Dagen da popartistene skulle redde verden

<p>På denne dagen i 1985 ble Live Aid, med Bob Geldof i spissen, arrangert i USA og Storbritannia.<br></p>
På denne dagen i 1985 ble Live Aid, med Bob Geldof i spissen, arrangert i USA og Storbritannia.
Foto: Joe Schaber / Ap

Mia, Mildrid og Melissa har navnedag i dag.

Mildrid er sammensatt av gammelengelske mild, «mild», og anglosaksiske þrýð, «styrke». Det er en nyere form av Mildríðr, som var den norrøne formen av det gammelengelske navnet. Det er 1130 mennesker som heter Mildrid i Norge.

Mia er et kvinnenavn som opprinnelig er en svensk kortform av Maria, som igjen kommer fra det hebraiske navnet Miriam. Etymologisk stammer navnet formentlig fra egyptiske «mry», som betyr «den elskede». Det er 9360 personer som heter Mia i Norge.

Melissa er et kvinnenavn med opprinnelse i det greske ordet melissa, som betyr «bie». Det er 1520 jenter som heter Melissa i Norge.

Kvinner får for første gang delta i et moderne OL på denne dagen i 1908, og Live Aid arrangeres i London og Philadelphia (JFK Stadium)i 1985. Konserten var til inntekt for sultrammede i Etiopia.

LOs Yngve Hågensen ble født på denne dagen i 1938. Dessuten ble skuespilleren Harrison Ford født 13. juli i 1942. Den tidligere fotballandlagsspilleren Vegard Heggem har bursdag i dag. Han blir 40 år.

13. juli er Montenegros nasjonaldag da de fikk internasjonal anerkjennelse som fyrstedømmet Montenegro på denne datoen i 1878.

På denne dagen i 1985 ble Live Aid, med Bob Geldof i spissen, arrangert i USA og Storbrittania. Se Geldof og hans Boomtown Rats fremføre I Don't Like Mondays i vinduet nedenfor:

Personvernpolicy