Meny

Det er mye mulig du har brettet klærne dine feil hele livet

<p>RYDDETIPS: Vi gir deg 11 tips for en ryddig garderobe. Visste du for eksempel at det kan lønne seg å brette sokkene sine heller enn å rulle dem sammen? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
RYDDETIPS: Vi gir deg 11 tips for en ryddig garderobe. Visste du for eksempel at det kan lønne seg å brette sokkene sine heller enn å rulle dem sammen? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

11 ryddetips for garderoben.

Tidligere i år kom boka «Magisk opprydning» av Marie «Konmari» Kondo på norsk. Den har blitt veldig populær, og jeg må innrømme at jeg ble nysgjerrig. For tenk om det fungerer..?

I et forsøk på å få orden i garderobeskapet en gang for alle, har jeg forsøkt noen av metodene til Konmari. I tillegg har jeg vært i kontakt med organiseringsdronning Gunn Beate Reinton Rulnes, damen bak bloggen listelykke.no.

Konmari-metoden

Marie «Konmari» Kondo driver et konsulentbyrå i Tokyo der hun hjelper folk med å rydde i hjemmene sine. Ryddemetoden hennes, Konmari-metoden, har fått mange tilhengere verden over, og vi har forsøkt å plukke ut de beste triksene hennes for å få en ryddig garderobe.

Kortversjonen av metoden er rett å slett å feste blikket på alt du eier, en ting av gangen, og bestemme deg for om du ønsker å beholde den eller kvitte deg med den - og hvor du eventuelt skal plassere tingen.

Også Rulnes har mange tips til hvordan du kan holde orden på klær og utstyr, selv om hun understreker at det er vanskelig å gi generelle råd som passer for alle.

– Vi bor forskjellig, har forskjellige mengder tøy, kommoder, skap, ektefeller, barn og hobbyer, sier hun.

Like fullt, her har du 11 tips som kan bidra til orden i klesskapet - forhåpentligvis for alltid.

Les også: Disse gjør husarbeidet til en lek

PÅ HØYKANT: Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffer istedenfor å legge dem i stabler. Da ser du alt du har, og klærne holder seg penere. Foto: Mari Parelius Wammer
PÅ HØYKANT: Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffer istedenfor å legge dem i stabler. Da ser du alt du har, og klærne holder seg penere. Foto: Mari Parelius Wammer

1. Ha to årlige rydderunder

Marie Kondo anbefaler at du rydder skikkelig en gang - og mener det skal være tilstrekkelig. For de fleste av oss vil ikke det være nok, og i hvertfall ikke dersom du har barn.

– Sett av nok tid til å organisere, sortere og kvitte deg med det du vil rydde. Samle alt du (og de andre) har av klær, vesker, tilbehør og sko, og gå over alt. Se på tilstand, passform, hvordan det matcher med andre ting du har, og hvor brukervennlig det er. Vær streng, oppfordrer Rulnes.

Er du en av de som drømmer om walk in-garderobe med orden og god plass?

Både Konmari og Rulnes mener at du først må kvitte deg med ting, enten ved å kaste eller gi bort, før du kan skape et godt og mer varig system i garderoben.

Les også: Gifte menn gjør mindre husarbeid

2. Rydd en kategori av gangen

For at det ikke skal bli en altfor overveldende oppgave å rydde garderoben, foreslår Konmari at du tar en og en kategori. Begynn med klær, og del opp i topper, bukser, klær som henger, sokker, vesker og annet tilbehør etc.

Og - få med deg alt. Først da får du et overblikk over hvor mye du faktisk eier. Husk også å få med deg det som ikke ligger i garderoben akkurat nå, som sesongtøy i boden, klær på vaskerommet og halvrene klær på badet. Hent frem alt innenfor kategorien du skal rydde, før du begynner.

BRETTE SOKKER SOM KONMARI: Legg sokkene oppå hverandre, brett en tredjedel av sokken inn mot midten, og gjør det samme fra motsatt kant. Sett dem i en skoeske eller en annen boks egnet for formålet. Foto: Mari Parelius Wammer
BRETTE SOKKER SOM KONMARI: Legg sokkene oppå hverandre, brett en tredjedel av sokken inn mot midten, og gjør det samme fra motsatt kant. Sett dem i en skoeske eller en annen boks egnet for formålet. Foto: Mari Parelius Wammer

«Ved å samle ting på et sted kan du sammenlikne like ting, noe som gjør det enklere å bestemme hvorvidt du skal beholde begge to eller kaste en av dem, eventuelt begge», skriver Konmari.

Synes du dette virker lite overkommelig, kan et rom, eller en kategori i måneden etter denne metoden fungere bedre.

Les også: Betaler for å slippe husarbeid

3. Tenk rydding av klær hele året

– Ha et kontinuerlig falkeblikk på klærne resten av året også. Hver gang du vasker tøy, sjekk plagget og vurder det. Kvitt deg med alt som ikke passer, som du ikke liker, eller som er ødelagt. Det siste gjelder spesielt om du aldri kommer til å reparere det, sier Rulnes.

Et tips er å alltid ha en tilgjengelig kasse eller pose med ting du vil selge eller gi bort, for da er det enkelt å få plagget/tingen vekk med en gang du har vurdert det som overflødig. Når kassen er full leverer du den til nærmeste loppemarked eller gjenbruksbutikk.

4. Finn ut hvilke ting du er glad i

– Ta alt ut av skapet, samle det på et sted. Legg inn igjen de klærne du elsker. Se om det er plass også til klærne du liker godt. Gi bort/selg/kast det andre, sier Rulnes.

Det høres enkelt ut; behold de klærne du er glad i. Men hvordan finner du ut hvilke klær du virkelig har lyst til å beholde?

Ifølge Konmari må du fysisk ta på en ting for å klare å kjenne etter om tingen betyr noe for deg.

Hun anbefaler derfor å ta hvert plagg i hendene, og kjenne etter om plagget gir deg glede. På engelsk er det oversatt til «a spark of joy», som kanskje gir et bedre bilde på hvilken følelse du skal kjenne etter heller enn glede.

Jeg må innrømme at jeg lo litt av dette - helt til jeg forsøkte. Da jeg tok opp et plagg, var det lett å kjenne om det gav meg en god følelse eller ikke.

Toppen som kryper oppover magen når jeg beveger meg gir en dårlig følelse = gi bort. Ulltrøya som alltid holder meg varm og er like fin samme hvor mange ganger jeg vasker den gir en god følelse = behold. Kjolen som er litt for kort og som jeg dermed går og drar ned selv om mønsteret er superfint gir ikke en god følelse når jeg tar i den = gi bort. Og sånn fortsetter det!

Så, rett og slett, blir du glad for å se dette plagget?

5. Stable klær på høykant

Om du velger å ha klærne synlig på soverommet er det ekstra viktig med orden. Men skap eller ikke, både Rulnes og Marie Kondo har som mål at du skal se alt du har.

Det er fullt mulig også i skuffer, dersom du følger den japanske ryddespesialistens metode.

Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffene istedenfor å legge dem i stabler som fører til at du til enhver tid bare vil se det øverste plagget. Metoden har to klare fordeler:

1. Du ser plutselig alt du har i skuffen

2. Det er utrolig plassbesparende

For å lagre klær stående må de gjøres mer kompakte. Slik gjør du det på Konmari-vis:

«Målet er å brette hvert enkelt plagg til et enkelt, glatt rektangel. Brett først hver langside av plagget inn mot midten og skyv inn ermene slik at plagget danner en rektangulær form. Hvordan du bretter ermene har ingen betydning. Neste steg er å brette en side av rektangelet mot den andre. Brett så plagget igjen slik at det blir halvparten eller en tredjedel så stort. Antall bretter bør justeres slik at det brettede plagget i stående stilling passer høyden på skuffen det skal ligge i».

Det finnes veldig mange videoer av dette på nettet om du ble interessert, søk for eksempel på «Folding» og «KonMari».

6. Begrens antall klenodier

Ja, det kan være gøy for barna dine å gå i mammas kjoler på fest om 15-20 år. Men, begrens hvor mange slike spesielle plagg du vil ta vare på.

Jeg har hatt stor glede av mammas 70-tallsklær da jeg var fjorten, jeg. Men det holder med en liten smak av fortiden! Hjelp ungene dine til å slippe å ta valg du burde tatt selv, sier Rulnes.

7. Velg riktige kleshengere og snu dem!

– Velg tynne kleshengere heller enn tykke. Da får du mer plass i skapet, sier Rulnes.

Og når vi er inne på kleshengere... et nyttig tips kan være å henge alle kleshengerne samme vei. Når du bruker et plagg og henger det tilbake, henger du hengeren andre veien.

– Etter et halvt år ser du tydelig hvilke klær du ikke har brukt. Da bør du vurdere å kvitte deg med dem, sier Rulnes.

8. Brett sokkene dine

Konmari anbefaler at man bretter sokkene sine fremfor å rulle dem sammen til en ball.

Jeg er en av dem som har hatt overfylte sokkeskuffer, og bestemte meg for å gi metoden et forsøk.

Jeg ble positivt overrasket over hvor plassbesparende det er å brette sokkene fremfor å rulle dem sammen. Jeg sorterte også type sokk hver for seg (ankelsokker, treningssokker og ullsokker), og foreløpig kan det virke som at tiden jeg bruker på å brette fremfor å rulle sammen, tilsvarer tiden jeg ellers ville brukt på å lete etter sokker i riktig farge og type.

Det ser også veldig ryddig ut, noe som er en bonus. Rulnes derimot er skeptisk.

– Det der har jeg verken tid, lyst eller overskudd til å holde på med. Har du ikke plass til sokkene slik du velger å oppbevare dem har du for mange par, sier hun.

9. Rull strømpebuksene dine

Ok, så tok det litt tid å rulle strømpebuksene mine, som jeg hittil har oppbevart «ved å surre dem inn i seg selv» (du vet, begynner med beina, ruller sammen og trekker livet over ballen tilslutt).

Det gjør at strømpebuksene blir krøllete og det er umulig å skille mørkeblå strømpebukser fra de sorte.

Med Konmari sin metode, tar de mye mindre plass. Legg strømpebuksen dobbelt, altså ben på ben. Brett en gang, og rull den sammen. Sett dem med snurren synlig. Dersom du lagrer dem i en skuff, anbefaler Konmari at du legger dem i en eske, for eksempel en skoeske, for så å sette esken i skuffen. På den måten unngår du at de ruller seg opp, du ser du hvor mange strømpebukser du har, og de holder seg glatte og rynkefrie.

Konmari anbefaler også å ta ut nye strømpebukser av emballasjen.

«Fjern også pappen på innsiden. Ta den ut av pakningen og brett dem sammen, og de vil ta opp 25 prosent mindre plass» påstår hun i boken.

RULL STRØMPEBUKSENE: Ved å rulle strømpebuksene og oppbevare dem i esker, holder de seg penere lengre, og du ser bedre hva du har. Foto: Mari Parelius Wammer
RULL STRØMPEBUKSENE: Ved å rulle strømpebuksene og oppbevare dem i esker, holder de seg penere lengre, og du ser bedre hva du har. Foto: Mari Parelius Wammer

10. Finn en løsning for klær som er brukt, men ikke er møkkete

Bloggeren Pappahjerte skrev for en stund siden et innlegg om «The chair» - du vet stolen som tiltrekker seg alt av rot og brukte, men ikke møkkete, klær.

Finner du et system for de klærne, vil soverommet/badet/huset ditt se mye mer ryddig ut.

– Jeg har et par tomme hyller både på badet og i garderobeskapet mitt der vi kan legge de halvrene klærne våre. Det er kanskje det som har fungert best, sier Rulnes.

(Og hun understreker at de tomme hyllene har oppstått ved rydding og ved å kvitte seg med ting, så om du ikke har de ledige hyllene nå så kan du kanskje rydde dem frem gjennom å følge tipsene i denne saken?)

11. Kjøp mindre nytt

Så enkelt, men likevel så vanskelig.

Du trenger ikke bli helt Mark Zuckerberg som har én type tskjorter, én type hettejakke og én type jeans, så han kan bruke hjernekapasitet på andre ting enn på hva han skal ha på seg, men de fleste av oss har kanskje godt av å ikke bruke penger, tid og skapplass på mer enn vi trenger, avslutter Rulnes.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Les også:

Her bor det åtte barn

Gunn Kari (51) sykmeldte seg i tre dager for å rydde hjemme

Bor du sammen med en rotekopp?

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 TV 2: Mulla Krekars svigersønn pågrepet08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann sendt til sykehus etter arbeidsulykke på Måjvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Stans i togtrafikken på ubestemt tid etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump langet på nytt ut mot kongresskvinner06:36 Labert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35 Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10 Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00 Marokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00 Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57 Dette skjer i dag05:35 Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30 Mange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30 Dette skjedde i natt05:29 Mann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44 Kvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32 FN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30 FBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10 Revy om norske politikere skaper reaksjoner03:51 CNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35 Suzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50 Lærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50 Kongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26 Representantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24 Økende kokainbruk i Bergen00:50 USA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47 Melding om slagsmål med macheter i Oslo00:29 Raja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53 Rumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45 Dropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45 Johnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05 Regjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00 Juniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56 Tidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49 Påtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40 Konradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32 Syklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15 Irans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»22:12 USAs atomvåpenplasseringer avslørt ved et uhell21:51 Bjørn på rømmen i italiensk skog21:12 Dømt til fengsel for oppfordre kjæresten til selvmord21:11 USA har kastet ut Tyrkia fra F-35-programmet21:07 Kvinne omkom i steinras på Litledalshornet i Ørsta20:25 WHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise20:04 Bjørn skutt i Hedmark19:06 Norge bryter EUs krav for tvangsreturer av asylsøkere19:04 100 skjeletter fra middelalderen funnet i Tyskland18:52 Retten mener det er økt fare for at Krekar kan stikke av18:38 Dansk bilimportør dømt for å ha brukt Ai Weiwei-kunst i reklame18:30 – Fire personer halshogd i Egypt18:03 Bellona varsler full kamp mot tysk prøveboring nær Lofoten17:57 Voldssiktet par får ikke være sammen med babyen sin17:43 Maren Uelands familie vil bruke oppreisning i marokkanske fengsler17:26 Amundsen var på fisketur. Facebook tok agnet17:23 Meling: En skandale og skammens dag17:01 Ida filmet idylliske Stryn – plutselig braste bilen forbi teltene16:56 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel16:51 Italias justisdepartement vil be om at Krekar utleveres16:04 – Rett og slett et overgrep mot forsvarsløse mennesker15:37 Tyrkisk diplomat drept i Irak15:21 Drikkevannet i Askøy kommune er friskmeldt15:11 17-åring scoret i ny Solskjær-seier15:02 Amerikansk rapper fengslet i Sverige: – Situasjonen er skandaløs14:59 Miljødirektoratet sier ja til tysk prøveboring nær Lofoten14:51 Solberg: Krekar pågrepet for å utleveres til Italia14:22 Fem år siden MH17-styrten - nærmere et svar14:12 Ap lei av luftambulansekrisen – forlanger at Høie tar grep13:48 Syklist døde etter ulykke i Nordland13:44 Treneren mener Kristoff har tre vinnersjanser igjen i Tour de France13:40 Kilde: Fransk påtalemyndighet går inn for tiltale mot Air France13:25 Nå kommer sommeren til Nord-Norge13:15 Rundt 2.000 eldre demonstrerer i Hongkong13:07 Krekar varsler videre kamp13:06 Voldssiktet far vil ha opphevet besøksforbud mot baby12:49 Krekar varsler videre kamp: – Dette er en falsk sak12:44 Brasil varsler ny gransking av Amazonasfondet11:46 Siktet mann i 40-årene kan trolig avhøres denne uken etter dødsfall i Telemark11:32 New York øker aldersgrensen for røyking til 21 år11:19 Etterlyst kvinne stakk av fra politiet i Oslo11:11 Mann drept i forbindelse med knivran i Göteborg
Siste nytt
10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeTV 2: Mulla Krekars svigersønn pågrepet08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann sendt til sykehus etter arbeidsulykke på Måjvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeStans i togtrafikken på ubestemt tid etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump langet på nytt ut mot kongresskvinner06:36SportLabert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35NorgeMuslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10NorgeForbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00VerdenMarokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00SportMolde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57NorgeDette skjer i dag05:35NorgeStadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30NorgeMange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeMann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44NorgeKvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32VerdenFN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30VerdenFBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10NorgeRevy om norske politikere skaper reaksjoner03:51VerdenCNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35SportSuzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50NorgeLærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50VerdenKongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26VerdenRepresentantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24NorgeØkende kokainbruk i Bergen00:50VerdenUSA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47NorgeMelding om slagsmål med macheter i Oslo00:29NorgeRaja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53VerdenRumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45VerdenDropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45VerdenJohnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05NorgeRegjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00SportJuniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56SportTidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49VerdenPåtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40SportKonradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32NorgeSyklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15VerdenIrans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»22:12VerdenUSAs atomvåpenplasseringer avslørt ved et uhell21:51VerdenBjørn på rømmen i italiensk skog21:12VerdenDømt til fengsel for oppfordre kjæresten til selvmord21:11VerdenUSA har kastet ut Tyrkia fra F-35-programmet21:07NorgeKvinne omkom i steinras på Litledalshornet i Ørsta20:25VerdenWHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise20:04NorgeBjørn skutt i Hedmark19:06NorgeNorge bryter EUs krav for tvangsreturer av asylsøkere19:04Verden100 skjeletter fra middelalderen funnet i Tyskland18:52NorgeRetten mener det er økt fare for at Krekar kan stikke av18:38MotorDansk bilimportør dømt for å ha brukt Ai Weiwei-kunst i reklame18:30Verden– Fire personer halshogd i Egypt18:03NorgeBellona varsler full kamp mot tysk prøveboring nær Lofoten17:57NorgeVoldssiktet par får ikke være sammen med babyen sin17:43NorgeMaren Uelands familie vil bruke oppreisning i marokkanske fengsler17:26NorgeAmundsen var på fisketur. Facebook tok agnet17:23NorgeMeling: En skandale og skammens dag17:01NorgeIda filmet idylliske Stryn – plutselig braste bilen forbi teltene16:56Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel16:51NorgeItalias justisdepartement vil be om at Krekar utleveres16:04Norge– Rett og slett et overgrep mot forsvarsløse mennesker15:37VerdenTyrkisk diplomat drept i Irak15:21NorgeDrikkevannet i Askøy kommune er friskmeldt15:11Sport17-åring scoret i ny Solskjær-seier15:02VerdenAmerikansk rapper fengslet i Sverige: – Situasjonen er skandaløs14:59NorgeMiljødirektoratet sier ja til tysk prøveboring nær Lofoten14:51NorgeSolberg: Krekar pågrepet for å utleveres til Italia14:22VerdenFem år siden MH17-styrten - nærmere et svar14:12PolitikkAp lei av luftambulansekrisen – forlanger at Høie tar grep13:48NorgeSyklist døde etter ulykke i Nordland13:44SportTreneren mener Kristoff har tre vinnersjanser igjen i Tour de France13:40VerdenKilde: Fransk påtalemyndighet går inn for tiltale mot Air France13:25NorgeNå kommer sommeren til Nord-Norge13:15VerdenRundt 2.000 eldre demonstrerer i Hongkong13:07NorgeKrekar varsler videre kamp13:06NorgeVoldssiktet far vil ha opphevet besøksforbud mot baby12:49NorgeKrekar varsler videre kamp: – Dette er en falsk sak12:44VerdenBrasil varsler ny gransking av Amazonasfondet11:46NorgeSiktet mann i 40-årene kan trolig avhøres denne uken etter dødsfall i Telemark11:32VerdenNew York øker aldersgrensen for røyking til 21 år11:19NorgeEtterlyst kvinne stakk av fra politiet i Oslo11:11VerdenMann drept i forbindelse med knivran i Göteborg

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus