80.000 år gamle mennesketenner funnet i Kina

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskere i Kina har avdekket mennesketenner som er minst 80.000 år gamle. Funnet kaster nytt lys over menneskets tidlige historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har man trodd at menneskene utvandret fra Afrika for bare 60.000 år siden. Forskerne bak funnet i Kina påpeker overfor BBC at det er tenner etter det moderne mennesket det er snakk om.

Forskernes arbeid, som er gjengitt i tidsskriftet Nature, er gjort i Daoxian sør i Kina. Der har de funnet 47 tenner. Forsker Maria Martinon-Torres fra University College London (UCL) sier det er opplagte bevis for at tennene tilhører vår egen art.

Les også: 700 år gammel gullring funnet i Bjørvika

De har anslått at tennene er minst 80.000 år gamle, men sier det er mulig at de kan være så gamle som 125.000 år. Dyrefossiler funnet på samme sted kan også tidfestes og styrker forskernes bevismateriale.

Det foreligger fra før en rekke bevis, både genetiske og fra arkeologien, som forskerne har brukt til å slå fast at menneskeheten utvandret fra Afrika for 60.000 år siden. Det er antatt at det moderne mennesket var på vandring fra Afrikas Horn og krysset Rødehavet ved Bab el-Mandeb-stredet til Den arabiske halvøy på en tid da vannstanden var lav. Derfra tok de veien videre til Asia og Europa.

Menneskets historie er med dette slett ikke kartlagt, påpeker Martinon-Torres. Hun åpner for en teori om at det kan ha vært flere migrasjonsbølger fra Afrika.

Les også: Dykker fant sjelden skatt på havets funn