– Apple-kartene er en katastrofe

Ifølge Apples nye kart er Rådhusplassen det nye navnet på Busundveien i Hole kommune. Det er bare én av svært mange feil og unøyaktigheter i kartene. (Foto: DinSide)
Ifølge Apples nye kart er Rådhusplassen det nye navnet på Busundveien i Hole kommune. Det er bare én av svært mange feil og unøyaktigheter i kartene. (Foto: DinSide)

Apple har byttet ut Google-kartene med sine egne. Det var i beste fall alt for tidlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide Mediene har vært fulle av kritikk mot Apples nye karttjenester for iOS 6, på iPhone, iPod Touch og iPad. Kartene har mange fancy egenskaper, inkludert 3D fugleperspektiv og sving-for-sving navigasjon - men nøyaktigheten er til dels skremmende dårlig.

Største blunderen på mange år

The Guardian er blant kritikerne som hevder at den nye karttjenesten (som er laget i samarbeid med TomTom) er den største blunderen på mange år fra verdens mest suksessrike teknologiselskap - som er kjent for å gjøre tingene skikkelig før de lanseres. For hør bare her: Togstasjonen i Tokyo har forsvunnet, Paddington stasjon i London har forsvunnet, togstasjonen i Helsinki har blitt til en park, og Dublin har fått en ny flyplass. Og alt dette ble oppdaget bare minutter etter at iOS 6 ble lansert onsdag. Kontrasten til Google-kartene i iOS 5 når det kommer til nøyaktighet, er dermed svært store.

Ille også i Norge

I går fikk vi et tips fra en leser fra Porsgrunn, som hadde funnet byen sin på en øy i havgapet, og det fikk oss til å gjøre noen egne undersøkelser. Det tok ikke mange minuttene før vi hadde samlet et knippe med vanvittige eksempler på en karttjeneste som i skrivende stund er ubrukelig for store deler av landet:

Porsgrunn er en mellomstor norsk by med 40.000 innbyggere. Den har blitt plassert på den tynt befolkede Siktesøya i Breviksfjorden

Vågen i Bergen har blitt fylt igjen, og skipsleia går via en elv, kan det se ut til

Bamble har havnet i havet, Skagerrak/Østersjøen, plukk det som passer

Hønefoss er radert bort, men gatene er i det minste på plass

Busundveien i Hole er omdøpt til Rådhusplassen


Tromsdalen er radert bort. I det hele tatt er kartene for Nord-Norge svært detaljfattige

Lyngør har sunket i havet

Google skal på sin side ha en oppdatert kart-app for iOS inne til godkjenning i App Store. Så gjenstår det å se hva Apple kommer til å foreta seg de nærmeste dagene og ukene. Noe må i hvert fall gjøres raskt, for karttjenesten slik den framstår i dag kan ikke omtales som annet enn en katastrofe, mener vi. Har du flere eksempler? Del dem med andre i debatten nederst i denne artikkelen!

Personvernpolicy