Inspirasjon til uteplass

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om høstens skarpe, klare luft er på plass er det fortsatt varmt nok til å sitte ute midt på dagen. Hvorfor ikke lage en deilig høstkake eller to og ta dem med ut?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer fikk jeg endelig gjort det jeg har tenkt på en stund, nemlig å lage en uteplass på gresset under det gamle epletreet. Bordplaten er et gammelt dørblad jeg har malt med husmaling. Fem strøk måtte til før jeg ble fornøyd. Benkene har jeg kjøpt på Ikea. Sitter man tett er det plass til 10 stykker rundt bordet – helt perfekt!

Dekk bordet med et gammelt servise eller med andre ting du liker. Jeg samler på gamle engelske te- serviser og dette «mix and match»-settet kjøpte jeg i London for noen år siden. Kopper og asjetter er ikke like, men matcher i fargene.

Les også: Enkle tips som gjør hagen høstfin

Bordpynten lager du helt gratis. Mosen, grankvister og rognebær finner du i skogkanten, nedfallsepler har du kanskje i hagen? Spør noen du kjenner om du ikke har epletre i hagen selv. Solhatten har jeg plukket fra staudebedet mitt, den gjør seg godt i dekorasjoner og holder lenge som snittblomst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En saftig gulrotkake og en sprelsk eplekake er høstens favoritter, spesielt hvis både epler og gulrot er høstet fra egen avling. Jeg baker eplekaken med revet eple. Kaken pyntes med smørkrem med kanel og vaniljesmak.

(Saken fortsetter under)

Det er ikke så mye pynt som skal til på det hvite bordet. Men med høstens egne frukter og farger blir det fort høststemning. Døra ligger løst oppå to enkle bukker, men det står stødig nok til at man slapper av og kan nyte høstlufta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høstens fargesprak er noe av det vakreste jeg vet om. Rødt, grønt, lilla og oransje gjør meg rett og slett glad!

Legg skinn, puter og et ekstra pledd på benkene så holder du varmen. Tenn stearinlys i lykter og lysestaker selv om sola skinner. På greinene har jeg hengt en gammel lampeskjerm og telyslykter som lyser så fint også etter at vi har gått inn.

Selv syns jeg oppvasken på kjøkkenet går litt lettere når jeg kan se ut på de lysende lyktene i høstmørket.

Les også:

Slik forbereder du hus og hage på vinteren

Oppskrift på eplekake med vaniljesaus

Oppskrift på verdens beste gulrotkake

Saken er opprinnelig publisert på MinOase.no/Klikk.no