Meny

Det er mye mulig du har brettet klærne dine feil hele livet

<p>RYDDETIPS: Vi gir deg 11 tips for en ryddig garderobe. Visste du for eksempel at det kan lønne seg å brette sokkene sine heller enn å rulle dem sammen? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
RYDDETIPS: Vi gir deg 11 tips for en ryddig garderobe. Visste du for eksempel at det kan lønne seg å brette sokkene sine heller enn å rulle dem sammen? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

11 ryddetips for garderoben.

Tidligere i år kom boka «Magisk opprydning» av Marie «Konmari» Kondo på norsk. Den har blitt veldig populær, og jeg må innrømme at jeg ble nysgjerrig. For tenk om det fungerer..?

I et forsøk på å få orden i garderobeskapet en gang for alle, har jeg forsøkt noen av metodene til Konmari. I tillegg har jeg vært i kontakt med organiseringsdronning Gunn Beate Reinton Rulnes, damen bak bloggen listelykke.no.

Konmari-metoden

Marie «Konmari» Kondo driver et konsulentbyrå i Tokyo der hun hjelper folk med å rydde i hjemmene sine. Ryddemetoden hennes, Konmari-metoden, har fått mange tilhengere verden over, og vi har forsøkt å plukke ut de beste triksene hennes for å få en ryddig garderobe.

Kortversjonen av metoden er rett å slett å feste blikket på alt du eier, en ting av gangen, og bestemme deg for om du ønsker å beholde den eller kvitte deg med den - og hvor du eventuelt skal plassere tingen.

Også Rulnes har mange tips til hvordan du kan holde orden på klær og utstyr, selv om hun understreker at det er vanskelig å gi generelle råd som passer for alle.

– Vi bor forskjellig, har forskjellige mengder tøy, kommoder, skap, ektefeller, barn og hobbyer, sier hun.

Like fullt, her har du 11 tips som kan bidra til orden i klesskapet - forhåpentligvis for alltid.

Les også: Disse gjør husarbeidet til en lek

PÅ HØYKANT: Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffer istedenfor å legge dem i stabler. Da ser du alt du har, og klærne holder seg penere. Foto: Mari Parelius Wammer
PÅ HØYKANT: Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffer istedenfor å legge dem i stabler. Da ser du alt du har, og klærne holder seg penere. Foto: Mari Parelius Wammer

1. Ha to årlige rydderunder

Marie Kondo anbefaler at du rydder skikkelig en gang - og mener det skal være tilstrekkelig. For de fleste av oss vil ikke det være nok, og i hvertfall ikke dersom du har barn.

– Sett av nok tid til å organisere, sortere og kvitte deg med det du vil rydde. Samle alt du (og de andre) har av klær, vesker, tilbehør og sko, og gå over alt. Se på tilstand, passform, hvordan det matcher med andre ting du har, og hvor brukervennlig det er. Vær streng, oppfordrer Rulnes.

Er du en av de som drømmer om walk in-garderobe med orden og god plass?

Både Konmari og Rulnes mener at du først må kvitte deg med ting, enten ved å kaste eller gi bort, før du kan skape et godt og mer varig system i garderoben.

Les også: Gifte menn gjør mindre husarbeid

2. Rydd en kategori av gangen

For at det ikke skal bli en altfor overveldende oppgave å rydde garderoben, foreslår Konmari at du tar en og en kategori. Begynn med klær, og del opp i topper, bukser, klær som henger, sokker, vesker og annet tilbehør etc.

Og - få med deg alt. Først da får du et overblikk over hvor mye du faktisk eier. Husk også å få med deg det som ikke ligger i garderoben akkurat nå, som sesongtøy i boden, klær på vaskerommet og halvrene klær på badet. Hent frem alt innenfor kategorien du skal rydde, før du begynner.

BRETTE SOKKER SOM KONMARI: Legg sokkene oppå hverandre, brett en tredjedel av sokken inn mot midten, og gjør det samme fra motsatt kant. Sett dem i en skoeske eller en annen boks egnet for formålet. Foto: Mari Parelius Wammer
BRETTE SOKKER SOM KONMARI: Legg sokkene oppå hverandre, brett en tredjedel av sokken inn mot midten, og gjør det samme fra motsatt kant. Sett dem i en skoeske eller en annen boks egnet for formålet. Foto: Mari Parelius Wammer

«Ved å samle ting på et sted kan du sammenlikne like ting, noe som gjør det enklere å bestemme hvorvidt du skal beholde begge to eller kaste en av dem, eventuelt begge», skriver Konmari.

Synes du dette virker lite overkommelig, kan et rom, eller en kategori i måneden etter denne metoden fungere bedre.

Les også: Betaler for å slippe husarbeid

3. Tenk rydding av klær hele året

– Ha et kontinuerlig falkeblikk på klærne resten av året også. Hver gang du vasker tøy, sjekk plagget og vurder det. Kvitt deg med alt som ikke passer, som du ikke liker, eller som er ødelagt. Det siste gjelder spesielt om du aldri kommer til å reparere det, sier Rulnes.

Et tips er å alltid ha en tilgjengelig kasse eller pose med ting du vil selge eller gi bort, for da er det enkelt å få plagget/tingen vekk med en gang du har vurdert det som overflødig. Når kassen er full leverer du den til nærmeste loppemarked eller gjenbruksbutikk.

4. Finn ut hvilke ting du er glad i

– Ta alt ut av skapet, samle det på et sted. Legg inn igjen de klærne du elsker. Se om det er plass også til klærne du liker godt. Gi bort/selg/kast det andre, sier Rulnes.

Det høres enkelt ut; behold de klærne du er glad i. Men hvordan finner du ut hvilke klær du virkelig har lyst til å beholde?

Ifølge Konmari må du fysisk ta på en ting for å klare å kjenne etter om tingen betyr noe for deg.

Hun anbefaler derfor å ta hvert plagg i hendene, og kjenne etter om plagget gir deg glede. På engelsk er det oversatt til «a spark of joy», som kanskje gir et bedre bilde på hvilken følelse du skal kjenne etter heller enn glede.

Jeg må innrømme at jeg lo litt av dette - helt til jeg forsøkte. Da jeg tok opp et plagg, var det lett å kjenne om det gav meg en god følelse eller ikke.

Toppen som kryper oppover magen når jeg beveger meg gir en dårlig følelse = gi bort. Ulltrøya som alltid holder meg varm og er like fin samme hvor mange ganger jeg vasker den gir en god følelse = behold. Kjolen som er litt for kort og som jeg dermed går og drar ned selv om mønsteret er superfint gir ikke en god følelse når jeg tar i den = gi bort. Og sånn fortsetter det!

Så, rett og slett, blir du glad for å se dette plagget?

5. Stable klær på høykant

Om du velger å ha klærne synlig på soverommet er det ekstra viktig med orden. Men skap eller ikke, både Rulnes og Marie Kondo har som mål at du skal se alt du har.

Det er fullt mulig også i skuffer, dersom du følger den japanske ryddespesialistens metode.

Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffene istedenfor å legge dem i stabler som fører til at du til enhver tid bare vil se det øverste plagget. Metoden har to klare fordeler:

1. Du ser plutselig alt du har i skuffen

2. Det er utrolig plassbesparende

For å lagre klær stående må de gjøres mer kompakte. Slik gjør du det på Konmari-vis:

«Målet er å brette hvert enkelt plagg til et enkelt, glatt rektangel. Brett først hver langside av plagget inn mot midten og skyv inn ermene slik at plagget danner en rektangulær form. Hvordan du bretter ermene har ingen betydning. Neste steg er å brette en side av rektangelet mot den andre. Brett så plagget igjen slik at det blir halvparten eller en tredjedel så stort. Antall bretter bør justeres slik at det brettede plagget i stående stilling passer høyden på skuffen det skal ligge i».

Det finnes veldig mange videoer av dette på nettet om du ble interessert, søk for eksempel på «Folding» og «KonMari».

6. Begrens antall klenodier

Ja, det kan være gøy for barna dine å gå i mammas kjoler på fest om 15-20 år. Men, begrens hvor mange slike spesielle plagg du vil ta vare på.

Jeg har hatt stor glede av mammas 70-tallsklær da jeg var fjorten, jeg. Men det holder med en liten smak av fortiden! Hjelp ungene dine til å slippe å ta valg du burde tatt selv, sier Rulnes.

7. Velg riktige kleshengere og snu dem!

– Velg tynne kleshengere heller enn tykke. Da får du mer plass i skapet, sier Rulnes.

Og når vi er inne på kleshengere... et nyttig tips kan være å henge alle kleshengerne samme vei. Når du bruker et plagg og henger det tilbake, henger du hengeren andre veien.

– Etter et halvt år ser du tydelig hvilke klær du ikke har brukt. Da bør du vurdere å kvitte deg med dem, sier Rulnes.

8. Brett sokkene dine

Konmari anbefaler at man bretter sokkene sine fremfor å rulle dem sammen til en ball.

Jeg er en av dem som har hatt overfylte sokkeskuffer, og bestemte meg for å gi metoden et forsøk.

Jeg ble positivt overrasket over hvor plassbesparende det er å brette sokkene fremfor å rulle dem sammen. Jeg sorterte også type sokk hver for seg (ankelsokker, treningssokker og ullsokker), og foreløpig kan det virke som at tiden jeg bruker på å brette fremfor å rulle sammen, tilsvarer tiden jeg ellers ville brukt på å lete etter sokker i riktig farge og type.

Det ser også veldig ryddig ut, noe som er en bonus. Rulnes derimot er skeptisk.

– Det der har jeg verken tid, lyst eller overskudd til å holde på med. Har du ikke plass til sokkene slik du velger å oppbevare dem har du for mange par, sier hun.

9. Rull strømpebuksene dine

Ok, så tok det litt tid å rulle strømpebuksene mine, som jeg hittil har oppbevart «ved å surre dem inn i seg selv» (du vet, begynner med beina, ruller sammen og trekker livet over ballen tilslutt).

Det gjør at strømpebuksene blir krøllete og det er umulig å skille mørkeblå strømpebukser fra de sorte.

Med Konmari sin metode, tar de mye mindre plass. Legg strømpebuksen dobbelt, altså ben på ben. Brett en gang, og rull den sammen. Sett dem med snurren synlig. Dersom du lagrer dem i en skuff, anbefaler Konmari at du legger dem i en eske, for eksempel en skoeske, for så å sette esken i skuffen. På den måten unngår du at de ruller seg opp, du ser du hvor mange strømpebukser du har, og de holder seg glatte og rynkefrie.

Konmari anbefaler også å ta ut nye strømpebukser av emballasjen.

«Fjern også pappen på innsiden. Ta den ut av pakningen og brett dem sammen, og de vil ta opp 25 prosent mindre plass» påstår hun i boken.

RULL STRØMPEBUKSENE: Ved å rulle strømpebuksene og oppbevare dem i esker, holder de seg penere lengre, og du ser bedre hva du har. Foto: Mari Parelius Wammer
RULL STRØMPEBUKSENE: Ved å rulle strømpebuksene og oppbevare dem i esker, holder de seg penere lengre, og du ser bedre hva du har. Foto: Mari Parelius Wammer

10. Finn en løsning for klær som er brukt, men ikke er møkkete

Bloggeren Pappahjerte skrev for en stund siden et innlegg om «The chair» - du vet stolen som tiltrekker seg alt av rot og brukte, men ikke møkkete, klær.

Finner du et system for de klærne, vil soverommet/badet/huset ditt se mye mer ryddig ut.

– Jeg har et par tomme hyller både på badet og i garderobeskapet mitt der vi kan legge de halvrene klærne våre. Det er kanskje det som har fungert best, sier Rulnes.

(Og hun understreker at de tomme hyllene har oppstått ved rydding og ved å kvitte seg med ting, så om du ikke har de ledige hyllene nå så kan du kanskje rydde dem frem gjennom å følge tipsene i denne saken?)

11. Kjøp mindre nytt

Så enkelt, men likevel så vanskelig.

Du trenger ikke bli helt Mark Zuckerberg som har én type tskjorter, én type hettejakke og én type jeans, så han kan bruke hjernekapasitet på andre ting enn på hva han skal ha på seg, men de fleste av oss har kanskje godt av å ikke bruke penger, tid og skapplass på mer enn vi trenger, avslutter Rulnes.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Les også:

Her bor det åtte barn

Gunn Kari (51) sykmeldte seg i tre dager for å rydde hjemme

Bor du sammen med en rotekopp?

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:37 Bolsonaro mener Macron har en «kolonistisk mentalitet» om Amazonas-brannene01:06 Svensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36 Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28 Sjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20 Frp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10 Sagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41 Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39 Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31 Russisk robot bistår astronauter på ISS23:22 Spektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12 Størseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07 Spektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46 FCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35 Brasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32 Fem døde i lynnedslag i Polen22:07 Hissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56 FN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28 Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10 VG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59 Sør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45 Hjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36 Italias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28 Rettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24 Siv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15 Ny måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12 Orkla tilbakekaller kyllingrett20:08 Pentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07 Valg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02 Verdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05 Fem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33 Mann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27 Fire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23 Macron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36 Norges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50 Utrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46 – Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02 Sjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01 Innfører rabattkort for personreiser på ferger15:32 Død person funnet i bekk – stort område sperret av15:24 Nordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08 Håper på snarlig bompengeløsning14:18 Enova gir 2,3 mrd til stort klimatiltak: Verdens største flytende vindkraftverk til havs14:14 Trump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55 300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54 VIF-profil ute med brudd i armen13:46 Beskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44 Tyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15 Svenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15 Religiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10 Her får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42 Italiensk mafiatopp pågrepet12:22 72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21 Brann på elvebåt i St. Petersburg12:17 Irans utenriksminister advarer Norge mot å delta i flåtestyrke11:49 Kosovos nasjonalforsamling oppløst11:49 Indonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29 Kallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26 Trailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10 Vil øke fartsgrensene på flere veier10:36 Blindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14 VAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13 Tause om mulige nye bommøter09:50 Israelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50 Pompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20 IS-fange vil hjem: – Jeg ble ved en feiltakelse med i en mafia09:14 Ap stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13 Ytterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42 Trump vil ikke kutte skatten likevel08:38 USAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24 Støre er valgkampens flykonge08:14 Mann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44 Equinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36 Vanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36 KrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30 Amerikanske soldater drept i Afghanistan06:30 Hovland hylles før neste PGA-matchball06:25 Eminem saksøker Spotify06:17 Advokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01 Eksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00 Mange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55 Trump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50 Dette skjer i dag05:35 – Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35 Dette skjedde i natt05:30 Stresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47 Nordmenn kan være mette på matkasser04:37 Evakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58 AUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56 Frp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43 Jay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20 Færre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01 WHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46 Guerin blir Zuccarellos sjef02:42 Politiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22 USAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41 Trump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10 Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46 Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42 Kan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36 Volkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte
Siste nytt
01:37VerdenBolsonaro mener Macron har en «kolonistisk mentalitet» om Amazonas-brannene01:06VerdenSvensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36NorgeSmåbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28VerdenSjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20NorgeFrp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10SportSagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41PolitikkVenstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39NorgeSenterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31VerdenRussisk robot bistår astronauter på ISS23:22SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12SportStørseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46SportFCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35VerdenBrasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32VerdenFem døde i lynnedslag i Polen22:07Helse og livsstilHissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56VerdenFN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28Helse og livsstilKvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10KulturVG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59VerdenSør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45NorgeHjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36VerdenItalias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28NorgeRettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24PolitikkSiv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15PolitikkNy måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12Mat og drikkeOrkla tilbakekaller kyllingrett20:08VerdenPentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07PolitikkValg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02SportVerdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05VerdenFem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33NorgeMann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27NorgeFire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23PolitikkMacron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36SportNorges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50VerdenUtrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46Verden– Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02Helse og livsstilSjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01ReiseInnfører rabattkort for personreiser på ferger15:32NorgeDød person funnet i bekk – stort område sperret av15:24VerdenNordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08PolitikkHåper på snarlig bompengeløsning14:18NæringslivEnova gir 2,3 mrd til stort klimatiltak: Verdens største flytende vindkraftverk til havs14:14VerdenTrump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55Helse og livsstil300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54SportVIF-profil ute med brudd i armen13:46VerdenBeskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44VerdenTyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15VerdenSvenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15NorgeReligiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10MotorHer får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42VerdenItaliensk mafiatopp pågrepet12:22Norge72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21VerdenBrann på elvebåt i St. Petersburg12:17PolitikkIrans utenriksminister advarer Norge mot å delta i flåtestyrke11:49PolitikkKosovos nasjonalforsamling oppløst11:49VerdenIndonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29PolitikkKallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26MotorTrailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10MotorVil øke fartsgrensene på flere veier10:36Helse og livsstilBlindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14SportVAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13PolitikkTause om mulige nye bommøter09:50VerdenIsraelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50VerdenPompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20VerdenIS-fange vil hjem: – Jeg ble ved en feiltakelse med i en mafia09:14PolitikkAp stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13VerdenYtterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42PengerTrump vil ikke kutte skatten likevel08:38PengerUSAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24PolitikkStøre er valgkampens flykonge08:14NorgeMann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44NorgeEquinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36SportVanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36NorgeKrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30VerdenAmerikanske soldater drept i Afghanistan06:30SportHovland hylles før neste PGA-matchball06:25KulturEminem saksøker Spotify06:17VerdenAdvokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01VerdenEksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00PolitikkMange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55PolitikkTrump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50NorgeDette skjer i dag05:35Politikk– Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenStresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47Helse og livsstilNordmenn kan være mette på matkasser04:37VerdenEvakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58Helse og livsstilAUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56ReiseFrp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43VerdenJay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20ReiseFærre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01Helse og livsstilWHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46SportGuerin blir Zuccarellos sjef02:42NorgePolitiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22VerdenUSAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41PengerTrump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10NorgeColor Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46SportFemte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42PolitikkKan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36PolitikkVolkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus