Meny

Oppbevaring på smarte måter:

Disse ni løsningene gir deg et ryddigere hjem

STUEVENNLIG HJEMMEKONTOR: Hjemmekontoret er innredet på en måte som harmonerer med stuen for øvrig. På bakveggen er det montert et dekorativt tapet. Svingbare lamper gir fleksibel belysning. Foto: Espen Grønli
STUEVENNLIG HJEMMEKONTOR: Hjemmekontoret er innredet på en måte som harmonerer med stuen for øvrig. På bakveggen er det montert et dekorativt tapet. Svingbare lamper gir fleksibel belysning. Foto: Espen Grønli

Noen av løsningene får du til i en fei, andre krever at du kjenner en god snekker.

Det spiller liten rolle om du fornyer boligen ved å male i neonfarger eller innrede med de mest trendy interiøreffektene for 2012 dersom du må vasse i rot når du krysser stuegulvet.

Nøkkelen til å lykkes med et ryddig hjem er å ha en plass for alt. Her finner du ni smarte løsninger på hva en slik plass kan være i hele boligen, enten utfordringen finnes på hjemmekontoret, på kjøkkenet eller på barnerommet.

Grunne skap og skjulte kabler

Volumet under arbeidsbenken kan knapt overvurderes som oppbevaringsplass. Skapene under pulten er akkurat så grunne at man ikke stanger knærne borti, og akkurat dype nok til å romme et arsenal av ringpermer som ellers ville forringet rommets estetiske appell.

Løsningen sørger også for orden på lader og kabler - en velkjent utfordring i våre teknologispekkede hjem. Hyllene over platen er velegnet for dekorgjenstander som skaper god kontortrivsel.

Orden på gutterommet

Ingen steder blir så rotete som et barnerom uten skikkelige løsninger for oppbevaring av leker, klær og annet løsøre. Lykkes du med å holde orden på barnerommet, øker sjansen for at barna trives på rommene sine.

Da unngår du kanskje at stua blir brukt som lekearena. Her det opprinnelige høyskapet blitt malt og dekorert med veggklistremerker for estetikkens skyld.

Les også: Innred soverommet i hotellstil

Oppbevaringsmodulene sørger for leker og løsøre er lett tilgjengelig uten å skape et uryddig uttrykk.

GRØNT, BLÅTT OG RYDDIG: Dette gutterommet har fått friske farger, grønt i kombinasjon med blått. Ved garderobeskapet står et oppbevaringssystem. Her er det satt sammen skuffer og en benk. Foto: Frode Larsen GRØNT, BLÅTT OG RYDDIG: Dette gutterommet har fått friske farger, grønt i kombinasjon med blått. Ved garderobeskapet står et oppbevaringssystem. Her er det satt sammen skuffer og en benk. Foto: Frode Larsen

Dempende tekstiler

Liker du ikke utsikten mot bokhyllene? Har du for lengst gitt opp å holde orden der inne? Et sett heldekkende gardiner gir deg muligheten til å trekke for, og glemme alt det du egentlig burde gjort.

Selv om du har orden på lesestoffet ditt, kan gardinløsningen ha sin misjon: Fra et interiørperspektiv fortoner en velfylt bokhylle seg som en lite ensartet flate; et mylder av farger og linjer. Slikt kan fort ta luven fra et kunstverk du kanskje heller ønsker at blikket ledes mot.

Noen liker å omgi seg med bøker, andre forviser dem til pappkasser i kjellerboden. Klarer du ikke helt å bestemme deg, kan et sett heldekkende gardiner være løsningen. Da har du muligheten til å ombestemme deg stadig vekk.

FORHENG FORAN BØKENE: En heldekkende gardin skjuler eventuelt rot i bokhyllene og bidrar til å lune rommet. Foto: Nils Petter DaleFORHENG FORAN BØKENE: En heldekkende gardin skjuler eventuelt rot i bokhyllene og bidrar til å lune rommet. Foto: Nils Petter Dale

Hjemmekontor med kjøkkenløsninger

Et rotete arbeidsbord kan være et tegn på at du er kreativ på jobben. Men det kan også være tegn på latskap og manglende ordenssans.

Lar du deg distrahere av løse kulepenner, betalte og ubetalte regninger pluss annet kontorrask, gjelder det å finne faste plasser. Men du trenger ikke nødvendigvis gå på møbelvarehusets avdeling for kontorrekvisita for å få til et smart hjemmekontor.

Gammeldagse kjøkkenskuffer fra mormors roteloft eller nærmeste loppemarked kan for eksempel brukes til mer enn farin og semulegryn.

GJENBRUK PÅ ARBEIDSPLASSEN: Dette stilige hjemmekontoret har smarte, små bokser for oppbevaring av småting, og større bokser for store ting. Verdenskartet på veggen er et gammelt skolekart, og fungerer nå som veggkunst. Foto: Frode Larsen GJENBRUK PÅ ARBEIDSPLASSEN: Dette stilige hjemmekontoret har smarte, små bokser for oppbevaring av småting, og større bokser for store ting. Verdenskartet på veggen er et gammelt skolekart, og fungerer nå som veggkunst. Foto: Frode Larsen

Vekk med vottene

Det finnes mange gode eksperttips for å lykkes med en ryddig entré. Denne veggmonterte kassen i heltre eik har fire, åpne kamre – ett til hvert av familiens tre barn og ett til fellesskapet.

Her kan alle kjapt og enkelt legge fra seg hansker, luer, skjerf som har lett for å ligge og slenge. Fordelen med den åpne løsningen er at man slipper å knote med å åpne dører, skuffer eller skap under de hektiske morgenminuttene. På undersiden av kassen er det skrudd fast knagger som barna kan henge fra seg jakker på.

ROTEKASSE FOR ALLE: Veggseksjonen har fire rom. Det første er felles for alle familiemedlemmer, de siste tre skaper godt med rom for barnas eget assortiment av utendørseffekter. Foto: Espen Grønli ROTEKASSE FOR ALLE: Veggseksjonen har fire rom. Det første er felles for alle familiemedlemmer, de siste tre skaper godt med rom for barnas eget assortiment av utendørseffekter. Foto: Espen Grønli

Sko på veggen

Dersom skoskapet allerede er fullt, eller skoene er for fine til å gjemmes bak lukkede fronter, kan en åpning løsning for fottøyet være aktuelt. I denne leiligheten er en tettet døråpning benyttet som nisje for sko som tåler å stå fremme.

Beboeren har laget lister både inne i nisjen og mellom karmene for at skoene holder seg på plass og ikke skaper mer visuell uorden enn nødvendig.

SMART SAMLING: Bak soveromsdøren står skoene på rad og rekke. I den tidligere døråpningen er det satt opp lister som holder skoene på plass. Foto: Espen Grønli SMART SAMLING: Bak soveromsdøren står skoene på rad og rekke. I den tidligere døråpningen er det satt opp lister som holder skoene på plass. Foto: Espen Grønli

Søppel i kjøkkenskapet

Den gradvise innføringen av kildesortering bidrar utvilsomt til et bedre miljø, men skaper desto mer trøbbel under kjøkkenbenken. Det er ikke vanskelig å finne effektive oppbevaringsbokser for de ulike avfallstypene.

Utfordringen er gjerne å finne en god plass for beholderene. I heimkunnskapen har vi lært å holde mat og søppel adskilt.

Det er en god tommelfingerregel. Men tørt avfall som panteflasker, glass og papir, kan med fordel stues der du måtte ha plass – for eksempel i høyskapet på kjøkkenet.

ASSORTERT AVFALL I KJØKKENSKAPET: Krav om kildesortering tvinger frem nye måter å innrede skapene på. Foto: Per Erik Jæger ASSORTERT AVFALL I KJØKKENSKAPET: Krav om kildesortering tvinger frem nye måter å innrede skapene på. Foto: Per Erik Jæger

Hvitevarer bak skyvedører

En tørketrommel og en vaskemaskin bidrar til å gjøre hverdagen lettere, ikke til å gjøre badet penere og mer ryddig. Rom med skråtak er spennende, men kan være vanskelig å utnytte effektivt.

Hvitevarer rager ikke høyt over gulvet, og kan med fordel plasseres inntil en knevegg – altså den lave veggen som befinner seg innunder skråtaket.

Her er maskinene skjult av spesialtilpassede skyvedører, noe som gir badet et ryddigere preg og holder decibelnivået nede.

SMART LØSNING: Vaskemaskin og tørketrommel er skjult bak skyvedører. Foto: Signe Dons SMART LØSNING: Vaskemaskin og tørketrommel er skjult bak skyvedører. Foto: Signe Dons

Edruelig ølkasse

Den gamle trekassen brukes til daglig som magasinbeholder. Men den rommer også nok til å ta unna for strikketøy, fjernkontroller og annet rask man gjerne vil ha kjapt unna før gjestene kommer på inspeksjon.

Hjulene er fra en jernvarehandel og gjør rotekassen lettere å flytte på.

ØLKASSE PÅ HJUL: Den gamle trekassen er fra beboerens barndomshjem. Hjulene er fra en jernvarehandel. Foto: Sveinung Bråthen ØLKASSE PÅ HJUL: Den gamle trekassen er fra beboerens barndomshjem. Hjulene er fra en jernvarehandel. Foto: Sveinung Bråthen

Les også:

Hold deg oppdatert: Meld deg på nyhetsbrevet vårt

De beste interiørbildene finner du i vår inspirasjonsguide

Disse ti entreene tar førsteinntrykket på alvor

Slik får du barna til å rydde

Saken er opprinnelig skrevet for Bonytt og publisert på Klikk.no.

Les flere saker fra ABC Nyheters Livet-seksjon her

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:22 Espen Klouman Høiner fikk første Heddapris17:03 Sjokkrapport for kjøttelskere16:59 Human-Etisk Forbund: Kirkevalget bør skilles fra kommunevalget15:42 Smitten i Askøy skyldes trolig avføring fra dyr15:33 To menn tok seg inn på hotellrommet – nå er de dømt15:32 Carrie Lam ber Hongkong om unnskyldning15:31 Sarri forlater Chelsea, Juventus neste15:30 Svensk forsvarstopp tiltalt for hallikvirksomhet14:23 Mann i 70-årene alvorlig skadd i drukningsulykke i Oslofjorden14:09 Netanyahus kone dømt for misbruk av offentlige midler14:05 Iran mener USA kan ha stått bak tankskip-hendelsene13:56 Millioner rammet av strømbrudd i Sør-Amerika13:52 Charter-Svein får sommerjobb av TV 213:47 Bolighus i Finnmark er overtent13:29 Grande: Venstres målinger er «ræva»13:18 Forskere vil kartlegge Doggerland - det forsvunnede landet i Nordsjøen11:25 Skjøt kona i hodet, skjulte liket og senket det i Glomma10:46 Blinkskudd: Her slår lynet ned i Øresundsbroen10:31 130 kunder har klaget til flyklagenemnda etter SAS-streiken10:07 Middelhavsland vil spore opp savnede migranter09:07 Kommunen avgjør neste uke: Er Nordkapp norsk eller svensk?08:24 Norske ordførere har i snitt 2,8 millioner kroner i formue08:15 Drømmefengsel for drapsmenn og smuglere08:08 To menn pågrepet etter brann i Agder08:01 Nye protester i Hongkong06:19 Over 300 evakuert etter brann på hotell i Ålesund05:50 Dette skjer i dag05:46 Dette skjedde i natt05:19 USA hevder Iran prøvde å skyte ned amerikansk drone04:57 Verdens største fly til salgs for knapt 3,5 milliarder kroner04:24 62 norske kommuner med kokevarsel på halvannet år04:22 Hovland fremdeles likt med Tiger Woods etter tredje runde i US Open03:52 Mann siktet for å ha satt i gang stor redningsaksjon i Telemark03:31 Tsunamivarsel avblåst etter kraftig jordskjelv nordøst for New Zealand03:08 Argentina tapte 0-2 for Colombia i Copa America-åpningen01:49 Fly skled av rullebanen da dekkene eksploderte under landing01:06 – Vi blir diskriminert med statlig velsignelse. Det er hårreisende01:02 Saudi-Arabias kronprins anklager Iran for angrep på tankskip00:48 New York fjerner unntak fra meslingvaksine etter utbrudd00:13 15-åring omkom etter badeulykke i Oslo23:05 Britenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg22:48 Motorsyklist kritisk skadd etter å ha kjørt av veien22:25 Norges speidere reiser Frankrike rundt22:01 Britenes ambassadør i Iran innkalt på teppet21:36 Tenåring kritisk skadd etter badeulykke21:19 To pågrepet etter brann i Agder21:09 Avis: Pogba villig til å strike seg bort20:53 Erkebiskop bar hjelm under messe i Notre-Dame20:44 Ukraina snudde finalen og vant U20-VM20:29 RBK-leder: – Et teater som du føler deg veldig fremmedgjort i19:55 Poengdeling mellom Haugesund og Brann19:43 Start-kollaps etter pause mot Kongsvinger19:40 Front Altair-mannskap på plass i Dubai18:44 Tørke tvinger Namibia til å selge 1.000 villdyr18:35 Eksplosjon i Damaskus18:20 Tenåring tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo18:10 – Kaster meg utfor et stup, og vet ikke hvor eller hvordan jeg lander17:54 Beskjeden Kristoff-start i Sveits17:24 Uvær utløste flere branner i Sør-Sverige17:05 Amanda Knox tilbake i Italia16:42 Kokepåbud av drikkevann i Krødsherad opphevet16:41 Over 80 til behandling etter Birkebeinerløpet16:34 Hjelmseth gir seg selv om Norge kommer til OL16:20 Politiet stoppet SIAN-demonstrasjon da Koranen ble kastet i bakken16:02 Simen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55 Minst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52 Haavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32 – Nynazister kartlegger oss14:26 En person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01 Forsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45 Flere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42 Benkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58 Hongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43 Folkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21 Politiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48 Derfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36 Hongkongs leder varsler kunngjøring08:24 FHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15 Vy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13 Brasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00 Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07 Coutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39 Store variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33 Hovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59 Mann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58 Dette skjer i dag05:44 Dette skjedde i natt05:13 Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46 Demokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21 Høie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47 Raymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08 Abe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58 Person omkom etter fall fra bygning02:52 Cuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26 Sverige var vertskap for møter om Venezuela02:22 Norske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43 Frontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27 Regjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54 Dales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53 Pave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop
Siste nytt
17:22NorgeEspen Klouman Høiner fikk første Heddapris17:03Helse og livsstilSjokkrapport for kjøttelskere16:59PolitikkHuman-Etisk Forbund: Kirkevalget bør skilles fra kommunevalget15:42NorgeSmitten i Askøy skyldes trolig avføring fra dyr15:33SportTo menn tok seg inn på hotellrommet – nå er de dømt15:32PolitikkCarrie Lam ber Hongkong om unnskyldning15:31SportSarri forlater Chelsea, Juventus neste15:30VerdenSvensk forsvarstopp tiltalt for hallikvirksomhet14:23NorgeMann i 70-årene alvorlig skadd i drukningsulykke i Oslofjorden14:09VerdenNetanyahus kone dømt for misbruk av offentlige midler14:05VerdenIran mener USA kan ha stått bak tankskip-hendelsene13:56VerdenMillioner rammet av strømbrudd i Sør-Amerika13:52NorgeCharter-Svein får sommerjobb av TV 213:47NorgeBolighus i Finnmark er overtent13:29PolitikkGrande: Venstres målinger er «ræva»13:18NorgeForskere vil kartlegge Doggerland - det forsvunnede landet i Nordsjøen11:25NorgeSkjøt kona i hodet, skjulte liket og senket det i Glomma10:46VerdenBlinkskudd: Her slår lynet ned i Øresundsbroen10:31Reise130 kunder har klaget til flyklagenemnda etter SAS-streiken10:07VerdenMiddelhavsland vil spore opp savnede migranter09:07NæringslivKommunen avgjør neste uke: Er Nordkapp norsk eller svensk?08:24PengerNorske ordførere har i snitt 2,8 millioner kroner i formue08:15Helse og livsstilDrømmefengsel for drapsmenn og smuglere08:08NorgeTo menn pågrepet etter brann i Agder08:01VerdenNye protester i Hongkong06:19NorgeOver 300 evakuert etter brann på hotell i Ålesund05:50NorgeDette skjer i dag05:46NorgeDette skjedde i natt05:19VerdenUSA hevder Iran prøvde å skyte ned amerikansk drone04:57PengerVerdens største fly til salgs for knapt 3,5 milliarder kroner04:24Norge62 norske kommuner med kokevarsel på halvannet år04:22SportHovland fremdeles likt med Tiger Woods etter tredje runde i US Open03:52NorgeMann siktet for å ha satt i gang stor redningsaksjon i Telemark03:31VerdenTsunamivarsel avblåst etter kraftig jordskjelv nordøst for New Zealand03:08SportArgentina tapte 0-2 for Colombia i Copa America-åpningen01:49VerdenFly skled av rullebanen da dekkene eksploderte under landing01:06Reise– Vi blir diskriminert med statlig velsignelse. Det er hårreisende01:02VerdenSaudi-Arabias kronprins anklager Iran for angrep på tankskip00:48VerdenNew York fjerner unntak fra meslingvaksine etter utbrudd00:13Norge15-åring omkom etter badeulykke i Oslo23:05PolitikkBritenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg22:48NorgeMotorsyklist kritisk skadd etter å ha kjørt av veien22:25SportNorges speidere reiser Frankrike rundt22:01PolitikkBritenes ambassadør i Iran innkalt på teppet21:36NorgeTenåring kritisk skadd etter badeulykke21:19NorgeTo pågrepet etter brann i Agder21:09SportAvis: Pogba villig til å strike seg bort20:53VerdenErkebiskop bar hjelm under messe i Notre-Dame20:44SportUkraina snudde finalen og vant U20-VM20:29SportRBK-leder: – Et teater som du føler deg veldig fremmedgjort i19:55SportPoengdeling mellom Haugesund og Brann19:43SportStart-kollaps etter pause mot Kongsvinger19:40VerdenFront Altair-mannskap på plass i Dubai18:44VerdenTørke tvinger Namibia til å selge 1.000 villdyr18:35VerdenEksplosjon i Damaskus18:20NorgeTenåring tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo18:10Livet– Kaster meg utfor et stup, og vet ikke hvor eller hvordan jeg lander17:54SportBeskjeden Kristoff-start i Sveits17:24VerdenUvær utløste flere branner i Sør-Sverige17:05VerdenAmanda Knox tilbake i Italia16:42NorgeKokepåbud av drikkevann i Krødsherad opphevet16:41SportOver 80 til behandling etter Birkebeinerløpet16:34SportHjelmseth gir seg selv om Norge kommer til OL16:20NorgePolitiet stoppet SIAN-demonstrasjon da Koranen ble kastet i bakken16:02PolitikkSimen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55VerdenMinst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52SportHaavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32Norge– Nynazister kartlegger oss14:26NorgeEn person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01VerdenForsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45PolitikkFlere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42PolitikkBenkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58PolitikkHongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43PengerFolkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21NorgePolitiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48LivetDerfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36VerdenHongkongs leder varsler kunngjøring08:24NorgeFHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15NorgeVy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13VerdenBrasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00NorgeNå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07SportCoutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39NorgeStore variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33SportHovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59NorgeMann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58NorgeDette skjer i dag05:44NorgeDette skjedde i natt05:13VerdenBombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46VerdenDemokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21Helse og livsstilHøie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47NorgeRaymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08VerdenAbe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58NorgePerson omkom etter fall fra bygning02:52VerdenCuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26VerdenSverige var vertskap for møter om Venezuela02:22NorgeNorske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43VerdenFrontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27NorgeRegjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54NorgeDales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53VerdenPave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop