Meny

Dra og drit i Lofoten:

Lofoten har et av verdens flotteste toaletter

KREATIVT: Toalettbygget på Akkarvikodden i Lofoten blir fremhevet som et av verdens flotteste. Foto: Bjørn Jørgensen / Samfoto
Lofoten er kjent for fin natur og idyllisk sceneri. Men visste du at det også er hjemstedet til et av verdens flotteste offentlige toaletter?

Designcurial har valgt å anerkjenne noe av det beste arbeidet innen toalettarkitektur, og har utarbeidet en eksklusiv liste over verdens ti beste toalettdesign.

På denne listen finner man det noe spesielle toalettbygget til Manthey Kula Architects på Akkarvikodden i Lofoten.

– Det er kjempemorsomt, sier Beate Hølmebakk i Manthey Kula Architects til ABC Nyheter.

Offentlige toaletter er som regel ikke noe folk forbinder med kunst og estetikk. Manthey Kula Architects har likevel sett muligheten til å være svært kreative med toalettdesignet sitt.

Hølmebakk forteller at det var gøy å jobbe med toalettdesignet på Lofoten, selv om det var noen utfordringer med tanke på plasseringen. Det var viktig å få på plass et bygg som var solid og stødig.

– Det forrige bygget ble ødelagt av været. I tillegg er jo dette et fantastisk naturlandskap, sier Hølmebakk, og peker på utfordringen med å lage en ny opplevelse når man ankommer toalettet fra spektakulære omgivelser.

Designcurial lar seg imponere av at bygget tilbyr en utsikt over himmelen og den reflekterte horisonten, og mener altså at bygget er noe av det aller ypperste innen toalettarkitektur.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus