Hellstrøms kjøttboller

Kjøttbollene som gjør Hellstrøm glad

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm kan også kjøttboller. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.
Mesterkokk Eyvind Hellstrøm kan også kjøttboller. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.

I kveld får vi Hellstrøm i aksjon igjen på TV3 klokken 20.00.

Denne gangen besøker han en familie med fem barn. Og hvordan løser han problemet?

En del av planen er i alle fall å lage store porsjoner. Her får vi en smakebit - og oppskriften på Hellstrøms kjøttboller i tomatsaus.

Du kan ta lynsnar titt på hvordan mesteren lager béarnaise-saus , tilbereder sjøkreps , carpaccio av laks og kamskjell eller allerede nå sjekke hvordan ribbe skal lages.

Her ser du kjøttbollene:

Her er oppskriften:

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller

800 g karbonadedeig
200 g svinekjøttdeig
¼ loff uten skorpe
2 ½ dl melk (H-melk)
½ finhakket løk
1 ts salt
½ ts pepper
litt revet muskatnøtt

Bland alt sammen i en stor bolle.

Form passe store kjøttboller som du steker gyllenbrune i en stekepanne.

Tomatsaus

200 g svinekjøttdeig
4 løk
1 kg tomater
2-3 ss tomatpurè
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt cayenne pepper
5 laubærblad
vann

Brun svinekjøttdeigen i en stekepanne.

Finhakk løken og brun den for seg selv i en stekepanne.

Bland sammen svinekjøttdeigen og løken i en stor kasserolle.

Del tomatene i fire og tilsett det i blandingen.

Krydre deretter med salt, pepper, laubærblad og cayennepepper.

Fyll så opp med vann så det dekker innholdet i kasserollen.

La det koke over svak varme i minst én time.

Miks alt sammen forsiktig med en stavmikser

Da er det serveringsklart og kan serveres med det du måtte ønske av tilbehør!


Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden