Lavkarbo

Lena Beatrice gikk ned 45 kilo med egen lavkarbo-kost

SLANKEDRONNING: Lena Beatrice Aronsson (40) gikk ned 45 kilo med lavkarbo, på eget initiativ. © FOTO: Egil Nordlien
SLANKEDRONNING: Lena Beatrice Aronsson (40) gikk ned 45 kilo med lavkarbo, på eget initiativ. © FOTO: Egil Nordlien

Nå deler hun sine beste tips.

Da Lena Beatrice Aronsson (40) blogget om lavkarbokuren sin, der hun gikk ned 45 kilo, fikk hun overveldende respons. Nå står kokeboken hennes i butikkhyller over hele landet.

Inspirert av Fedon Lindberg

Året er 2006 og Lena Beatrice Aronsson fra Ørje i Østfold føler at hun har prøvd det meste. Gjennom de siste 15 årene har hun fulgt alle slags slankekurer og gått opp og ned i vekt.

Uansett hvor mange kilo hun har greid å kvitte seg med, har samtlige kilo kommet tilbake igjen, og vel så det. Etter et ukjent antall kurer veier den 168 centimeter høye kvinnen til slutt 140 kilo.

En dag kommer samboeren hjem med en lavkarbo-bok, skrevet av Fedon Lindberg.

– Jeg hadde knapt nok hørt om konseptet, men samboeren min holdt på sitt, nemlig at jeg ikke hadde noe å tape. Midt oppe i det hele har jeg vært veldig heldig som har hatt en kjæreste som har engasjert seg i helsen min og som har støttet meg i alle år, sier Aronsson.

- I begynnelsen var det til og med han som laget lavkarbomaten, sier hun, som siden da er blitt 45 kilo lettere.

Her er Fedon Lindbergs 14-dagers lavkarbomeny.

Les også om Solveig Elise som gikk ned 170 kilo med lavkarbo-hjelp fra lege Sofie Hexeberg. Lena Beatrice Aronsson gikk ned 45 kilo med lavkarbo

TO OM DET: Lena Beatrice Aronsen har fått god støtte av samboeren. © FOTO: Egil Nordlien

Endelig endring

Etter at samboeren introduserte henne for Fedons lavkarbokosthold, begynte Lena Beatrice Arnsson sakte, men sikkert, å gå ned i vekt.

Vektnedgangen var i og for seg ikke noe nytt. Det som var nytt var at hun ikke lenger sultet seg fra det ene magre måltidet til det andre, for å sprekke så det suste etter en stund.

– Du blir sulten av å slanke deg. Og når du er sulten, er det nærmest umulig ikke å sprekke, uansett hvor stor viljestyrke du har, sier Arnsson.

Men denne gangen sprakk hun altså ikke.

– Jeg gikk ned 45 kilo på 18 måneder. Det vil si 0,7 kilo i uken. Siden har jeg stort sett holdt meg der. Jeg går gjerne ned noen kilo til, men jeg stresser ikke – stress skaper bare mistrivsel. Når jeg er klar for det, går jeg ned noen kilo til, sier hun.

Vil formidle

Lena Beatrice bor i et grisgrendt strøk, med utsikt til én nabo. For å spre budskapet vidt og bredt, har hun i flere år tydd til bloggen sin lenabeatrice.net, der hun har delt lavkarbooppskkrifter.

Til å begynne med hadde hun kanskje 20–30 besøkende i måneden. Men etter at et hverdagskosthold med lavkarbo etter hvert ble den røde tråden i bloggskrivingen, eksploderte interessen blant leserne.

– På det meste hadde jeg 47.000 besøk på bloggen min i måneden, forteller hun.

Marker 16052012 Lena Beatrice Aronsson Lavkarbo til hverdags For Bedre Helse 7=

NYTT LIV: I dag stresser ikke Lena Beatrice Aronsson (40) med slanking, men går ned noen kilo nå og da - når hun føler seg klar for det. © FOTO: Egil Nordlien

Lett å kjenne seg igjen

– Du kan kanskje si at jeg er en alternativ rosablogger – en godt voksen, ikke altfor strømlinjeformet dame, som det er enkelt å identifisere seg med, sier hun.

– Opppskriftene er lette å følge og går raskt å lage. De er ikke skrevet av en kokk, men av en bruker. Ingrediensene kan du få kjøpt i en hvilken som helst butikk, forteller hun.

Interessen var så stor at Kagge forlag henvendte seg til henne og spurte om hun ikke kunne lage en bok ut av bloggoppskriftene sine.

– Skal du gå ned i vekt, er noe av det viktigste at du liker maten du spiser og at du ikke er sulten hele tiden, påpeker kokebokforfatteren, som mener at hun i oppskriftene sine har greid å kombinere god smak og at man blir mett på en god måte.

Lena Beatrices 6 beste tips:

1. Se nærmere på livet ditt: Å gå ned i vekt handler ikke bare om hva du spiser. Du må også se på andre sider ved livet ditt. Er det noe som får deg til å trøstespise? Er det en avledningsmanøver?

2. Bruk målebånd: Du bør ikke bare tenke kilo og vekt, du bør også måle deg. Målebåndet kan fortelle deg ting som vekten ikke gjør.

3. Vær tålmodig: Vektreduksjon foregår i rykk og napp og ikke alltid jevnt og trutt. Det er perioder med rast vekttap – og perioder hvor det går tregere. Ikke stress, la det ta den tiden det trenger.

4. Spis variert: Ha fokus på ordentlig, sunn lavkarbomat. Lavkarbo er mye mer enn rødt kjøtt og fete sauser. I fisk finner du det sunneste fettet. Sørg for variasjon: fet fisk, egg, hvitt kjøtt og skalldyr.

5. Mindre søtt: Ikke fokusere så mye på lavkarbovarianten av søtsaker. Tenk sunt til hverdags.

6. Finn yndlingsrettene dine: Har du en favorittrett, så finnes det helt sikkert en lavkarbovariant til denne. Det er bare å prøve seg fram.

Marker 16052012 Lena Beatrice Aronsson Lavkarbo til hverdags For Bedre Helse 7=

ROSABLOGGER: - Du kan kanskje si at jeg er en alternativ rosablogger - en godt voksen, ikke altfor strømlinjeformet dame, som det er enkelt å identifisere seg med, sier Lena Beatrice Aronsson. © FOTO: Egil Nordlien

Lena Beatrices dagsmeny:

Frokost: Sandwich med laks og cottage cheese (1 stk.)

Sandwich:

1 frokostbrød (oppskrift under), 50 gram cottage cheese, 1 ss hakket gressløk, 50 g røkt laks, salatblad og tomatskiver til pynt

Bland cottage cheese med hakket gressløk. Del frokostbrødet på langs og fyll det med laks i skiver og cottage cheese.

Frokostbrød uten gluten og melk (4 stk.):

Disse frokostbrødene smaker best nystekte, men kan også oppbevares i papirpose i kjøleskap. Du kan også blande sammen mer melblanding som du setter i kjøleskapet, slik at du lett kan bake nye brød. Bruk 100 g melblanding til fire frokostbrød.

4 eggehviter, 25 g malte mandler, 25 g malte solsikkekjerner, 25 g linfrø, 25 g sesamfrø, 1 krm salt, 1 ts bakepulver

Visp eggehvitene stive. Vend inn malte mandler og solsikkekjerner, frø, bakepulver og salt i hvitene. Vær lett på hånden. Røren faller noe sammen, men skal fortsatt være lett og luftig når du er ferdig.

Bruk en skje og legg ut fire klikker på en stekeplate dekket med bakepapir. Trykk gjerne klikkene litt ned, men la dem beholde en del volum. Stek på 175 grader nederst i ovnen i 20–30 minutter, til fargen er gyllen.

Slik lager du muffins og rundstykker på lavkarbo

 LUNSJ: Avokadomos med reker eller krepsehaler. © FOTO: Morten Brun, Kagge forlag LUNSJ: Avokadomos med reker eller krepsehaler. © FOTO: Morten Brun, Kagge forlag

Lunsj: Avokadomos med reker (2 porsjoner)

2 modne avokadoer, 150 g seterrømme, 40 g majones, 2–4 hvitløkfedd, salt, pepper, 300 g pillede reker eller krepsehaler

Del avokadoene i to. Ta ut steinene og skrap ut innmaten, som du moser og blander med rømme og majones. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Rør inn rekene eller krepsehalene og bruk noen som pynt på toppen.

Tips! Hvis du har dårlig tid til å lage i stand lavkarbolunsjen en dag, kan du handle med deg en av disse enkle lunsjene fra matbutikken på vei til jobb: Avokado og ost, fetaost og minitomater, reker og majones, ferdige påleggssalater, nøtter eller ferdiggrillet mat fra ferskvaredisken, for eksempel kylling.

Rask og enkel lavkarbomat

Middag: Kotelett med chilismør og grønnsaksris (2 porsjoner)

Kotelett med chilismør:

2 svinekoteletter, salt, pepper, smør til steking, 2 ss chilismør

 MIDDAG: Kotelett med chilismør og grønnsaksris. © FOTO: Morten Brun, Kagge forlag MIDDAG: Kotelett med chilismør og grønnsaksris. © FOTO: Morten Brun, Kagge forlag

Brun kotelettene på høy varme i stekepanne i to– tre minutter på hver side, og salte og pepre. Legg kotelettene i en ildfast form og etterstek i ovn på 180 grader i 10–15 minutter. Legg chilismør på dem mens de er varme.

Grønnsaksris:

300 g blomkål, 4 ss hakket paprika, 4 ss purreringer

Riv rå blomkål på den grove siden av et rivjern. Kok opp vann i en kjele, ha i alle grønnsakene og kok dem i fem minutter. Sil vekk vannet.

Tips! Et enkelt tilbehør til middagen får du ved å dele store tomater i to eller bruke små tomater hele, og steke dem i ovnen på 170 grader i 10–20 minutter. Du kan ha kaldpresset olivenolje over når de er ferdige, samt maldonsalt, eller du kan drysse revet ost og ferske urter over de halve tomatene når de stekes i ovnen.

Slik lager du lavkarbobiff

 DESSERT: Trollkrem med blåbær. © FOTO: Morten Brun, Kagge forlag DESSERT: Trollkrem med blåbær. © FOTO: Morten Brun, Kagge forlag

Til kaffen: Trollkrem med blåbær (3–4 porsjoner)

2 ½ dl blåbær, ½ ss sukrin, 1 eggehvite

Bland ingrediensene i en bolle og visp med elektrisk håndvisp eller i foodprocessor til kremen har blitt til stivt skum. Server i dessertskåler og pynt med blåbær.

Tips! Hvis du vil ha en blålilla farge på trollkremen, bør du styre unna utenlandske blåbær som du får kjøpt i butikken. Det er nemlig kun de norske blåbærene som gir den flotte lillafargen. Du kan godt bruke frosne, norske blåbær.

Ja, du kan lage lavkarbo creme brulee og ostekake

LES OGSÅ:

Alt om lavkarbo

Oppskrift på lavkarbo vafler og pannekaker

Fedons 14-dagers lavkarbomeny

Lavkarbo-dietten som virker

Taco er lavkarbomat

Lavkarbo for nybegynnere

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:51 Marianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49 Tre biler skadd i brann i Oslo00:40 Leger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59 Mann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47 300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02 Norge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42 Ung tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28 Barnehager skeptiske til åpning etter påske21:27 Løvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28 Norges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14 Svenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48 Premier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47 Person til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12 Tallet på intensivpasienter faller i Italia19:08 Frp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49 Hjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58 630 nye coronadødsfall i New York17:55 Her har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44 Flere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37 Oslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10 Coronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03 Sverige har seks ganger høyere dødstall enn Norge: Opposisjonen raser16:45 Norske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37 Liverpool permitterer ansatte15:49 Mann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09 Danske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51 40 nye coronadødsfall i Sverige14:25 Forskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17 Mannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38 Konkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33 Vedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24 Kvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12 Kina hedrer sine coronadøde12:49 Mann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43 Vindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40 306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32 Britiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06 Mange coronasmittede har ingen symptomer11:50 Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33 Forsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11 Hemmeligholder ekspertenes coronaråd10:40 Stena Saga kan bli «coronaskip»10:36 Studie: Sex med neandertalerne ga oss gener som bekjemper virus10:34 Spansk festningsby isolerte seg fra omverden – og corona10:32 Hva skjer med 17. mai? Abid Raja har mange ideer!10:08 Sykkelprofil tråkket til i coronakrisen – leverte medisin09:48 Cuba: USA blokkerer coronahjelp09:42 Aftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet09:34 Fortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 202109:19 Sandberg må utsette baråpning: – Ingen grunn for å klage eller sutre09:18 Utbredt coronasmitte på danske pleiehjem08:40 Russens advokat anbefaler ikke massesøksmål etter avlyst treff08:15 Ruud ferdig med hjemmekarantene – ser positivt på situasjonen08:06 Nyter stor tillit: – Helt forbilledlig. Hun er kaptein på skuta Norge07:58 Salget av klær har falt med 80 prosent07:49 Australia ber alle med midlertidig visum forlate landet07:39 Coronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommet06:14 Økonominettverk foreslår 19.000 i borgerlønn til alle06:00 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:09 Mann til sykehus etter brann i ubebodd bolig i Vestland04:45 5.519 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 31104:04 To medlemmer av Kennedy-familien savnet03:30 Politiet har stoppet flere privatfester i Agder03:03 Utenlandske leger ber regjeringen lempe på autorisasjonskravet02:46 Sverige vil anmelde Frankrike for å stanse forsending av masker02:24 Israel sender hæren til ultraortodoks by01:37 Mann knivstukket i Oslo01:24 Kritikken mot Bolsonaro vokser01:05 Flere tusen operasjoner utsatt landet over00:40 Trump vil hindre eksport av ansiktsmasker00:09 Trump vil trosse munnbind-anbefaling: – Det passer ikke for meg00:07 New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus00:03 Høyre størst på Klassekampen-måling23:22 New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus23:18 Regjeringen i Sverige vil ha økt makt22:32 Mann i 50-årene skutt av politiet i Sandnes22:27 Merkel ber tyskerne ta påskeferien hjemme22:26 Solberg: Vi må være innstilt på begrensninger utover våren21:37 Portforbud for alle under 20 år i Tyrkia21:12 Frykter at Kennedy-familien er rammet av ny tragedie21:10 Produsenter frykter legemiddelmangel etter at India ble lukket20:49 Nye coronadødsfall i Ringerike og Lillestrøm20:11 Regjeringen ber om å få bruke kriseloven på tre nye områder19:47 Coronakrisen gjør at vi må tenke på det utenkelige19:35 Oslos helsebyråd ber innbyggerne innstille seg på begrenset bevegelsesfrihet ut året19:13 Island forlenger coronatiltak til mai19:12 Ytterligere 766 coronadødsfall i Italia18:56 Kina kan skjule katastrofe – anslag på opp til 40.000 døde18:48 Influensasesongen over tidligere enn normalt17:56 Löfven: Tusenvis kommer til å dø17:54 Johaug og kjæresten brøt hytteforbudet17:43 Systembolaget øker bemanningen17:42 Påvist coronasmitte ved over halvparten av sykehjemmene i Oslo17:39 – Hvis Covid-19 kan overføres med mygg, vil vi se markant økning i varmen17:10 Pat kan bare ta imot 60 døde på én gang. I går hadde han 18516:52 LO og NHO sjokkert over skyhøye ledighetstall16:25 Bill Withers er død16:24 Flere hemmelige kriselagre med mat i Norge16:12 51 nye coronadødsfall i Sverige
Siste nytt
00:51VerdenMarianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49NorgeTre biler skadd i brann i Oslo00:40NorgeLeger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59NorgeMann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47Verden300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02NorgeNorge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42VerdenUng tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28NorgeBarnehager skeptiske til åpning etter påske21:27NorgeLøvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28NorgeNorges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14Helse og livsstilSvenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48SportPremier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47NorgePerson til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12VerdenTallet på intensivpasienter faller i Italia19:08NorgeFrp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49VerdenHjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58Verden630 nye coronadødsfall i New York17:55VerdenHer har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44NorgeFlere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37NorgeOslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10VerdenCoronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03Helse og livsstilSverige har seks ganger høyere dødstall enn Norge: Opposisjonen raser16:45NorgeNorske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37SportLiverpool permitterer ansatte15:49NorgeMann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09VerdenDanske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51Verden40 nye coronadødsfall i Sverige14:25Helse og livsstilForskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17VerdenMannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38SportKonkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33PolitikkVedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24NorgeKvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12VerdenKina hedrer sine coronadøde12:49NorgeMann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43PolitikkVindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40Norge306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32PolitikkBritiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06VerdenMange coronasmittede har ingen symptomer11:50VerdenEgeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33SportForsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11NorgeHemmeligholder ekspertenes coronaråd10:40NorgeStena Saga kan bli «coronaskip»10:36VerdenStudie: Sex med neandertalerne ga oss gener som bekjemper virus10:34VerdenSpansk festningsby isolerte seg fra omverden – og corona10:32NorgeHva skjer med 17. mai? Abid Raja har mange ideer!10:08SportSykkelprofil tråkket til i coronakrisen – leverte medisin09:48VerdenCuba: USA blokkerer coronahjelp09:42NorgeAftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet09:34SportFortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 202109:19PengerSandberg må utsette baråpning: – Ingen grunn for å klage eller sutre09:18VerdenUtbredt coronasmitte på danske pleiehjem08:40NorgeRussens advokat anbefaler ikke massesøksmål etter avlyst treff08:15SportRuud ferdig med hjemmekarantene – ser positivt på situasjonen08:06PolitikkNyter stor tillit: – Helt forbilledlig. Hun er kaptein på skuta Norge07:58NorgeSalget av klær har falt med 80 prosent07:49VerdenAustralia ber alle med midlertidig visum forlate landet07:39NorgeCoronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommet06:14NorgeØkonominettverk foreslår 19.000 i borgerlønn til alle06:00NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:09NorgeMann til sykehus etter brann i ubebodd bolig i Vestland04:45Norge5.519 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 31104:04VerdenTo medlemmer av Kennedy-familien savnet03:30NorgePolitiet har stoppet flere privatfester i Agder03:03NorgeUtenlandske leger ber regjeringen lempe på autorisasjonskravet02:46VerdenSverige vil anmelde Frankrike for å stanse forsending av masker02:24VerdenIsrael sender hæren til ultraortodoks by01:37NorgeMann knivstukket i Oslo01:24VerdenKritikken mot Bolsonaro vokser01:05NorgeFlere tusen operasjoner utsatt landet over00:40VerdenTrump vil hindre eksport av ansiktsmasker00:09VerdenTrump vil trosse munnbind-anbefaling: – Det passer ikke for meg00:07VerdenNew Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus00:03NorgeHøyre størst på Klassekampen-måling23:22Helse og livsstilNew Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus23:18PolitikkRegjeringen i Sverige vil ha økt makt22:32NorgeMann i 50-årene skutt av politiet i Sandnes22:27Helse og livsstilMerkel ber tyskerne ta påskeferien hjemme22:26Helse og livsstilSolberg: Vi må være innstilt på begrensninger utover våren21:37Helse og livsstilPortforbud for alle under 20 år i Tyrkia21:12VerdenFrykter at Kennedy-familien er rammet av ny tragedie21:10Helse og livsstilProdusenter frykter legemiddelmangel etter at India ble lukket20:49Helse og livsstilNye coronadødsfall i Ringerike og Lillestrøm20:11NorgeRegjeringen ber om å få bruke kriseloven på tre nye områder19:47PengerCoronakrisen gjør at vi må tenke på det utenkelige19:35Helse og livsstilOslos helsebyråd ber innbyggerne innstille seg på begrenset bevegelsesfrihet ut året19:13Helse og livsstilIsland forlenger coronatiltak til mai19:12Helse og livsstilYtterligere 766 coronadødsfall i Italia18:56Helse og livsstilKina kan skjule katastrofe – anslag på opp til 40.000 døde18:48NorgeInfluensasesongen over tidligere enn normalt17:56Helse og livsstilLöfven: Tusenvis kommer til å dø17:54Helse og livsstilJohaug og kjæresten brøt hytteforbudet17:43PengerSystembolaget øker bemanningen17:42Helse og livsstilPåvist coronasmitte ved over halvparten av sykehjemmene i Oslo17:39Norge– Hvis Covid-19 kan overføres med mygg, vil vi se markant økning i varmen17:10Helse og livsstilPat kan bare ta imot 60 døde på én gang. I går hadde han 18516:52PengerLO og NHO sjokkert over skyhøye ledighetstall16:25KulturBill Withers er død16:24PengerFlere hemmelige kriselagre med mat i Norge16:12Helse og livsstil51 nye coronadødsfall i Sverige