Det er mye mulig du har brettet klærne dine feil hele livet

<p>RYDDETIPS: Vi gir deg 11 tips for en ryddig garderobe. Visste du for eksempel at det kan lønne seg å brette sokkene sine heller enn å rulle dem sammen? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
RYDDETIPS: Vi gir deg 11 tips for en ryddig garderobe. Visste du for eksempel at det kan lønne seg å brette sokkene sine heller enn å rulle dem sammen? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

11 ryddetips for garderoben.

Tidligere i år kom boka «Magisk opprydning» av Marie «Konmari» Kondo på norsk. Den har blitt veldig populær, og jeg må innrømme at jeg ble nysgjerrig. For tenk om det fungerer..?

I et forsøk på å få orden i garderobeskapet en gang for alle, har jeg forsøkt noen av metodene til Konmari. I tillegg har jeg vært i kontakt med organiseringsdronning Gunn Beate Reinton Rulnes, damen bak bloggen listelykke.no.

Konmari-metoden

Marie «Konmari» Kondo driver et konsulentbyrå i Tokyo der hun hjelper folk med å rydde i hjemmene sine. Ryddemetoden hennes, Konmari-metoden, har fått mange tilhengere verden over, og vi har forsøkt å plukke ut de beste triksene hennes for å få en ryddig garderobe.

Kortversjonen av metoden er rett å slett å feste blikket på alt du eier, en ting av gangen, og bestemme deg for om du ønsker å beholde den eller kvitte deg med den - og hvor du eventuelt skal plassere tingen.

Også Rulnes har mange tips til hvordan du kan holde orden på klær og utstyr, selv om hun understreker at det er vanskelig å gi generelle råd som passer for alle.

– Vi bor forskjellig, har forskjellige mengder tøy, kommoder, skap, ektefeller, barn og hobbyer, sier hun.

Like fullt, her har du 11 tips som kan bidra til orden i klesskapet - forhåpentligvis for alltid.

Les også: Disse gjør husarbeidet til en lek

PÅ HØYKANT: Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffer istedenfor å legge dem i stabler. Da ser du alt du har, og klærne holder seg penere. Foto: Mari Parelius Wammer
PÅ HØYKANT: Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffer istedenfor å legge dem i stabler. Da ser du alt du har, og klærne holder seg penere. Foto: Mari Parelius Wammer

1. Ha to årlige rydderunder

Marie Kondo anbefaler at du rydder skikkelig en gang - og mener det skal være tilstrekkelig. For de fleste av oss vil ikke det være nok, og i hvertfall ikke dersom du har barn.

– Sett av nok tid til å organisere, sortere og kvitte deg med det du vil rydde. Samle alt du (og de andre) har av klær, vesker, tilbehør og sko, og gå over alt. Se på tilstand, passform, hvordan det matcher med andre ting du har, og hvor brukervennlig det er. Vær streng, oppfordrer Rulnes.

Er du en av de som drømmer om walk in-garderobe med orden og god plass?

Både Konmari og Rulnes mener at du først må kvitte deg med ting, enten ved å kaste eller gi bort, før du kan skape et godt og mer varig system i garderoben.

Les også: Gifte menn gjør mindre husarbeid

2. Rydd en kategori av gangen

For at det ikke skal bli en altfor overveldende oppgave å rydde garderoben, foreslår Konmari at du tar en og en kategori. Begynn med klær, og del opp i topper, bukser, klær som henger, sokker, vesker og annet tilbehør etc.

Og - få med deg alt. Først da får du et overblikk over hvor mye du faktisk eier. Husk også å få med deg det som ikke ligger i garderoben akkurat nå, som sesongtøy i boden, klær på vaskerommet og halvrene klær på badet. Hent frem alt innenfor kategorien du skal rydde, før du begynner.

BRETTE SOKKER SOM KONMARI: Legg sokkene oppå hverandre, brett en tredjedel av sokken inn mot midten, og gjør det samme fra motsatt kant. Sett dem i en skoeske eller en annen boks egnet for formålet. Foto: Mari Parelius Wammer
BRETTE SOKKER SOM KONMARI: Legg sokkene oppå hverandre, brett en tredjedel av sokken inn mot midten, og gjør det samme fra motsatt kant. Sett dem i en skoeske eller en annen boks egnet for formålet. Foto: Mari Parelius Wammer

«Ved å samle ting på et sted kan du sammenlikne like ting, noe som gjør det enklere å bestemme hvorvidt du skal beholde begge to eller kaste en av dem, eventuelt begge», skriver Konmari.

Synes du dette virker lite overkommelig, kan et rom, eller en kategori i måneden etter denne metoden fungere bedre.

Les også: Betaler for å slippe husarbeid

3. Tenk rydding av klær hele året

– Ha et kontinuerlig falkeblikk på klærne resten av året også. Hver gang du vasker tøy, sjekk plagget og vurder det. Kvitt deg med alt som ikke passer, som du ikke liker, eller som er ødelagt. Det siste gjelder spesielt om du aldri kommer til å reparere det, sier Rulnes.

Et tips er å alltid ha en tilgjengelig kasse eller pose med ting du vil selge eller gi bort, for da er det enkelt å få plagget/tingen vekk med en gang du har vurdert det som overflødig. Når kassen er full leverer du den til nærmeste loppemarked eller gjenbruksbutikk.

4. Finn ut hvilke ting du er glad i

– Ta alt ut av skapet, samle det på et sted. Legg inn igjen de klærne du elsker. Se om det er plass også til klærne du liker godt. Gi bort/selg/kast det andre, sier Rulnes.

Det høres enkelt ut; behold de klærne du er glad i. Men hvordan finner du ut hvilke klær du virkelig har lyst til å beholde?

Ifølge Konmari må du fysisk ta på en ting for å klare å kjenne etter om tingen betyr noe for deg.

Hun anbefaler derfor å ta hvert plagg i hendene, og kjenne etter om plagget gir deg glede. På engelsk er det oversatt til «a spark of joy», som kanskje gir et bedre bilde på hvilken følelse du skal kjenne etter heller enn glede.

Jeg må innrømme at jeg lo litt av dette - helt til jeg forsøkte. Da jeg tok opp et plagg, var det lett å kjenne om det gav meg en god følelse eller ikke.

Toppen som kryper oppover magen når jeg beveger meg gir en dårlig følelse = gi bort. Ulltrøya som alltid holder meg varm og er like fin samme hvor mange ganger jeg vasker den gir en god følelse = behold. Kjolen som er litt for kort og som jeg dermed går og drar ned selv om mønsteret er superfint gir ikke en god følelse når jeg tar i den = gi bort. Og sånn fortsetter det!

Så, rett og slett, blir du glad for å se dette plagget?

5. Stable klær på høykant

Om du velger å ha klærne synlig på soverommet er det ekstra viktig med orden. Men skap eller ikke, både Rulnes og Marie Kondo har som mål at du skal se alt du har.

Det er fullt mulig også i skuffer, dersom du følger den japanske ryddespesialistens metode.

Ved å brette klærne dine på en bestemt måte, kan du oppbevare klærne dine stående på høykant i skuffene istedenfor å legge dem i stabler som fører til at du til enhver tid bare vil se det øverste plagget. Metoden har to klare fordeler:

1. Du ser plutselig alt du har i skuffen

2. Det er utrolig plassbesparende

For å lagre klær stående må de gjøres mer kompakte. Slik gjør du det på Konmari-vis:

«Målet er å brette hvert enkelt plagg til et enkelt, glatt rektangel. Brett først hver langside av plagget inn mot midten og skyv inn ermene slik at plagget danner en rektangulær form. Hvordan du bretter ermene har ingen betydning. Neste steg er å brette en side av rektangelet mot den andre. Brett så plagget igjen slik at det blir halvparten eller en tredjedel så stort. Antall bretter bør justeres slik at det brettede plagget i stående stilling passer høyden på skuffen det skal ligge i».

Det finnes veldig mange videoer av dette på nettet om du ble interessert, søk for eksempel på «Folding» og «KonMari».

6. Begrens antall klenodier

Ja, det kan være gøy for barna dine å gå i mammas kjoler på fest om 15-20 år. Men, begrens hvor mange slike spesielle plagg du vil ta vare på.

Jeg har hatt stor glede av mammas 70-tallsklær da jeg var fjorten, jeg. Men det holder med en liten smak av fortiden! Hjelp ungene dine til å slippe å ta valg du burde tatt selv, sier Rulnes.

7. Velg riktige kleshengere og snu dem!

– Velg tynne kleshengere heller enn tykke. Da får du mer plass i skapet, sier Rulnes.

Og når vi er inne på kleshengere... et nyttig tips kan være å henge alle kleshengerne samme vei. Når du bruker et plagg og henger det tilbake, henger du hengeren andre veien.

– Etter et halvt år ser du tydelig hvilke klær du ikke har brukt. Da bør du vurdere å kvitte deg med dem, sier Rulnes.

8. Brett sokkene dine

Konmari anbefaler at man bretter sokkene sine fremfor å rulle dem sammen til en ball.

Jeg er en av dem som har hatt overfylte sokkeskuffer, og bestemte meg for å gi metoden et forsøk.

Jeg ble positivt overrasket over hvor plassbesparende det er å brette sokkene fremfor å rulle dem sammen. Jeg sorterte også type sokk hver for seg (ankelsokker, treningssokker og ullsokker), og foreløpig kan det virke som at tiden jeg bruker på å brette fremfor å rulle sammen, tilsvarer tiden jeg ellers ville brukt på å lete etter sokker i riktig farge og type.

Det ser også veldig ryddig ut, noe som er en bonus. Rulnes derimot er skeptisk.

– Det der har jeg verken tid, lyst eller overskudd til å holde på med. Har du ikke plass til sokkene slik du velger å oppbevare dem har du for mange par, sier hun.

9. Rull strømpebuksene dine

Ok, så tok det litt tid å rulle strømpebuksene mine, som jeg hittil har oppbevart «ved å surre dem inn i seg selv» (du vet, begynner med beina, ruller sammen og trekker livet over ballen tilslutt).

Det gjør at strømpebuksene blir krøllete og det er umulig å skille mørkeblå strømpebukser fra de sorte.

Med Konmari sin metode, tar de mye mindre plass. Legg strømpebuksen dobbelt, altså ben på ben. Brett en gang, og rull den sammen. Sett dem med snurren synlig. Dersom du lagrer dem i en skuff, anbefaler Konmari at du legger dem i en eske, for eksempel en skoeske, for så å sette esken i skuffen. På den måten unngår du at de ruller seg opp, du ser du hvor mange strømpebukser du har, og de holder seg glatte og rynkefrie.

Konmari anbefaler også å ta ut nye strømpebukser av emballasjen.

«Fjern også pappen på innsiden. Ta den ut av pakningen og brett dem sammen, og de vil ta opp 25 prosent mindre plass» påstår hun i boken.

RULL STRØMPEBUKSENE: Ved å rulle strømpebuksene og oppbevare dem i esker, holder de seg penere lengre, og du ser bedre hva du har. Foto: Mari Parelius Wammer
RULL STRØMPEBUKSENE: Ved å rulle strømpebuksene og oppbevare dem i esker, holder de seg penere lengre, og du ser bedre hva du har. Foto: Mari Parelius Wammer

10. Finn en løsning for klær som er brukt, men ikke er møkkete

Bloggeren Pappahjerte skrev for en stund siden et innlegg om «The chair» - du vet stolen som tiltrekker seg alt av rot og brukte, men ikke møkkete, klær.

Finner du et system for de klærne, vil soverommet/badet/huset ditt se mye mer ryddig ut.

– Jeg har et par tomme hyller både på badet og i garderobeskapet mitt der vi kan legge de halvrene klærne våre. Det er kanskje det som har fungert best, sier Rulnes.

(Og hun understreker at de tomme hyllene har oppstått ved rydding og ved å kvitte seg med ting, så om du ikke har de ledige hyllene nå så kan du kanskje rydde dem frem gjennom å følge tipsene i denne saken?)

11. Kjøp mindre nytt

Så enkelt, men likevel så vanskelig.

Du trenger ikke bli helt Mark Zuckerberg som har én type tskjorter, én type hettejakke og én type jeans, så han kan bruke hjernekapasitet på andre ting enn på hva han skal ha på seg, men de fleste av oss har kanskje godt av å ikke bruke penger, tid og skapplass på mer enn vi trenger, avslutter Rulnes.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Les også:

Her bor det åtte barn

Gunn Kari (51) sykmeldte seg i tre dager for å rydde hjemme

Bor du sammen med en rotekopp?

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:47 Færre nordmenn tror på reinkarnasjon03:46 Trump deltar som første president i anti-abort-marsj02:23 Sp-politiker mister verv etter å ha delt klimainnlegg fra nazistisk nettsted01:55 USA ber Libanons nye regjering om håndfaste reformer01:55 Frp varsler motstand mot egen stortingsmelding01:18 Frp-topper åpner for regjeringssamarbeid med Sp01:17 Kraftig økning i politidrap i Rio00:27 Frp gjør hopp på måling etter regjeringsexit00:26 WHO berømmer Kina for smittetiltak23:53 Trump og Saleh uenige om amerikansk militærnærvær23:46 En av fem studenter vil ikke ha barn23:10 Stygg Solskjær-smell, Manchester United tapte hjemme for Burnley22:59 Ødegaard med målgivende da Real Sociedad avanserte i den spanske cupen22:58 Volkswagen fikk milliardbot i Canada22:37 Frp kan støtte Sp-forslag om å felle to omstridte ulveflokker22:22 27-åring tilstår drap på kvinne i Florø22:08 Bøe til friløpet i kunstløp-EM, gullfavoritten Aymoz utslått21:36 Ni av ti Frp-velgere mener det var rett å gå ut av regjeringen21:25 Wuhan isoleres fra omverdenen20:44 Brexitlov på vei til dronningens bord20:31 Politiet beslagla flere titalls ombygde våpen i Oslo20:08 Kan bli tidenes varmeste Oslo-vinter20:03 Folk i Oslo-området blir mer positive til bompenger19:43 Gulliksen-show ga norsk 33-30-seier over Slovenia, Kroatia venter i EM-semifinale19:32 Mannen som er siktet for Prinsdal-drapet er utlevert fra Ungarn19:32 Schiff: Trump misbrukte makten og må avsettes19:12 Radmagre løver sjokkerer – dyrehagen skylder på den økonomiske krisen19:07 Mallorca truffet av uværet Gloria – meteorologene advarer18:39 Offensiv Carlsen med knockoutseier i Nederland: – En grei dag på jobben18:35 Robot skal hente ut biler fra brannskadd P-hus på Sola18:23 Trump: Irak ønsker fortsatt amerikansk militærnærvær18:08 Macron kastet ut israelske sikkerhetsfolk17:58 Spansk kollaps i EM, men gruppevinner etter 22-22 mot Kroatia17:40 Resett identifiserte IS-siktet kvinne – stevnet for retten17:29 Aktor kaller Weinstein «et seksuelt rovdyr»17:27 FN-eksperter ber USA granske Saudi-Arabias påståtte hacking av Bezos' telefon17:25 Byrådet truer med å gå av17:06 Frp-seire kan gå tapt16:57 Knut Arild Hareide og Abid Raja avbryter komitéreise i Indonesia16:52 Naboer fortviler: – Det har vært et helvete i 20 år16:35 Mann i 50-årene siktet for nettovergrep mot sårbare jenter16:28 Nav har ikke funnet feiltolkninger av EØS-regelverket for flere ytelser16:07 Funn av polsk mann i Lier etterforskes som drap16:06 Stor luftforurensning i Oslo15:49 Danske dømt for å ha prøvd å ta med halv million ut av Norge15:37 Kina ber folk om ikke å reise ut av by med virusutbrudd15:26 Faren hevder PSG-stjerne vil spille for Atlético Madrid15:08 Krangler om soya: – Nordmenn kan være stolte av Brasil-importen14:30 Manshaus-saken kommer opp for retten 7. mai14:29 Fortsatt dårlig med skiføre i store deler av landet14:28 Rødt ber om Frps hjelp14:05 Jansrud raskest på trening i Kitzbühel14:04 FpU-leder tar ikke gjenvalg13:50 Monty Pythons Terry Jones er død13:24 – Vi «slår ikke fast» at Anne-Elisabeth Hagen er drept13:13 Hevder tidligere medieleder endret personlighet om kvelden13:12 Sykkelstjerne varsler comeback etter skrekkfall13:12 56-åring tilstår dobbeltdrap i Bergen12:38 Forskere mener coronavirus kan ha smittet fra ville dyr12:17 Folk hører mindre på radio11:59 Uvær stenger flere veier i Finnmark11:43 Helse-Norge forbereder seg på farlig virus11:42 Keeper før Haaland-møte: – Håper ikke eventyret fortsetter11:32 – Listhaug er så frekk at det ikke er til å tro!11:29 Storfangst av IS-topp: Han er bildet på IS-terroristenes hykleri11:21 Hellas får sin første kvinnelige president11:20 Ulv død etter påkjørsel11:02 Kjent gravejournalist siktet i Brasil10:33 Greske øyboere demonstrerer mot migrantleirer10:26 Ruuds Australia-eventyr over i stormkastene10:26 Leder av MC-gjeng kan ha vært mål for Norrköping-eksplosjon10:01 Diesel-skandalen kostet Mercedes-eier nye milliarder i 201910:00 Solskjær slår knallhardt tilbake mot fotballekspert09:45 Lundby jager fire på rad i Romania09:23 Tencent har lagt inn bud på hele Funcom08:57 Godkjenning av Equinors oljeboring utenfor Australia tas til retten08:39 Senatet vedtok reglene for riksrettsprosessen08:36 Dette var de mest populære navnene i Norge i 201908:15 Bare fire av ti høyrevelgere støttet hjemhenting av IS-kvinne08:09 Dobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld07:58 Sp-politiker delte klimainnlegg fra nazistisk nettsted07:43 Dette trikset brukte forskeren for å kvitte seg med mobilavhengigheten07:16 Eksplosjon i boligblokk i Norrköping07:06 Overraskende invitasjon fra Putin – Norge sliter med å svare06:47 NRK: KrF og Venstre vil ha finansministeren06:43 EM-parodi i 2012: Kan bli tilnærmet reprise mellom Norge og Slovenia06:39 NTBs tekniske problemer er rettet06:39 Bombe fra andre verdenskrig uskadeliggjort i Berlin06:37 Bitter strid om kjøreregler preget første dag av riksretten06:30 Hauglie foreslår nye varslingsregler06:01 Person gjort rede for etter boligbrann i Rogaland06:00 – Jeg skjønner ikke hvor Nav har fått anslaget på 2.400 saker fra05:51 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:33 Mann i 70-årene savnet etter boligbrann i Nordland05:30 Weinsteins forsvarere vil gå hardt ut mot kvinnene som anklager ham05:00 Ny norsk styrke til Irak som planlagt05:00 Nesten 500 millioner mennesker er arbeidsledige: – Verre enn vi trodde04:40 KLP går inn i søksmål mot Danske Bank04:36 Netflix får flere abonnenter, men spår tregere vekst
Siste nytt
03:47NorgeFærre nordmenn tror på reinkarnasjon03:46VerdenTrump deltar som første president i anti-abort-marsj02:23NorgeSp-politiker mister verv etter å ha delt klimainnlegg fra nazistisk nettsted01:55VerdenUSA ber Libanons nye regjering om håndfaste reformer01:55NorgeFrp varsler motstand mot egen stortingsmelding01:18NorgeFrp-topper åpner for regjeringssamarbeid med Sp01:17VerdenKraftig økning i politidrap i Rio00:27NorgeFrp gjør hopp på måling etter regjeringsexit00:26VerdenWHO berømmer Kina for smittetiltak23:53VerdenTrump og Saleh uenige om amerikansk militærnærvær23:46NorgeEn av fem studenter vil ikke ha barn23:10SportStygg Solskjær-smell, Manchester United tapte hjemme for Burnley22:59NorgeØdegaard med målgivende da Real Sociedad avanserte i den spanske cupen22:58MotorVolkswagen fikk milliardbot i Canada22:37PolitikkFrp kan støtte Sp-forslag om å felle to omstridte ulveflokker22:22Norge27-åring tilstår drap på kvinne i Florø22:08VerdenBøe til friløpet i kunstløp-EM, gullfavoritten Aymoz utslått21:36PolitikkNi av ti Frp-velgere mener det var rett å gå ut av regjeringen21:25VerdenWuhan isoleres fra omverdenen20:44VerdenBrexitlov på vei til dronningens bord20:31NorgePolitiet beslagla flere titalls ombygde våpen i Oslo20:08NorgeKan bli tidenes varmeste Oslo-vinter20:03PengerFolk i Oslo-området blir mer positive til bompenger19:43NorgeGulliksen-show ga norsk 33-30-seier over Slovenia, Kroatia venter i EM-semifinale19:32NorgeMannen som er siktet for Prinsdal-drapet er utlevert fra Ungarn19:32VerdenSchiff: Trump misbrukte makten og må avsettes19:12VerdenRadmagre løver sjokkerer – dyrehagen skylder på den økonomiske krisen19:07VerdenMallorca truffet av uværet Gloria – meteorologene advarer18:39SportOffensiv Carlsen med knockoutseier i Nederland: – En grei dag på jobben18:35NorgeRobot skal hente ut biler fra brannskadd P-hus på Sola18:23PolitikkTrump: Irak ønsker fortsatt amerikansk militærnærvær18:08VerdenMacron kastet ut israelske sikkerhetsfolk17:58SportSpansk kollaps i EM, men gruppevinner etter 22-22 mot Kroatia17:40NorgeResett identifiserte IS-siktet kvinne – stevnet for retten17:29VerdenAktor kaller Weinstein «et seksuelt rovdyr»17:27VerdenFN-eksperter ber USA granske Saudi-Arabias påståtte hacking av Bezos' telefon17:25NorgeByrådet truer med å gå av17:06PolitikkFrp-seire kan gå tapt16:57PolitikkKnut Arild Hareide og Abid Raja avbryter komitéreise i Indonesia16:52NorgeNaboer fortviler: – Det har vært et helvete i 20 år16:35NorgeMann i 50-årene siktet for nettovergrep mot sårbare jenter16:28PengerNav har ikke funnet feiltolkninger av EØS-regelverket for flere ytelser16:07NorgeFunn av polsk mann i Lier etterforskes som drap16:06NorgeStor luftforurensning i Oslo15:49NorgeDanske dømt for å ha prøvd å ta med halv million ut av Norge15:37ReiseKina ber folk om ikke å reise ut av by med virusutbrudd15:26SportFaren hevder PSG-stjerne vil spille for Atlético Madrid15:08NorgeKrangler om soya: – Nordmenn kan være stolte av Brasil-importen14:30NorgeManshaus-saken kommer opp for retten 7. mai14:29NorgeFortsatt dårlig med skiføre i store deler av landet14:28PolitikkRødt ber om Frps hjelp14:05SportJansrud raskest på trening i Kitzbühel14:04PolitikkFpU-leder tar ikke gjenvalg13:50KulturMonty Pythons Terry Jones er død13:24Norge– Vi «slår ikke fast» at Anne-Elisabeth Hagen er drept13:13KulturHevder tidligere medieleder endret personlighet om kvelden13:12SportSykkelstjerne varsler comeback etter skrekkfall13:12Norge56-åring tilstår dobbeltdrap i Bergen12:38Helse og livsstilForskere mener coronavirus kan ha smittet fra ville dyr12:17KulturFolk hører mindre på radio11:59NorgeUvær stenger flere veier i Finnmark11:43Helse og livsstilHelse-Norge forbereder seg på farlig virus11:42SportKeeper før Haaland-møte: – Håper ikke eventyret fortsetter11:32Politikk– Listhaug er så frekk at det ikke er til å tro!11:29VerdenStorfangst av IS-topp: Han er bildet på IS-terroristenes hykleri11:21PolitikkHellas får sin første kvinnelige president11:20NorgeUlv død etter påkjørsel11:02KulturKjent gravejournalist siktet i Brasil10:33VerdenGreske øyboere demonstrerer mot migrantleirer10:26SportRuuds Australia-eventyr over i stormkastene10:26VerdenLeder av MC-gjeng kan ha vært mål for Norrköping-eksplosjon10:01PengerDiesel-skandalen kostet Mercedes-eier nye milliarder i 201910:00SportSolskjær slår knallhardt tilbake mot fotballekspert09:45SportLundby jager fire på rad i Romania09:23PengerTencent har lagt inn bud på hele Funcom08:57PengerGodkjenning av Equinors oljeboring utenfor Australia tas til retten08:39VerdenSenatet vedtok reglene for riksrettsprosessen08:36Helse og livsstilDette var de mest populære navnene i Norge i 201908:15PolitikkBare fire av ti høyrevelgere støttet hjemhenting av IS-kvinne08:09NorgeDobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld07:58PolitikkSp-politiker delte klimainnlegg fra nazistisk nettsted07:43Helse og livsstilDette trikset brukte forskeren for å kvitte seg med mobilavhengigheten07:16VerdenEksplosjon i boligblokk i Norrköping07:06PolitikkOverraskende invitasjon fra Putin – Norge sliter med å svare06:47NorgeNRK: KrF og Venstre vil ha finansministeren06:43SportEM-parodi i 2012: Kan bli tilnærmet reprise mellom Norge og Slovenia06:39NorgeNTBs tekniske problemer er rettet06:39VerdenBombe fra andre verdenskrig uskadeliggjort i Berlin06:37VerdenBitter strid om kjøreregler preget første dag av riksretten06:30NorgeHauglie foreslår nye varslingsregler06:01NorgePerson gjort rede for etter boligbrann i Rogaland06:00Penger– Jeg skjønner ikke hvor Nav har fått anslaget på 2.400 saker fra05:51NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:33NorgeMann i 70-årene savnet etter boligbrann i Nordland05:30KulturWeinsteins forsvarere vil gå hardt ut mot kvinnene som anklager ham05:00NorgeNy norsk styrke til Irak som planlagt05:00VerdenNesten 500 millioner mennesker er arbeidsledige: – Verre enn vi trodde04:40PengerKLP går inn i søksmål mot Danske Bank04:36KulturNetflix får flere abonnenter, men spår tregere vekst

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus