Kvitt deg med ribberestene
Her får du ribbe uten brun saus.
Hvis du laget ribbe i helgen, sitter du kanskje igjen med noen rester i dag. Det er mandag, det er førjul, og du orker kanskje ikke bruke all verdens tid på middagen.
Her er et par velsmakende forslag til ribberestmiddag, uten brun saus.
Se også: Hvordan tilberede ribbe
Sommerrullribbe
En av undertegnedes favoritter er ribbe i sommerruller.
Du trenger ribberester, agurk og vårrullpapir. Det får du kjøpt i asiatiske matbutikker, og velassorterte supermarkeder. Har du surkålrester, ta med dette også.
Så trenger du en saus å dyppe i, Hoi Sin saus er veldig godt til, eller så kan du lage din egen rømmedressing ved å knuse et fedd hvitløk, ta litt sennep, salt, pepper og rømme, som du blander sammen.
Kutt ribberestene i små biter og stek dem, gjerne med litt surkål hvis du har. Så kutter du agurken i fine staver på om lag fem centimeter. For å få en mer asiatisk smak er det veldig godt med koriander til.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenFølg bruksanvisningen på vårrullpapiret og rull i vei. Sommerruller skal jo ikke i frityren og er derfor litt sunnere enn vårruller.
Pitaribbe
Et annet forslag, som ligner litt, er ribbe i pitabrød, som matbloggeren Helle Øder Valebrokk står bak. Samtidig får du en oppskrift på knallgode pitabrød. Oppskriften finner du her.
Ribberester er også gode å ta i panna med det du måtte ha av grønnsaker, og trenger ikke ta mer tid enn det tar å koke nudlene du har ved siden av.
Vil du ha flere tips, kan du lese klikk.nos forslag her.
God mandagsmiddag!