Nå kan du kjøpe verdens beste utsikt

Nå kan du kjøpe verdens beste utsikt
Nå kan du kjøpe verdens beste utsikt
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en gang det å bo i høyden ble sett ned på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overklassen i New York plasserte sine hushjelper, barnepassere, butlere og sjåfører i små rom på loftene rundt omkring i storbyen.

Da Mediemogulen Condé Montrose Nast kjøpte de to øverste etasjene av et leilighetsbygg på Park Avenue på 1920-tallet, og bygde det om til en bolig som manglet sidestykke på sin tid, endret han trenden for alltid.

Mon tro hva han ville sagt om siste tilskudd i det store kappløpet om å bygge størst, høyest og mest luksuriøst på Manhattan.

Les også: Om rekordkjøpet: Mange vil kanskje si at dette er galskap

OK: Det med «verdens beste utsikt» er kanskje subjektivt. Men skal være rimelig bortskjemt for å ha noe å utsette på denne utsikten.OK: Det med «verdens beste utsikt» er kanskje subjektivt. Men skal være rimelig bortskjemt for å ha noe å utsette på denne utsikten.

432 Park Avenue

Silhuetten av New York er nesten like kjent som byen i seg selv. Og nå holder den på å forandres. Igjen. Siste tilskudd i høye og slanke bygg vil være vanskelig å ikke legge merke til når dette bygget står klart i 2015. Hvis man ikke regner med spiret på toppen av One World Trade Center, blir 432 Park Avenue det høyeste bygget på Manhattan, og en av de høyeste boligblokkene i verden. 426 meter høyt vil skyskraperen bli ved ferdigstillelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Boligprisene i New York overgår det meste - se fjorårets ti dyreste

Leilighetsprisene varierer fra en «studio» til cirka 15 millioner norske kroner til godt over en halv milliard (!!) for toppleiligheten.Leilighetsprisene varierer fra en «studio» til cirka 15 millioner norske kroner til godt over en halv milliard (!!) for toppleiligheten.

Det 96 etasjer høye bygget huser i tillegg til 126 leiligheter også treningssenter, spa, kino, konferanserom, spillrom, pianobar og restaurant. Alt for de heldige beboerne. Så hvis du håpet at felleskostnadene skulle holdes til et minimum når inngangsbilletten er så høy, så må du nok tro om igjen. Det 96 etasjer høye bygget huser i tillegg til 126 leiligheter også treningssenter, spa, kino, konferanserom, spillrom, pianobar og restaurant. Alt for de heldige beboerne. Så hvis du håpet at felleskostnadene skulle holdes til et minimum når inngangsbilletten er så høy, så må du nok tro om igjen.

Tomten så relativt beskjeden ut før byggestart.Tomten så relativt beskjeden ut før byggestart.

Om ett år skal bygget ferdigstilles. Om ett år skal bygget ferdigstilles.

Hva synes du? Er det alt for mye eller er dette den ultimate drømmen?Hva synes du? Er det alt for mye eller er dette den ultimate drømmen?