Øl som smaker

Øl som smaker
Øl som smaker
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røyket sjøgress, tindved, sitrongress og koriander er noe av det som finnes i ukens utvalgte øl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et par uker med sommerøl tar vi denne gangen for oss noen mer smaksrike øl som helgens tips. Typiske sommerøl gjerne er lette, lyse og enkelte ganger så lette og lyse at det nesten ikke er smak igjen. De vi har valgt ut denne gangen har et bredt spekter av smaker og du vil garantert finne et eller flere øl som du liker her.

Austmann Sea ESB

Dette er et øl som er langt utenom det vanlige, og for mange kan det nok være såpass skummelt at de ikke våger å kjøpe det. Men, selv om dette er brygget på røyket sjøgress og tindved, så er det i høyeste grad et øl som gir mersmak. Her er det ingen grunn til redsel, heller tvert imot. Tindved er en plante som har blitt brukt i kinesisk medisin i lang tid, og de russiske kosmonautene brukte tidligere tindvedjuice i sitt kosthold. Dette ølet er en ny satsing fra Austmann bryggeri og er den første i en rekke av samarbeidsbrygg hvor de brygger i lag med andre bryggerier. Denne gangen er det det danske bryggeriet Ø-bryg. Ølet har en dyp kobberfarge og et kremete og fyldig skum med en anelse bruntone. Duften er svært preget av røyk, men er også fruktig, karamellaktig og svært aromatisk. Smaken er enda mer røykpreget. Ølet har en fin fylde og en lang og god ettersmak. Noe karamellsødme som er fint balansert av humle. En del plomme og røde bær er det også i Sea ESB. Dette er et veldig smaksrikt øl som har et fascinerende særpreg. Det eneste problemet med dette ølet er flaskestørrelsen, det burde ikke være tillat med så godt øl i så små flasker.
Austmann Sea ESB - alkohol 5,0 % - 0,33 l – kr 44,80

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grünerløkka Brygghus Løkka Sitrongress Saison

Grünerløkka Brygghus er en såkalt gastropub hvor man kan få kvalitetsøl og solide hjemmelagde retter. Brygghuset har et bredt utvalg av sine egne øl på fat og har 8 øl inne i vinmonopolets utvalg, blant annet en aldeles nydelig IPA som finnes på de aller fleste vinmonopol i Norge. Saison er en øltype som tradisjonelt ble produsert i løpet av vinteren og ble drukket om sommeren. Dermed er dette et lyst og forfriskende øl, men langt sterkere og smaksrikt enn det vi vanligvis forbinder med sommerøl i Norge. I dette ølet er det i tillegg tilsatt sitrongress, noe som gir ølet et enda mer forfriskende og spennende preg. Fargen er rød kobber og ølet har et massivt hvitt skum med godt hold. Duften er preget av sitron, gress, bakst og noe banan. Smaken er fyldig og rund, med et godt preg av sitrongress. Humlingen gir et fint preg på ettersmaken. Et veldig fint balansert maltpreg. Dette er et godt og sjarmerende sommerøl.
Grünerløkka Brygghus Løkka Sitrongress Saison – alkohol 6,0 % - 0,5 l – kr 65,80

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aja Bryggeri Lemmy Witbier

Dette er et hveteøl med en av rockens tøffeste tøffinger på flasken – Lemmy fra Motorhead. I seg selv er det nok til at man faller for dette ølet. Det Drammensbaserte bryggeriet Aja brygger øl i belgisk stil og dermed er det passende med en Witbier. Det er jo toppen av sommerdrikke fra Belgia. Med en god dose koriander, sitron og lime så lover det godt for en forfriskende opplevelse. Fargen er lyst gul og ølet har et mektig hvitt skum med godt hold. Duften er veldig krydrete med masse koriander, sitrus og noe gress. Smaken er frisk, krydrete og med et godt preg av lime. Noe banan i ettersmaken. Dette er så friskt som det kan bli. Aja Bryggeri Lemmy Witbier er veldig passende i sommervarmen, men hvordan havnet Lemmy på etiketten til dette ølet?
Aja Bryggeri Lemmy Witbier – alkohol 5,5 % - 0,33 l – kr 39,90

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinn Kveldbris

Dette er det eneste ølet denne gangen som er helt uten tilsetninger. Så om du er av den litt konservative typen så er dette helt trygt å velge. Det er som alltid mye smak og glede i de store og gode flaskene til Kinn bryggeri. Dette belgiskinspirerte ølet er lyst gylden med et luftig hvitt skum. Skummet holder seg lenge. Her dufter det krydder, appelsin, banan og fersken. Munnfølelsen er myk, men spenstig. Fint humlepreg. Typisk belgisk maltsødme. Litt banan, fersken og sitrus i ettersmaken. Kinn kveldsbris er behagelig, lett og veldig god på en sommerkveld. Også er den jo akkurat passende stor.
Kinn Kveldbris – alkohol 5,5 % - 0,75 l – kr 89,90