Enkle tips som gjør hagen høstfin

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sommeren som et tilbakelagt kapittel for i år, er det på tide å gjøre hagen klar for høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oktober er her og høsten nærmer seg. De lyse sommernettene i nord er byttet ut med skumring og et kjølig drag i lufta. Jeg har vært på en blomsterbutikk og handlet inn høstplanter. Nå vil jeg gjøre det høstfint i hagen. Det er flott med lyng i lilla nyanser, sammen med pyntekål og sølvhvit calocephalus.

Jeg finner fram kasser, en balje, fine krukker, murstein og et sinkhus. Av planter har jeg valgt Calluna vulgaris, erica, calocephalus og pyntekål.

Trillebåra må fram, jeg fyller den med jord som skal i kasse og balje. Det føles nesten som en vårlig aktivitet med jord og planter. Men, denne gangen er det høstplantingen som skal gjøres.

(Saken fortsetter under)

Tips:

Finn midten av kassen, grav hull til planten du vil ha i midten, og sett den ned. Når den midterste planten settes ned først, vil du enkelt få plantene som skal være på hver side, på riktig plass, det vil ikke bli skjevheter. Det blir en flott sammensetting av de to lyngplantene og den sølvhvite calocephalus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et rustikt bord, som er laget av ei gammel kjellerdør, blir flott å bruke som base til høstdekoren. Materialene jeg har valgt å sette sammen er rustikke og slitte, noe som passer til de klare fargene på plantene. De rustikke materialene kler årstiden vi er inne i.

Les også: Nå bør du plante disse

På et sinkbord har jeg plassert en balje med en sammenplanting av calluna lyng og calocephalus. Det gir et fint blikkfang ved inngangspartiet. På trappa står en erica i en terrakottakrukke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er flott å plante slik at det blir en sammenheng i det man gjør. Sammenplantingen i sinkbaljen står fint til plantene ved bordet, lengre bort i uterommet. På bordet har jeg plassert erica og calocephalus i ulike stettkrukker. De to høydene på krukkene danner utgangspunkt for et vakkert stilleben. Et sinkhus blir en fin tredjepart i oppstillingen. Ved siden av ligger noen mursteiner. Det gamle vinduet som står inntil veggen blir som en innramming av det hele.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Få bedet ditt til å bugne

Tips:

Tenk oddetall når du skal sette sammen et stilleben. Tre er ofte et ypperlig valg i et stilleben. Ulike høyder på det du bygger opp gir også fin effekt.

Et vakkert stilleben i høstens farger. Sink får meg til å tenke på frostens første favntak om hagen.

Les også:

Slik tar du vare på bærbusker

Oppfyll drømmen om drivhus

– Hagen skal være giftfri, uformell og frodig

Saken er opprinnelig publisert på MinOase.no/Klikk.no