skjema med spørsmål. Jeg var sliten og redd. Jeg tenkte at svarer jeg ærlig på dette, så tror de jeg har fødselsdepresjon, og det har jeg IKKE! Det orker jeg ikke, erindrer hun.

Stine Marie krysset derfor av at alt gikk bra.

- Det var veldig dumt av meg og hovedårsaken til at det tok så lang tid før jeg fikk hjelp.

Følte seg pyton – psykisk og fysisk

Stine Marie føler hun gikk glipp av mye de første tre månedene av sin sønns liv. Hun husker hverken dåpen eller hans første jul, forteller hun.

- Jeg var nedstemt og hadde lite energi. All min energi gikk til lillegutt. Fokuset mitt var at han skulle ha det bra, meg selv var det ikke så viktig med.

-Jeg brydde meg ikke om hvordan jeg så ut. Jeg prøvde av og til, men det endte med at jeg gråt for meg selv fordi jeg innså hvor sliten og trett jeg var og jeg følte meg helt PYTON - både psykisk og fysisk.

Med tiden trakk også Stine Marie seg mer bort fra venninner og fant på unnskyldninger for å unngå kontakt. Det var ikke så mange som skjønte at hun var syk, hun skjulte at hun slet.

Tre år med depresjon

Depresjonen varierte i intensitet og styrke de neste årene. Særlig i perioder med endring i livet, som for eksempel når hun begynte på jobb igjen, eller da barnet begynte i barnehage blusset symptomene på depresjonen opp igjen.

- De første leveårene til et barn så skjer det så mye, verden oppdages. Jeg prøvde så godt jeg kunne å være der for gutten min i de store øyeblikkene. Jeg klarte det også! Jeg tror nok jeg var flink til å skjule depresjonen for de rundt meg, også for meg selv, sier Stine Marie.

Hun innså ikke selv at hun var syk, men noe kjentes likevel veldig galt.

Vanlige symptomer på fødselsdepresjon:

Professor og psykologspesialist Wang forteller at disse symptomene opptrer ofte:

Sliten

Føler seg mislykket

Veldig mange sier at de har «mistet seg selv»

Lurer på om livet noen gang kommer til å bli slik som før

Skyldfølelse over å ikke være glad

Føler ikke at det er så fantastisk som de hadde trodd å få barn

Kjenner ikke på morsfølelsen.

Føler seg trøtt, motløs, har konsentrasjonsvansker

Mye bekymringer over barnet - at de ikke gjør ting riktig

Mange har engstelse

Wang forteller at det er varierende hvor lenge sykdommen varer, ofte noen måneder - men det som er viktig å merke seg er at depresjoner går over.

Skjuler ofte sykdommen

- Hvorfor er det ofte vanskelig for andre å oppdage at noen har en fødselsdepresjon?

- Det er vanskelig å sortere hva som er hva, da det er mye inne i bildet etter en fødsel. Kvinnene er slitne på grunn av mangel på søvn og så videre. I tillegg prøver kvinnene ofte å skjule det litt fordi det kræsjer i forhold til forventingene rundt. «Du er vel bare hjemme og koser deg nå» sier folk, da er det skamfullt å si «nei jeg synes dette bare er dritt». Det kræsjer mot samfunnets forventinger, svarer Wang.

Blir ofte ikke fanget opp

Wang påpeker at når du er i en overgangssituasjon hvor mye skjer inni og utenfor deg, er det ikke så lett å kommunisere at man føler seg deprimert til fastlegen sin.
- Det er også få mennesker som skjønner at de er deprimerte før de kommer til fastlegen. Fastlegen kan henvise dem videre, forteller hun.

De siste fem årene har helsesøstre og jordmødre blitt flinkere til å fange dette opp, i samtaler med kvinnene etter fødsel. I noen kommuner finnes det også spe-og småbarnsteam. Disse jobber med foreldre- og småbarnsproblematikk. Det er fagpersoner som har kompetanse både på voksne og små.

Angsten for å bli gravid igjen ble redningen

Tiden gikk og først tre år senere skjedde det noe som gjorde at Stine Marie fikk hjelp.

- Jeg og mannen min hadde begynt å snakke om å få barn nummer to. Jeg var livredd for å bli gravid igjen, og fant ut at jeg var nødt til å prate med noen hvis vi skulle få flere barn.

Da gjorde Stine Marie noe hun i ettertid er veldig glad for. Hun gikk tilbake til jordmoren på helsestasjonen og ba om å få en prat og ny gjennomgang av forrige fødsel. Hun fortalte at hun ikke hadde fortalt sannheten forrige gang hadde vært på kontoret til jordmoren.

Ved en ny gjennomgang av skjemaet, sa jordmoren at det ikke var noen tvil om at Stine Marie hadde en depresjon.

Resultatet av samtalen var at Stine Marie ble henvist til psykolog, som også bekreftet det samme - hun hadde en depresjon.

Vanskelig å innse at man har en fødselsdepresjon

Stine Marie forteller at hun aldri før hun fikk barn hadde følt seg deprimert.

- Det var vanskelig for meg å innse at jeg hadde en depresjon. Jeg følte meg unormal.

- Fødselsdepresjon hadde jeg ikke hørt om og nettopp fordi dette var så ukjent tok det lang tid før jeg forstod at noe var galt og tok initiativ til å få hjelp.

Det var ikke så mye som skulle til for å bli bra igjen for Stine Marie. Samtalene med psykologen var det som skulle til for at hun fant tilbake energien og gleden.

I dag går det veldig fint med Stine Marie. For fire og en halv måned siden fikk hun barn nummer to, og denne gang gikk alt mye bedre, og hun fikk ikke en ny fødselsdepresjon.

Overrasket over hvor lite som skulle til for å bli bra

- Livet med mine gutter er nydelig akkurat nå! Alt er ikke rosenrødt alltid nå heller, men jeg er langt fra der jeg engang var, og det har jeg lært meg å verdsette!

- Jeg har ikke kjent noe til depresjonen siden det ble tatt tak i. Og det overrasket meg hvor lite som skulle til! Jeg trengte bare at noen hørte på meg og kunne forstå mine tanker.

- Det er så tabu tema, og folk burde vært klar over hvor vanlig sykdommen faktisk er!

Tobarnsmoren forteller at noen blir veldig paffe og tomme for ord når hun beskriver hva hun har vært gjennom.

- Det at jeg er så åpen om det jeg har vært gjennom opplever jeg at nesten kan være litt ubehagelig for folk. Men jeg syns ikke vi skal male enhver fødsel og barseltid rosenrød! Mal det i den fargen du syns gjenspeiler din opplevelse og sett ord på det, jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er, understreker hun.

Hun råder andre til å ikke være redde for å prate med noen hvis man har symptomer på fødselsdepresjon.

- Men med en gang du lukker deg helt inne så har ballen begynt å rulle, og den suger til seg og blir blytung på et blunk! Det aller viktigste er å tørre å be om hjelp, avslutter Stine Marie.

Forventningspress i sosiale medier

- Mange som har fødselsdepresjon har opplevd forventningspress, spesielt knyttet til sosiale medier hvor man skal fremstille seg selv på positiv måte. Det kan være vanskelig når man har store forventinger til seg selv. Er man litt nedfor har man problemer med å skjønne det sosiale spillet. Man har vansker med å gjennomskue at det er «faking» på sosiale medier. Når man ikke er deprimert er det lettere å se at ikke alle har det slik. For mange fører det til skamfølelse, isolasjon og det kan utløse en større depresjon, sier professor og psykologspesialisten.

Les saken: - Det var noe som ikke stemte, jeg klarte ikke å knytte meg til babyen i magen

Mannen kan overta perm

Wang forteller at folk er lite klar over at hvis mor er litt deprimert eller har det tungt etter fødsel, så kan faktisk kvinnen sykemeldes og mannen overta permisjonen.

- Man må ikke være veldig deprimert, er man så sliten eller nedfor at man kjenner at man ikke har noe å gi eller at det er tungt å ta vare på barnet, kan man bli sykemeldt. Å være hjemme med et nyfødt barn er en jobb. Er man så sliten at man hadde vært sykemeldt fra en annen jobb, bør man gjøre det slik at andre kan komme inn og hjelpe.

Viktig å forebygge og behandle - for hele familien!

Wang mener det er veldig viktig å kartlegge og behandle fødselsdepresjon, fordi det er en fase hvor foreldre og barn skal knytte seg til hverandre.

- Det er nødvendig for at det skal komme på plass god relasjon. Det er kjempeviktig med en god relasjon, det er derfor forebyggende å investere i denne perioden. Det er også mange par som går fra hverandre fordi de opplever så stor belastning den første tiden. Det handler om psykisk og fysisk helse og familieliv. Det er godt forebyggende arbeid å sette inne ekstra ressurser her. Tidligere kan man ikke forebygge, påpeker professoren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:32 En person skutt i Trondheim19:18 Skatteetaten endrer regler etter avsløring18:43 Tandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund18:38 Regjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging18:37 Frp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris18:20 Politivideo: Slik kommer migranter seg inn i Europa17:04 Nordmann skutt i Brasil16:46 Ulf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14 Kronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52 Britene er misfornøyd med norsk juletre15:49 Norsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45 To menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26 Norsk kvinne druknet i turistparadis15:11 Økt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10 Mann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59 Nederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55 Nytt skritt mot riksrett i USA13:50 – For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23 Bent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12 Sjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57 Nye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56 To menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56 Savnet kvinne (85) funnet død12:40 Norsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30 USA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29 Karlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57 19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57 PST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56 Melania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37 Algerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31 Mann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16 Trumps advokat på tur til Ukraina11:09 Zlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04 Nortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03 New Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01 Fransk storstreik utvides09:24 Japan la fram økonomisk redningspakke09:23 Stabilt sykefravær – målet om nedgang på 10 prosent like langt unna08:53 SAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53 Nordmenn flest drikker alkohol kun i helga08:52 Over 20 prosent færre passasjerer for Norwegian07:27 Utslitte polfarere ønsker foreløpig ikke helikopter07:17 Bil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde07:15 Mourinho: – United var ikke bare bedre enn oss. De var mye bedre07:11 Forsvaret forsøker å selge F-16 og Sea King07:11 Russland bygger avansert superbase for kampfly nær Arktis07:08 Flere fjelloverganger stengt06:30 Nær 100 utmarkskommuner refser forslag om kraftskatt06:24 To døde etter skyting i Norrköping i Sverige06:11 Frankrike vil gå i stå under storstilt protest mot pensjonsreform06:00 FN-støttet elprosjekt er blitt het potet for Venezuelas opposisjon06:00 Drømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM05:57 Huawei saksøker USA igjen05:53 Tidligere oljefond-sjef mener nytt styre mangler kompetanse05:50 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:30 Trettebergstuen: – Mette-Marit har vist dårlig dømmekraft05:04 Skitten overraskelse traff bonden midt i fjeset05:03 Marineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii05:00 Frp ypper til oljestrid med Høyre04:52 Presidentvalget i Bolivia var manipulert03:39 40.000 marsjerte i protest i Colombia03:18 Full meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres03:12 Taus veidirektør vil først snakke i januar02:39 Stavanger-lege fratatt autorisasjon for tredje gang02:13 Hevder Iran har utviklet kortdistanseraketter01:59 Skredsak mot Osterøy kommune henlagt01:18 58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania01:07 De rødgrønne enige om å øke matsikkerhet00:15 En person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04 Telenor gransker svindel i pakistansk bank23:54 Mané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53 Dropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing22:47 Abraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45 Fire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44 Åtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30 Rashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40 Mann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14 Norsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00 Stor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58 Mann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44 200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33 Kolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57 Tybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21 Raserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02 Drama på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48 Passasjerer satt to timer i mørkt tog18:42 EØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31 Trump mener riksrettsrapporten er en vits18:21 Fourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18 Julie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57 Blodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53 Person funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38 Stein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53 Trump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33 Kjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26 Fengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51 Av 35 miljømål for 2020 ligger det bare an til at seks blir oppnådd14:42 Fotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41 Veske med millionverdier stjålet på Arlanda
Siste nytt
20:32NorgeEn person skutt i Trondheim19:18PengerSkatteetaten endrer regler etter avsløring18:43SportTandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund18:38NorgeRegjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging18:37NorgeFrp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris18:20VerdenPolitivideo: Slik kommer migranter seg inn i Europa17:04VerdenNordmann skutt i Brasil16:46NorgeUlf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14NorgeKronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52VerdenBritene er misfornøyd med norsk juletre15:49SportNorsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45NorgeTo menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26VerdenNorsk kvinne druknet i turistparadis15:11PolitikkØkt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10NorgeMann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59SportNederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55PolitikkNytt skritt mot riksrett i USA13:50Politikk– For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23PolitikkBent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12NorgeSjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57NæringslivNye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56NorgeTo menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56NorgeSavnet kvinne (85) funnet død12:40VerdenNorsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30StemmerUSA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29SportKarlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57Verden19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57NorgePST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56VerdenMelania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37PengerAlgerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31NorgeMann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16VerdenTrumps advokat på tur til Ukraina11:09SportZlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04PengerNortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03VerdenNew Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01PengerFransk storstreik utvides09:24PengerJapan la fram økonomisk redningspakke09:23Helse og livsstilStabilt sykefravær – målet om nedgang på 10 prosent like langt unna08:53PengerSAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53Helse og livsstilNordmenn flest drikker alkohol kun i helga08:52PengerOver 20 prosent færre passasjerer for Norwegian07:27NorgeUtslitte polfarere ønsker foreløpig ikke helikopter07:17NorgeBil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde07:15SportMourinho: – United var ikke bare bedre enn oss. De var mye bedre07:11NorgeForsvaret forsøker å selge F-16 og Sea King07:11NorgeRussland bygger avansert superbase for kampfly nær Arktis07:08NorgeFlere fjelloverganger stengt06:30PengerNær 100 utmarkskommuner refser forslag om kraftskatt06:24VerdenTo døde etter skyting i Norrköping i Sverige06:11VerdenFrankrike vil gå i stå under storstilt protest mot pensjonsreform06:00VerdenFN-støttet elprosjekt er blitt het potet for Venezuelas opposisjon06:00SportDrømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM05:57VerdenHuawei saksøker USA igjen05:53PengerTidligere oljefond-sjef mener nytt styre mangler kompetanse05:50NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:30KulturTrettebergstuen: – Mette-Marit har vist dårlig dømmekraft05:04VerdenSkitten overraskelse traff bonden midt i fjeset05:03VerdenMarineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii05:00NorgeFrp ypper til oljestrid med Høyre04:52PolitikkPresidentvalget i Bolivia var manipulert03:39Verden40.000 marsjerte i protest i Colombia03:18Helse og livsstilFull meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres03:12NorgeTaus veidirektør vil først snakke i januar02:39NorgeStavanger-lege fratatt autorisasjon for tredje gang02:13VerdenHevder Iran har utviklet kortdistanseraketter01:59NorgeSkredsak mot Osterøy kommune henlagt01:18Verden58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania01:07NorgeDe rødgrønne enige om å øke matsikkerhet00:15NorgeEn person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04PengerTelenor gransker svindel i pakistansk bank23:54SportMané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53KulturDropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing22:47SportAbraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45NorgeFire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44VerdenÅtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30SportRashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40NorgeMann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14NorgeNorsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00NorgeStor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58VerdenMann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44Penger200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33PengerKolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57NorgeTybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21NorgeRaserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02VerdenDrama på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48NorgePassasjerer satt to timer i mørkt tog18:42PolitikkEØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31VerdenTrump mener riksrettsrapporten er en vits18:21SportFourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18NorgeJulie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57VerdenBlodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53NorgePerson funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38PengerStein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53VerdenTrump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33NorgeKjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26NorgeFengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51NorgeAv 35 miljømål for 2020 ligger det bare an til at seks blir oppnådd14:42SportFotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41VerdenVeske med millionverdier stjålet på Arlanda

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus