Hus på landet:

Huset er ikke pusset opp på nesten hundre år

VAKKERT FERIEHUS MED HISTORISK SUS: Christina Höglund jobber til daglig som kulturjournalist of filmskaper i Stockholm, men reiser til feriehuset i Komstad i Skåne så ofte hun kan. Hennes sans for gamle ting og estetikk kommer tydlig til syne både utvendig og innvendig i huset. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)
VAKKERT FERIEHUS MED HISTORISK SUS: Christina Höglund jobber til daglig som kulturjournalist of filmskaper i Stockholm, men reiser til feriehuset i Komstad i Skåne så ofte hun kan. Hennes sans for gamle ting og estetikk kommer tydlig til syne både utvendig og innvendig i huset. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Da Christina og familien kjøpte feriehuset fra 1925, hadde hun tenkt til å male alt hvitt. I stedet for å pusse opp, endte hun med å pusse frem gammel nostalgi.

På en koselig grusvei ved den lille byen Komstad i Skåne, ligger et stort, sjelfullt hus fra 1925. Her, blant gammel tapet og nostalgiske møbler, ferierer Christina Höglund (47) med barna Andrea (18) og Ivan (12), så ofte hun kan.

De bruker huset mest om sommeren, men familien strekker årstiden så langt de kan, og nyter å fyre opp i de gamle kaminovnene på kaldere dager om høsten og våren.

Les også: Nordmenn pusser opp feil

Nedslitt og gammel hus

Huset hadde stått tomt i nesten 50 år, og da de dro på visning forsøkte Christina å åpne et av vinduene i andre etasje. Da falt hele vinduet ut. Mannen hennes ønsket ikke å vurdere det engang.

– Jeg husker at jeg tenkte: Hva? Det er jo helt perfekt! Det er jo dette vi har lett etter, sier Christina.

Huset ligger på tomten til en gammel møllegård fra 1600-tallet. Kvinnen som bygget huset var datter på gården, og hennes historie har fengslet Christina. Kvinnens mor døde da hun var ti år, men hun og faren ble boende. Da han døde 40 år senere, solgte kvinnen gården, men beholdt en del av tomten og bygget seg et hus, som Christina nå eier.

– Jeg har ofte stusset over hvorfor en enslig kvinne på 50 år bygget et så stort og flott hus til seg selv. Jeg tror det må ha vært fordi hun ville ha plass til besøk. Det er et skikkelig festhus, med plass til mange overnattende gjester, sier Christina.

Les også: Dette kan du gjøre selv av elektrisk hjemme

400 kvadratmeter

Det 400 kvadratmeter store huset har fire store stuer, kjøkken og bad i første etasje. I andre etasje er det fire soverom og en mellomstue, med i alt ti sengeplasser. Den ærverdige villaen er bygget i noe som ligner jugendstil, og det ikke spart på detaljene.

Rommene er malt i Carl Larssons ånd, tydelig inspirert av hans hjem, gården Sundborn. De originale vinduene har Christina fått restaurert, og selv om det kostet både tid og penger, angrer hun ikke på det.

– Kjernevirket på gamle vinduer er som oftest av veldig god kvalitet. Pusser du dem ned og behandler dem riktig, får man vinduer som varer lenge. De gamle vinduene er noe av det jeg liker best med huset, de gir det sjel, sier Christina.

Les også: «Nytt» bad for 3000 kroner

Feriehus i Komstad, Skåne.AVSLAPPENDE: På glassverandaen kan Christina ligge i egne tanker og nyte utsikten. Langs den ene langveggen står en hvit sanatorieseng som tidligere sto i leiligheten hennes i Stockholm. Den er et av hennes favorittmøbler. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Pusset ikke opp

Da hun overtok huset, hadde hun først tenkt til å male både gulv og vegger hvite. Men ganske fort innså hun at hun var forelsket i huset som det var.

– De slitte tapetene, det karakteristiske gulvet og de gamle vinduene gir huset sin helt unike atmosfære. Det er jo så vakkert!

Noen oppgraderinger har Christina likevel gjort. Hun har blant annet trukket om det elektriske anlegget, pusset fasaden og fått bygget en oppvaskbenk på kjøkkenet. Dessuten har hun laget bad i et tidligere garderoberom i første etasje.

Les også: Kraftig prisfall for fritidsboliger ved sjøen

– Det antas at Katarina badet i kjelleren ved den store ovnen, men for oss var det nødvendig med et bad i første etasje.

Det nye badet glir fint inn i det gamle interiøret, og detaljene samsvarer stilmessig og tidsmessig med huset.

Feriehus i Komstad, Skåne.KUNSTEN Å SAMLE: Christina saumfarte loppemarkeder i området for å samle deler til det blå og hvite Alva porselenet fra Rørstrand. På veggen henger en tallerkenhylle fylt med loppemarkedskatter. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne.PRAKTISK: På kjøkkenet ble det bygget en oppvaskbenk som er belagt med fliser, slik at kjøkkenet skulle bli litt mer praktisk. Foto: Jonas Ingerstedt (House og Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne. FRISKER OPP: Urter og grønnsaker gjør benken enda vakrere. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne.TIL BRUK OG PYNT: I anretningen står et gammelt, skjevt oppvaskstativ, fylt med forskjellige porselenstallerkener. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus, Komstdad, Skåne.HISTORIE I VEGGER OG GULV: Under gulvbelegget i spisestuen lå det gamle aviser som isolasjon. Avisene hadde satt avtrykk på plankene under. For å bevare avtrykkene, ble gulvet behandlet med klarlakk. Spisebordet er et loppemarkedfunn som Christina fikk for ti kroner. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne.LYST OG LEKKERT: De store vinduene har ingen gardiner og slipper masse lys inn i spisestuen. Mesteparten av møblene i huset er kjøpt brukt. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne.GOD Å HA: Den gamle vedovnen varmer godt på begynnelsen og mot slutten av sesongen. Foto: Jonas Ingerstedt (House og Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne. GJENBRUK: Gamle krukker og flasker fungerer som vaser for friske blomster fra hagen. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne, ARBEIDSRO: I kontoret kan Christina sitte og jobbe i lyset fra det store vinduet. Dette rommet er også fylt med bruktskatter som hun har samlet. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne. PEN OPPBEVARING: På toppen av et gammelt tegningsskap ligger en samling av Christinas magasiner og bøker fremme. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne. FOTOKUNST: På veggen i arbeidsrommet henger Christinas private bilder side om side med bilder av Katarina, husets første eier. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne. KONTRASTER: De friske tekstilene i dagsengen i den ene stuen er en fin motvekt til de patinerte veggene. Den store kulerammen i tre er nok et bruktfunn. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad i Skåne. ANDRE ETASJE: Trappen leder opp til en stue som ligger mellom soverommene i andre etasje. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Huset i Skåne er familiens tilfluktssted. Hun inviterer ofte til fest, gjerne med overnatting. Her lades batteriene. Havet er bare ti minutters kjøretur unna leiligheten i Stockhollm, og Christina tar turen hver dag, enten det er sol eller regn.

– Her finner jeg lys, plass, ro og ingen krav. Det skånske landskapet er så vakkert. Flatt, med mye himmel. Når uværet kommer, kan man se hvordan det bygger seg opp flere kilometer unna.

Christina nyter også lyset i huset. Noen ganger må hun stoppe opp og ta tre skritt tilbake, fordi lyset treffer rommet slik at det skaper noe perfekt akkurat der og da.

Hyggelig med hage

En annen ting Christina har lært seg å sette pris på etter at hun tok over huset er hagearbeid.

– Da jeg var yngre, kunne jeg sverge på at jeg aldri kom til å drive med hage. Min mor holdt den perfekte villahage, og hun var alltid opptatt av at den måtte se bra ut. Slik ville ikke jeg bli. Men hagen rundt huset mitt hadde fått vokse fritt i nesten 50 år, så uansett hva jeg gjør, ser jeg resultater med en gang. Det er ingen krav, bare hygge.

Les også: Ser lysning i hyttemarkedet

Bruktmøbler

Selv om Christina ikke jobber med interiør til daglig, har hun øye for estetikk og sansen for gamle ting.

– Jeg ser etter det perfekte i det uperfekte. Jeg liker at man kan se at ting er slitt og brukt.

Møblene i huset ser ut som om de alltid har vært der, men bortsett fra noen store tunge ting, som et skap, en seng og Karl Johan sofaen, har Christina kjøpt inn det meste. Det første året som huseier, saumfarte hun diverse loppemarked over hele Ôsterlen på jakt etter de perfekte tingene til huset.

– Jeg liker at alle ting har sin historie. Og jeg liker at tingene har fått et nytt liv med nye mennesker, men i det samme området.

Les også: Slik unngår du nybygg-fellene

Christina har ingen planer om store endringer, men det er stadig litt flikking her og der, for at alle de gamle tapetene skal holde seg. Christina er opptatt av at det alltid skal være rent og pent.

– Når man bor i et slitt hus, med mye gamle ting rundt seg, er det viktig at det er rent og at man har pent sengetøy, friske tekstiler og deilige håndklær. Hvis ikke kan totalinntrykket bli litt ekkelt, sier hun.

Feriehus i Komstad, Skåne.GAMMELT HÅNDTVERK: På sengen i det ene barnerommet ligger et heklet bestemorsteppe. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne. VAKRE DETALJER: Små stilleben med friske blomster og skjell frisker opp det gamle tapetet med blomstermønster. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne,GAMMELT OG GODT: Soveromsvinduene har fått lette gardiner som demper lyset, uten å stenge det helt ute. De hvite jernsengene er loppemarkedfunn, og madrassene er fra Christinas besteforeldre. Selv om de er gamle, er de fortsatt gode. Foto: Jonas Ingersted (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne.HELT NYTT: Badet er det eneste «nye» rommet, men innredet i gammel stil. Badekaret er kjøpt brukt, skrubbet rent og malt utvendig med koksgrå maling. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Feriehus i Komstad, Skåne.ENGLEVAKT: Over toalettet henger et lite bilde av en engel, nok et bruktfunn. Foto: Jonas Ingerstedt (House of Pictures)

Les også:

Du våkner halvannen meter fra morgenbadet

35 kvadratmeter drømmeleilighet på toppen av garasjen

Rommene blir lysere på denne måten

SE OGSÅ INSPIRASJONSGUIDEN

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24 Malaysias statsminister går av13:23 Flere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09 Mer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04 Erling Sandmo er død12:33 Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32 Fem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04 Anmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03 Rüdiger: – Rasistene har vunnet11:49 Kraftige virus-fall på europeiske børser11:17 Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17 Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16 Mann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33 Åpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32 Tiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51 Tidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50 Hovland med jafs på golfrankingen09:45 Våteste nyår i Bergen siden 186109:41 Klopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26 Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24 En av fem strøk til statsborgerprøven09:24 Oslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00 MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18 Durek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51 Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48 18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46 Beboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40 Tredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30 Norwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28 Trump hyllet av over 100.000 i India07:22 Raser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21 Det kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00 Olsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37 Mann behandles for brannskader etter husbrann06:30 Sanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23 Kina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08 Ny vurdering av Flåmsbana mandag06:00 Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58 Politiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Friske personer får forlate Wuhan05:30 Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00 Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59 Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30 Trump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12 Sanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09 Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05 Leger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18 Sør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50 Togos president gjenvalgt for fjerde gang02:26 Tre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12 Syklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37 Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52 Togtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34 Utforkjøring på Nordmøre00:09 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43 Katastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27 Neymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24 Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01 Atletico snudde til viktig seier22:41 Viktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52 Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39 Arbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20 Ødegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54 Norske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27 Funn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03 Hus brant ned i Vågan i Lofoten19:52 MDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29 Brassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27 Innbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51 Drastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40 Vil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming17:33 Ambulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21 Straffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47 – Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36 Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26 Bygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59 Trump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49 Johannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07 Xi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne
Siste nytt
21:15Helse og livsstilNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56VerdenHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24PolitikkMalaysias statsminister går av13:23SportFlere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09PolitikkMer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04KulturErling Sandmo er død12:33SportNorsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32Helse og livsstilFem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04PolitikkAnmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03SportRüdiger: – Rasistene har vunnet11:49PengerKraftige virus-fall på europeiske børser11:17Helse og livsstilIranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17PolitikkAps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16NorgeMann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33SportÅpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32NorgeTiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51SportTidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50SportHovland med jafs på golfrankingen09:45NorgeVåteste nyår i Bergen siden 186109:41SportKlopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26PolitikkFiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24NorgeEn av fem strøk til statsborgerprøven09:24PengerOslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00PolitikkMDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18KulturDurek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51Helse og livsstilVirustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48Norge18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46NorgeBeboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40SportTredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30ReiseNorwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28PolitikkTrump hyllet av over 100.000 i India07:22PolitikkRaser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21StemmerDet kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00PengerOlsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37NorgeMann behandles for brannskader etter husbrann06:30PolitikkSanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23Helse og livsstilKina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08NorgeNy vurdering av Flåmsbana mandag06:00SportMarerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58NorgePolitiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFriske personer får forlate Wuhan05:30VerdenKlart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00PengerAsias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59NorgeArbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30VerdenTrump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12PolitikkSanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09SportNorsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05NorgeLeger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18VerdenSør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50PolitikkTogos president gjenvalgt for fjerde gang02:26NorgeTre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12VerdenSyklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37VerdenIsrael bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52VerdenTogtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34NorgeUtforkjøring på Nordmøre00:09Helse og livsstilMotvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43PolitikkKatastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27SportNeymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24SportHovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01SportAtletico snudde til viktig seier22:41SportViktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52VerdenØsterrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39PengerArbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20SportØdegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54VerdenNorske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27VerdenFunn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03NorgeHus brant ned i Vågan i Lofoten19:52PolitikkMDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29SportBrassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27NorgeInnbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51VerdenDrastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40Helse og livsstilVil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming17:33NorgeAmbulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21SportStraffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47Helse og livsstil– Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36SportRiiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26VerdenBygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59VerdenTrump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49SportJohannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07VerdenXi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus