Meny

47 utrolige graviditetsfakta

VISSTE DU AT... Hvilestoffskiftet ditt er 20 prosent høyere enn vanlig når du er gravid? Det er derfor du er varmere og svetter mer enn vanlig. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel, men noen fakta er nesten ikke til å tro. Vi har samlet noen av de som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

1. Millioner av uregg i eggstokkene: Mens gutter ikke produserer sædceller før de kommer i puberteten, har jenter aldri så mange egg som i fosterlivet. Faktisk er det millioner av dem på et tidspunkt. Innen fødselen har antallet minket dramatisk. Men er det ikke rart å tenke på at det egget som skulle bli til babyen i magen, allerede var på plass før du selv ble født?

2. Eggløsning og tvillinger: Vanligvis slippes kun ett egg ved eggløsningen, men noen ganger slippes det to. Da kan det bli toeggede tvillinger. De vil ikke være likere hverandre enn andre søsken. Jo eldre mor er, jo større er sjansen for toeggede tvillinger. Eneggede tvillinger blir derimot til av at ett befruktet egg deler seg en ekstra gang. Eneggede tvillinger har (nesten!) alltid samme kjønn, og er veldig like.

3. Flest tvillinger i Afrika: 1 av 80 menneskefødsler resulterer i tvillinger, og en fjerdedel av disse er eneggede. Det fødes flest tvillinger i Afrika, og færrest i Asia. Midt imellom befinner vi oss. I 2013 var det 960 tvillingfødsler og 18 trillingfødsler. Det vil si at 1,63 prosent av fødslene var tvillingfødsler, og 0,03 prosent trillingfødsler.

4. Liten prikk kan velte stort lass: Et befruktet egg er på størrelse med et punktum.

5. For en muskel! Før du ble gravid så livmoren din ut som en liten pære. Den veide 70 gram, og rommet maks 10 milliliter (litt mer om du har vært gravid før). Mot slutten av svangerskapet vil livmoren veie ett kilo og romme mellom 5 og 10 liter!

Les også:

Huskeliste for første trimester

10 ting gravide fortjener

Video: Slik formes babyens ansikt

6. Så dårlig for noe så lite! Mange gravide settes helt ut av spill tidlig i svangerskapet. De sover, spyr og føler seg slett ikke som seg selv. Og alt skyldes en ørliten baby på et par millimeter!

7. Nesten alle er kvalme: Noen sier at de er mest kvalme når de venter jente, men statistisk sett holder ikke denne teorien vann. For nesten åtte av ti gravide opplever kvalme. Å spise lite og ofte, gjerne før du blir sulten, er et godt tips. Unngå også mat med høyt fettinnhold, da det kan forverre kvalmen. Forsterket luktesans hører også til i svangerskapet, og er nært knyttet opp mot kvalme. Forskere tror årsaken er at gravide skal unngå mat og drikke som kan være skadelig for fosteret.

8. Zzzzz: Man vet ikke hvorfor gravide blir så usigelig trøtte, særlig i begynnelsen av svangerskapet. Men at det krever mye energi å skape et helt nytt liv, er det ikke tvil om. Noen tror det er naturens måte å forhindre at du skal finne på noe som kan skade barnet. Når morkaken er ferdig dannet (rundt uke 12), pleier trøttheten å slippe taket.

9. De første ukene har embryoet en ballong: På tidlig ultralyd er det noen ganger mulig å se en liten ballong ved siden av embyroet. Det er plommesekken som blant annet har i oppgave å produsere babyens første blodceller.

10. Flat som en pannekake: De første fire ukene av livet sitt er embryoet flatt! Fra uke 7 blir det mer tredimensjonalt. Det er også først denne uken embryoet dekkes helt av hud!

11. Luktesansen utvikles tidlig: Allerede i uke 8 dannes luktesansen i hjernen. Samtidig dukker antydning til nese opp i det vesle ansiktet. Luktesansen er den mest primitive sansen vi har, og en nyfødt baby lærer fort å lukte mammaen sin – og vet hvem den hører til.

12. Galopperende puls: Alle som har hørt den fantastiske lyden av babyens hjertelyd, vet at den er rask! 9 uker ut i svangerskapet er embryoets gjennomsnittlige puls 177 slag i minuttet! Puls mellom 110 og 160 regnes som normalt for fosteret i svangerskapet, men det er store variasjoner, for eksempel ut ifra om barnet sover eller er i full vigør.

13. Større brystknopp: Allerede tidlig i svangerskapet blir brystknoppene dine større og mørkere – de gjør seg klar til amming.

14. Så tett så tett, men ingen kontakt: Morkaken har en del som er mors, og en del som tilhører barnet. Blodårene i de to delene ligger tett mot hverandre, slik at oksygen, næringsstoffer og avfallsstoffer kan gå over fra den enes blodomløp til den andres, men mor og barns blod er aldri i direkte kontakt. Utrolig, ikke sant?

15. Vandrende blikk: Visste du at øynene dannes på sidene av hodet og vandrer til sin endelige plassering i løpet av svangerskapet? Ørene dannes på halsen!

16. Svømmeføtter: Føles det som om en liten fisk svømmer inni der? Fosteret har faktisk svømmeføtter en stund! Når føttene dannes er foten først en liten plate, så dannes det furer som blir til tær. Men slapp av – tærne er ferdig i god tid før termin!

17. Fosteret tisser! Allerede når bare en fjerdedel av svangerskapet er overstått, begynner den lille i magen å tisse. Etter hvert vil fosteret drikke fostervann og tisse det ut igjen. Kanskje litt ekkelt å tenke på at barnet drikker sitt eget tiss? Men fostervann produseres hele tiden, og urinen er steril, så det er ikke så ekkelt – egentlig.

18. MÅ ha det: Gravide får iblant (merkelige) lyster på matvarer de bare MÅ ha med én gang. Stort sett er disse ufarlige og til dels morsomme – i moderasjon. Lyst på skadelige ting kalles pica og skal tas på alvor. Noen mener lystene skyldes ekstra behov for enkelte næringsstoffer.

19. Melketenner på plass ett år for tidlig: De fleste babyer er rundt et halvt år (pluss/minus, det er store individuelle forskjeller) når de får sin første tann. Men allerede i uke 11 av svangerskapet er alle de 20. melketennene i ferd med å dannes!

20. Babyen kjenner deg før du kjenner det: Om du dytter forsiktig mot livmoren så tidlig som uke 13, vil fosteret bevege seg. Men du kan (sannsynligvis) ikke kjenne alle saltomortalene og sprettene fra den lille på innsiden ennå.

21. Oppblåst? Forstoppet? Visste du at du bruker over dobbelt så lang tid på å fordøye maten mens du er gravid? Tidligere ble magesekken tømt i løpet av 50 minutter, mens det i svangerskapet tar hele 130 minutter!

22. Lykketallet 13: Når du er 13 uker gravid er fosterets fot 13 millimeter lang fra hæl til tåspiss!

23. Puster vann! Fosteret begynner å puste allerede i uke 14. Den trekker fostervann ned i lungene, og puster det ut igjen. Rart å tenke på? Under fødselen klemmes babyens kropp (og dermed lunger) så hardt at det meste av vannet er ute av lungene når det tar sine første pust med luft.

24. Vektøkning: Endelig skal og bør du legge på deg. Men hvor mye? Gjennomsnittlig vektøkning er 12,2 kilo, hvor vanlig spenn er mellom 10 og 16 kilo. Men det er store variasjoner. Av de gjennomsnittlige 12,2 kiloene er bare cirka 3,5 kg babyen. Så hvor blir alle de andre kiloene av? Jo, faktisk veier fostervannet en knapp kilo, brystene blir nesten en halv kilo tyngre (til sammen), morkaken står for et drøyt halvkilo, livmoren ett kilo og blodvolumet øker med 1,2 kilo! Rundt 3,5 kilo er fettreserver. Størst vektøkning forekommer mellom 17. og 24. svangerskapsuke.

25. Bæsj: Vi vet at fosteret tisser, men visste du at det allerede i uke 16 begynner å produsere bæsj? Dette skjer sakte i løpet av svangerskapet, og babyen bæsjer (vanligvis) ikke før etter fødselen. Den første bæsjen er tjæreaktig og kalles mekonium eller barnebek.

Les også:

10 løgner folk sier til gravide

Du vet du er gravid når...

Fant du ut kjønnet før fødselen? Dette sier det om deg!

26. Pelskledd: Visste du at fosteret store deler av svangerskapet er dekket av små fine hår? Man kan nesten si at det har pels! Hårene kalles lanugo, og man vet ikke sikkert hvilken funksjon de har. Men man antar at hårene hjelper å holde på plass det kremete vokslaget som dannes på huden til barnet mot slutten av svangerskapet.

27. Helt eget fingeravtrykk: Allerede i uke 18 får fingre og tær sine særegne avtrykk. Tenk at ingen har helt like!

28. Samme utgangspunkt – forskjellig resultat: Både eggstokker og testikler formes i bukhulen. Først når fødselen nærmer seg, vil testiklene (vanligvis) vandre ned i pungen.

29. Søvnmønster og drømmesøvn: Selv om det kan virke som om nyfødte ikke har snøring på dag og natt, har de helt siden halvgått svangerskap hatt søvnfaser. Fra uke 33 vet vi at fostre drømmer. Hva tror du fosteret drømmer om?

30. Svett og gravid: Visste du at hvilestoffskiftet ditt er 20 prosent høyere enn vanlig når du er gravid? Det er derfor du er varmere og svetter mer enn vanlig!

31. Jeg kan høre deg! Allerede i uke 23 vet vi at fostre kan skvette til ved høye lyder. Hvor godt det hører, er mer usikkert, men vi vet at babyen vil kjenne igjen stemmer det har hørt mye i svangerskapet. Derfor kan det vært lurt å synge og lese for barnet allerede mens det er i magen.

32. Fosteret kan gråte: På ultralyd har man sett fostre gjøre de samme bevegelsene som når et nyfødt barn gråter. Høres det litt trist ut? Ingen grunn til å fortvile – babyen bare øver seg, den er ikke lei seg.

33. Dobbelt så stor med tvillinger? Nei, heldigvis ikke. Men allerede i uke 30 kan magen til tvillinggravide være større enn magen til en kvinne som venter ett barn ved termin!

34. Hikking er pusteøvelser: Mange fostre hikker mye, og du merker det kanskje ekstra godt mot slutten av svangerskapet. Når fosteret hikker, presses mellomgulvet sammen, og lungevolumet øker. Etter at hikken har gitt seg, pleier de fleste fostre å drive pusteøvelser.

35. Fosterstilling: Den velkjente fosterstillingen med føttene trukket opp er slett ikke den vanligste stillingen til babyen i magen før det begynner å bli trangt. Fra cirka uke 32 blir plassen så dårlig at de fleste fostre legger seg til i fosterstilling – som regel med hodet ned.

36. «Alle» nyfødte har blå øyne: For at pigmenteringen i øynene skal ferdigstilles, må øyet utsettes for lys. Derfor har de fleste nyfødte blå øyne, uansett hva den endelige fargen blir.

37. Bryster som lever sitt eget liv: Noen gravide opplever å lekke morsmelk (råmelk) mot slutten av svangerskapet. Det er helt normalt, ufarlig og uavhengig av melkeproduksjon etter fødselen. Melken blir heller ikke «brukt opp» slik noen tror. Brystene kan lekke også etter babyen er født – særlig om en baby i nærheten gråter (det trenger ikke å være din egen baby før kroppen gjør seg klar).

38. Hodeskallen er ikke helt tett: Det finnes områder som ikke er helt tette i babyens hodeskalle når den blir født. Årsaken er at for at hodet skal kunne passere gjennom fødselskanalen, må det være litt fleksibelt. Noen nyfødte kan også ha en merkelig (conehead) fasong like etter fødselen. Dette går seg til, og de myke områdene (fontanellene) vil lukke seg i løpet av barnets første leveår.

39. Ingen tårer: Nyfødtes tårekanaler er ikke ferdig utviklet, så de første ukene vil ikke babyen kunne gråte tårer.

40. Det blir født flere gutter enn jenter: 51,1 prosent av barn født i Norge i 2013 er gutter, mens 48,9 prosent er jenter. Sjansen for å få en sønn var størst i Vest-Agder hvor 53 prosent av barnekullet i 2013 er gutter, og minst i Finnmark hvor hele 53,5 prosent er jenter.

41. En nybakt mor var i 2013 gjennomsnittlig 30,4 år. Ser vi nærmere på tallene, ser vi at mødre dette året var 28,5 år da førstemann ble født, 30,9 år da de fikk sitt andre barn, 32,9 år da tredjemann kom, 34,4 år da de fikk det fjerde barnet og 35,4 år da de fikk barn nummer fem (eller seks, sju...).

42. Flest nyfødte er førstefødte: Av de 58 982 fødslene i 2013 var 42,1 prosent familiens førstefødte. 36,9 prosent var nummer to, 15 prosent tredjemann, 3,9 nummer fire i søskenflokken og 2,1 prosent var nummer fem eller mer.

43. Født utenfor ekteskap? I 2013 hadde 45,6 prosent av de nyfødte gifte foreldre, mens flertallet (47,9 prosent) hadde samboende foreldre. 5,4 prosent ble født av alenemødre.

44. Såååå stor! Et nyfødt barn veier i gjennomsnitt 3 485 gram (tall fra 2013). Likevel veier flest barn mellom 3,5 og 4 kilo (34,7 prosent). Rundt 3 prosent veier 4,5 kilo eller mer.

45. 40 uker og 3 dager: Termin regnes til 40+3, men statistisk sett varer et svangerskap i gjennomsnitt i 39,3 uker (årsaken er at premature fødsler trekker gjennomsnittet ned). Flest barn blir født i uke 40 (28,4 prosent), mens 23,5 prosent blir født i uke 39 og 21,5 prosent i uke 41. Bare rundt 4 prosent blir født på termindatoen.

46. Babyer flest er østlendinger: Flest barn født i 2013 bor i Oslo. Rogaland tar andreplassen, og Hordaland tredjeplassen. Færrest bor i Finnmark.

47. Født i toppmåneden? Den mest populære bursdagsmåneden historisk sett er april, hvor 9 prosent av oss har bursdag. Minst populær er november, hvor 7,5 prosent av befolkningen feirer fødselsdag. Tallene har endret seg noe over tid, og i 2013 var det juli som tok ledelsen med 9,6 prosent av fødslene. Bare 7,2 prosent ble født i desember det året.

Kilder: Svangerskapsboken og Medisinsk Fødselsregister

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:16 Ikke like ille for XXL som fryktet09:16 Drev butikker – forsynte seg med pengene09:11 Forskere: Klimautslipp fra oljesand undervurderes09:07 Minister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka09:07 FpU vil ha pant på snusbokser08:01 Mistet kona, fikk lungebetennelse, drypp og infarkt07:39 Følg direkte: Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime07:17 «Outstanding» Johannessen venter i norsk CL-duell07:10 Politiet evakuerer beboere i brannområdet i Lyngdal06:52 Uhell på Moss stasjon sørger for nye forsinkelser på Østfoldbanen06:46 Heiberg: – Nå hører jeg faktisk på min kone06:28 Nasdaq og S&P 500 satte nye rekorder på Wall Street06:26 Fengselsstraff for demokratiledere i Hongkong06:25 Guardiola før Solskjær-møte: – Old Trafford er ikke skremmende lenger06:11 Ny leder utnevnt i Greenpeace Norge06:10 Tre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag06:00 Dette skjer i dag05:55 Sri Lanka: Antall døde har steget til 35905:55 Sjeldne saksofoner stjålet fra samler05:52 Storbrannen herjer fortsatt i Sokndal – situasjonen er kritisk05:30 Dette skjedde i natt05:30 Kims tog på vei mot Vladivostok05:22 Krav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist05:00 Ropstad varsler et tydeligere KrF04:50 Raymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter04:46 New Zealand har ingen informasjon om kobling til Sri Lanka-angrep04:10 «Marsskjelv» kan være registrert for første gang04:08 Bondevik advarer Erna Solberg: – Vi bør ikke komme i den situasjonen03:56 Flere stengte veier etter skogbrann i Sokndal03:53 Pavelig påskeegg til Romas hjemløse03:35 Ytre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin03:02 Guardiola reagerer på Solskjærs uttalelser før derbyet03:02 Netanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump02:51 Mexico har returnert 15.000 migranter02:33 Telegraph: May gir Huawei tommel opp til deler av 5G-utbyggingen02:16 Forsker: Kampflyregningen vil ramme andre forsvarsgrener01:41 Barcelona nærmere seriegull etter seier01:40 Kurdiske myndigheter vil bistå med hjemsending av norske barn av IS-krigere01:25 Protesttog ruller inn i Sudans hovedstad01:00 36-åring fengselsdømt for overgrepsmateriale av barn00:52 17 barn døde etter skybrudd i Uganda00:32 Sokndal skole stengt etter storbrann00:31 Brasils ekspresident får redusert straff00:06 Afrikanske ledere krever slutt på kampene i Libya00:05 Ektepar i brannrammede Sokndal: – Man blir redd23:48 Ordfører i brannrammet kommune: – Det er veldig dramatisk23:28 USA truet med veto – FN-resolusjon om seksuell vold ble utvannet23:20 Solberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre23:09 Skogbrann nær sentrum i Sokndal – 160 boliger evakuert23:08 Eriksen-kanon sikret tre sene poeng mot tapre Brighton23:08 Økende skogbrannfare på Vestlandet22:42 Solberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre22:33 Alvorlig skogbrann i Skåne – flere evakueres22:01 Saudi-Arabia halshogget 37 statsborgere21:56 Byfuglien: Jeg har ikke sett Solberg stenge døren for resten av barna20:57 Innbytter Kaasa stoppet Vikings eventyrstart20:53 Skogbrann: Hundrevis får evakueringsvarsel20:13 Skogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal20:13 Egypt: 88 prosent stemte for å forlenge Sisis styre20:01 Medier: Biden starter valgkampen torsdag19:59 Sjakk: Carlsen med ny remis mot Caruana19:59 Marte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo19:29 Skogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal18:55 Skogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:47 – En bukse koster 3800-7000 liter vann å lage18:43 Kushner vil legge fram fredsplan for Midtøsten etter ramadan18:17 Skogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:17 Oslo Børs opp på første handledag etter påske18:16 RBK avlyste planlagt medlemsmøte17:32 Erna Solberg: IS-mødrene må bli igjen i Syria17:26 Resett: – Vi er blokkert av Googles annonsetjeneste17:01 – Nå må Siv Jensen få ut fingeren16:46 Ropstad: – Mest krevende halvår for KrF noensinne16:39 Trump klar for ny tur til Europa16:23 FN-panel: En million arter kan bli utryddet16:16 Nord-Koreas Kim møter Putin i Vladivostok15:52 Norsk-tamiler redde for å reise hjem15:35 Sri Lankas statsminister frykter flere bomber15:10 Saudi-Arabia henrettet 37 terrordømte15:10 Twitter tredoblet overskuddet14:56 Flere bøker gis ut, men færre selges14:55 De Bruyne mister United-kampen14:34 To hentet ut fra brannområde i Sokndal i Rogaland14:31 Venter milliardunderskudd i Norwegian14:28 Turistene rømmer Sri Lanka14:09 Mobbeoffer vant fram mot kommune – får 1,2 millioner i erstatning13:54 Trump møter dronning Elizabeth13:53 Ønsker kraftig poengstraff for rasisme13:52 Amundsen: Uklokt og skuffende av Solberg13:43 Gerhardsen innstilt som ny utdanningsdirektør13:42 Over 50 savnet i gruve i Myanmar13:30 Tor-Kristian Karlsen utsatt for grov vold på åpen gate13:12 IS hevder å stå bak Sri Lanka-terror12:55 Klare posisjoner foran lønnsoppgjøret i staten12:43 Indias statsminister avla stemme12:42 Europa kvitter seg med gjeld12:42 Macron skal presentere reformer12:33 Aksjonist anmeldt under demonstrasjon mot vindkraftverk12:32 Mann skadd i arbeidsulykke i tunnel12:10 Trond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 2
Siste nytt
09:16PengerIkke like ille for XXL som fryktet09:16NorgeDrev butikker – forsynte seg med pengene09:11VerdenForskere: Klimautslipp fra oljesand undervurderes09:07VerdenMinister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka09:07PolitikkFpU vil ha pant på snusbokser08:01Helse og livsstilMistet kona, fikk lungebetennelse, drypp og infarkt07:39PolitikkFølg direkte: Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime07:17Sport«Outstanding» Johannessen venter i norsk CL-duell07:10NorgePolitiet evakuerer beboere i brannområdet i Lyngdal06:52NorgeUhell på Moss stasjon sørger for nye forsinkelser på Østfoldbanen06:46Helse og livsstilHeiberg: – Nå hører jeg faktisk på min kone06:28VerdenNasdaq og S&P 500 satte nye rekorder på Wall Street06:26VerdenFengselsstraff for demokratiledere i Hongkong06:25SportGuardiola før Solskjær-møte: – Old Trafford er ikke skremmende lenger06:11NorgeNy leder utnevnt i Greenpeace Norge06:10ReiseTre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag06:00NorgeDette skjer i dag05:55VerdenSri Lanka: Antall døde har steget til 35905:55VerdenSjeldne saksofoner stjålet fra samler05:52NorgeStorbrannen herjer fortsatt i Sokndal – situasjonen er kritisk05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenKims tog på vei mot Vladivostok05:22VerdenKrav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist05:00NorgeRopstad varsler et tydeligere KrF04:50NorgeRaymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter04:46VerdenNew Zealand har ingen informasjon om kobling til Sri Lanka-angrep04:10Verden«Marsskjelv» kan være registrert for første gang04:08NorgeBondevik advarer Erna Solberg: – Vi bør ikke komme i den situasjonen03:56NorgeFlere stengte veier etter skogbrann i Sokndal03:53VerdenPavelig påskeegg til Romas hjemløse03:35VerdenYtre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin03:02SportGuardiola reagerer på Solskjærs uttalelser før derbyet03:02VerdenNetanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump02:51VerdenMexico har returnert 15.000 migranter02:33VerdenTelegraph: May gir Huawei tommel opp til deler av 5G-utbyggingen02:16NorgeForsker: Kampflyregningen vil ramme andre forsvarsgrener01:41SportBarcelona nærmere seriegull etter seier01:40NorgeKurdiske myndigheter vil bistå med hjemsending av norske barn av IS-krigere01:25VerdenProtesttog ruller inn i Sudans hovedstad01:00Norge36-åring fengselsdømt for overgrepsmateriale av barn00:52Verden17 barn døde etter skybrudd i Uganda00:32NorgeSokndal skole stengt etter storbrann00:31VerdenBrasils ekspresident får redusert straff00:06VerdenAfrikanske ledere krever slutt på kampene i Libya00:05NorgeEktepar i brannrammede Sokndal: – Man blir redd23:48NorgeOrdfører i brannrammet kommune: – Det er veldig dramatisk23:28VerdenUSA truet med veto – FN-resolusjon om seksuell vold ble utvannet23:20NorgeSolberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre23:09NorgeSkogbrann nær sentrum i Sokndal – 160 boliger evakuert23:08SportEriksen-kanon sikret tre sene poeng mot tapre Brighton23:08NorgeØkende skogbrannfare på Vestlandet22:42PolitikkSolberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre22:33VerdenAlvorlig skogbrann i Skåne – flere evakueres22:01VerdenSaudi-Arabia halshogget 37 statsborgere21:56NorgeByfuglien: Jeg har ikke sett Solberg stenge døren for resten av barna20:57SportInnbytter Kaasa stoppet Vikings eventyrstart20:53NorgeSkogbrann: Hundrevis får evakueringsvarsel20:13NorgeSkogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal20:13PolitikkEgypt: 88 prosent stemte for å forlenge Sisis styre20:01PolitikkMedier: Biden starter valgkampen torsdag19:59SportSjakk: Carlsen med ny remis mot Caruana19:59NorgeMarte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo19:29NorgeSkogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal18:55NorgeSkogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:47Verden– En bukse koster 3800-7000 liter vann å lage18:43PolitikkKushner vil legge fram fredsplan for Midtøsten etter ramadan18:17NorgeSkogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:17PengerOslo Børs opp på første handledag etter påske18:16SportRBK avlyste planlagt medlemsmøte17:32PolitikkErna Solberg: IS-mødrene må bli igjen i Syria17:26PolitikkResett: – Vi er blokkert av Googles annonsetjeneste17:01Penger– Nå må Siv Jensen få ut fingeren16:46PolitikkRopstad: – Mest krevende halvår for KrF noensinne16:39PolitikkTrump klar for ny tur til Europa16:23PolitikkFN-panel: En million arter kan bli utryddet16:16PolitikkNord-Koreas Kim møter Putin i Vladivostok15:52VerdenNorsk-tamiler redde for å reise hjem15:35VerdenSri Lankas statsminister frykter flere bomber15:10VerdenSaudi-Arabia henrettet 37 terrordømte15:10KulturTwitter tredoblet overskuddet14:56KulturFlere bøker gis ut, men færre selges14:55SportDe Bruyne mister United-kampen14:34NorgeTo hentet ut fra brannområde i Sokndal i Rogaland14:31PengerVenter milliardunderskudd i Norwegian14:28ReiseTuristene rømmer Sri Lanka14:09NorgeMobbeoffer vant fram mot kommune – får 1,2 millioner i erstatning13:54PolitikkTrump møter dronning Elizabeth13:53SportØnsker kraftig poengstraff for rasisme13:52PolitikkAmundsen: Uklokt og skuffende av Solberg13:43NorgeGerhardsen innstilt som ny utdanningsdirektør13:42VerdenOver 50 savnet i gruve i Myanmar13:30SportTor-Kristian Karlsen utsatt for grov vold på åpen gate13:12VerdenIS hevder å stå bak Sri Lanka-terror12:55PengerKlare posisjoner foran lønnsoppgjøret i staten12:43PolitikkIndias statsminister avla stemme12:42PengerEuropa kvitter seg med gjeld12:42PolitikkMacron skal presentere reformer12:33NorgeAksjonist anmeldt under demonstrasjon mot vindkraftverk12:32NorgeMann skadd i arbeidsulykke i tunnel12:10PolitikkTrond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 2
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus