Fransk filmfavoritt til jul

De urørlige er fransk feelgood, om en handikappet godt voksen mann, og hans personlige assistent. Foto: AP Photo/The Weinstein Company, Thierry Valletoux/NTB scanpix
De urørlige er fransk feelgood, om en handikappet godt voksen mann, og hans personlige assistent. Foto: AP Photo/The Weinstein Company, Thierry Valletoux/NTB scanpix

Harde underholdningspakker under treet.

En fransk film om en godt voksen mann i rullestol, kommer til å havne under mange juletrær i år. Det sier produkstjefen for film i Platekompaniet, Steinar Storløkken.

De urørlige ble på kort tid en av verdens mest sette filmer i fjor og handler om steinrike Philippe som blir lam fra halsen og ned etter en fallskjermulykke og trenger en personlig assistent.

– Alle elsker den

– Dette var en film mange så på kino, og overraskende nok er dette årets bestselger. Den kom på DVD for ni måneder siden, og selger fortsatt bedre enn nye blockbustere fra Hollywood. Alle elsker den. Jeg har aldri opplevd noe lignende før, sier han.

Storløkken forteller at gavene i år er mer varierte enn fjorårets.

– Hadde du spurt i fjor, hadde svaret vært Kon-Tiki. I år er det mer fordelt. Serier går det mye av, mange får andre sesong av Broen og den siste sesongen av Breaking Bad. TV-serier tar over mer av julesalget. Det er den store trenden nå.

Monstere til de små

De små i familien kan regne med å få filmer som Monsteruniversitetet, Grusomme meg 2 eller nyinnspillingen av Reisen til julestjernen som kom i fjor.

– Av de nyere lanseringene, er World War Z og Pioner størst, sier Storløkken.

Mange velger også å kjøpe gavene på utenlandske nettbutikker. På Amazon er det Grusomme meg 2, alle sesongene av Downton Abbey og Monsteruniversitetet som troner på toppen. Play har også Grusomme meg 2 og siste sesong av Breaking Bad som sine bestselgere.

Personvernpolicy