Meny

Brewfist – En knyttneve med humle

Artige øl-navn, men varierte smaksoppløevelser fra det italienske bryggeriet Brewfist. Foto: Picasa

Det italienske bryggeriet Brewfist, som jo egentlig ikke er noe særlig italiensk i navnet, har i løpet av sin korte levetid klart å få seg et markant navn blant ølelskere.

ABC Nyheters øl-kjenner

Arne Lindbach er ølentusiast fra Vadsø, øl-blogger og lidenskapelig hjemmebrygger. Arne skriver om øl for ABC Nyheter.

Fra den spede starten i 2010 har de nå etablert seg i viktige markeder som England, USA, Australia og også Norge. Med det lite Italienske mottoet - More Beer, More People - er det liten tvil om at de ønsker å få flest mulige øl til til fleste mulige ølhunder.

Bryggeriet ligger i Codogno i det nordlige Italia, litt sør for Milano. De fargerike etikettene og originale produktnavnene skiller dem ut i jungelen av håndverksøl.

Space Man India Pale Ale, Czech Norris Walker Imperial Pils, Spaghetti Western Imperial Chocolate Stout og Heimdall Galaxie Saison er noen av de artige ølnavnene Brewfist har på produktene sine.

På Vinmonopolet finner man 8 øl fra det norditalienske håndtverksbryggeriet. Vi har tatt en smakstest av fire av disse.

Les også: Tungrockens giganter lanserer egne øl

Brewfist Jale Extra Special Bitter

Dette ølet har hentet sin inspirasjon fra engelsk bryggetradisjon og bryggeriet benytter blant annet humlesortene First Gold og East Kent Golding i ølet. Ølet var kraftig karbonert og vanskelig å få i glasset uten at skummet tok overhånd.

Fargen er litt rødlig og ølet fremstår som noe uklart. Duften er fruktig, med røyk, bær, lær og vørter. Et noe kraftig humlet øl som fremstår som noe rå og ubalansert.

Brewfist Jale Extra Special Bitter - Alkohol 5,9% - 33 cl – kr 48,90

Brewfist Czech Norris Walker Imperial Pilsner

Navnet er i seg selv nok til at man får lyst til å smake på denne! Bryggeriet har utelukkende benyttet den Tjekkiske humlen Saaz i dette brygget.

Ølet er lyst gult, noe tåkete og har et fint hvitt skum som holder en stund. En fin gressaktig duft med noe malt lover godt. Smaken er søtlig og det er et betydelig appelsinpreg. Ølet fremstår som behagelig, ukomplisert og lettdrikkelig - men det er ingen Pilsner.

Hvis man skal kalle ølet opp etter selveste Chuck Norris så bør man kanskje fylle noe tøffere i flasken.

Brewfist Czech Norris Walker Imperial Pilsner - Alkohol 6,7% - 33 cl – kr 51,90

Brewfist Burocracy India Pale Ale

Gud vet hva som er bakgrunnen for navnet på dette ølet. Ølet er litt rødlig/oransje og har et fint skum med godt hold. Dufter av gresskar, blomster, melon, honning og litt røyk.

Smaken er, naturlig nok, sterkt preget av humlesortene som er brukt; den amerikanske humlen Amarillo og den australske Stella-humlen. Harpiks, sitrus, furnål og blomster er noe av det dette ølet kan by på. Ølet er relativt fruktig, fyldig og myk.

En grei og god øl.

Brewfist Burocracy India Pale Ale - Alkohol 6,0% - 33 cl – kr 49,90

Brewfist X-ray Imperial Porter

Dette er godsaker!

En tykk og deilig porter med masse kraft og kompleksitet er alltid moro. Ølet er svært mørkt, har et brunlig skum som faller litt raskt. Dufter av kaffe, melasse, lakris og sjokolade.

Smaken er fruktig med masse mørke malttoner. Her er det kaffe, mocca, vanilje og sjokolade i store mengder. Ølet er balansert, fint komponert og fremstår som et skikkelig kose-øl.

Veldig god!

Brewfist X-ray Imperial Porter - Alkohol 8,5% - 33 cl – kr 56,90

På tross av artige navn, kreative skrivemåter og fargerike etiketter fremstår Brewfist sine øl som noe varierende. De enkleste blir litt for enkle og mangler litt særpreg, men porteren er meget god og anbefales sterkt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus