Under denne stålkuppelen finner du Norges kuleste bad

HIMMELSK: Våtromskjernen med bad, toalett og badstu borer seg gjennom huset og kommer til syne over taket på huset. Her oppe er det også en rommelig terrasse. (© FOTO: Nils Petter Dale )
HIMMELSK: Våtromskjernen med bad, toalett og badstu borer seg gjennom huset og kommer til syne over taket på huset. Her oppe er det også en rommelig terrasse. (© FOTO: Nils Petter Dale )

Arkitekten bygget om villaen fra 1956 og utstyrte den blant annet med et baderom med en skinnende metallkuppel til tak.

Er det mulig! Det er nesten ikke til tro måten som arkitektprofessor Magne Magler Wiggen i MMW Arkitekter har bygget om den gamle villlaen like utenfor Oslo. Han er for øvrig kjent for den mye omtalte "Frosk"-paviljongen på Tullinløkka ved Nasjonalgalleriet.

Våtomsøylen grenser mot frie soner

Og det er den vanvittige våtromkjernen som troner midt i huset som vekkker oppmerksomheten vår. Denne romgruppen er som en egen, litt lukket verden mens resten av huset er delt opp i andre, åpnere romsoner som glir over i hverandre.

Flere avanserte villaer

Slik sett minner denne innredningen om den oppsiktsvekkende Villa 1 i Holland og Wallpaper-favoritten White House, også den like utenfor hovedstaden.

Bad Villa Bakke MMW Arkitekter MMW Villa Bakke=

DESIGNBADSTUE. Åpner du den krumme metalldøren ser du rett inn til den hotte badstuen. © FOTO: Eirik Førde MMW

MMW Arkitekter MMW =

SE OPP: Åpner du toppdøren har du panoramautsikten over fjorden rett foran deg. © FOTO: Erik Førde MMW

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen

EN HØYDARE: Hovedbadet går over to etasjer. © FOTO: Nils Petter Dale

Spasone, Magne Magler Wiggen

BÅDE HUS OG MØBLER: Også interiøret i hovedbadet er tegnet av arkitekt Magler Wiggen. © FOTO: Nils Petter Dale

Organisk søyle med glitrende metallhud

Denne gjennomført organiske romkjernen som borer seg gjennom husets tre etasjer er bygget opp av blant annet stålkonstruksjoner utført av Granly Mekaniske Verksted. Og dette stålskjellettet ble i neste omgang kledd innvendig med lysegrønne mosaikkfliser. På utsiden prydes dette kule skallet av krumme, slipte aluminiumsplater. De fungerer som en vakker, lysreflekterende hud.

Dobbeltkrum og komplisert

- Denne kompliserte romformen med blant annet dobbeltkrumme flater ble laget på et verksted, Hamysveis på Snarøya og montert sammen på byggeplassen, opplyser arkitekt Wiggen til klikk.no

Proff flislegging

Det vriene flisarbeidet inne i søylen var også litt av en utfordring. Byggherre og arkiekt vurderte et øyeblikk å få opp en italiensk flislegger til å ta seg av dette.

- Men det ble ikke nødvendig ettersom en norsk fagmann tok seg av dette på en utmerket måte, sier Wiggen.

Magne Magler Wiggen

RETT UT I DET FRI: Det er utgang til terrassen fra toppen av våtomsøylen. De krumme veggene er kledd med Bisazza mosaikkfliser. © FOTO: Espen Grønli

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen=

EVENTYRLIG: Overlyset fra takvinduet slipper dag- eller nattelys inn i hele baderomskjernen. © FOTO: Nils Petter Dale

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen=

HVIL DEG BORGER: Det er sjøutsikt også fra det omhyggelig innebygde massasjekaret designet av Philippe Starck. © FOTO: Espen Grønli

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen, =

WOW: Badekaret kledd i massiv eik ligger på nærmest et galleri. Armaturer fra Boffi og belysning fra Hess Form + Licht. © FOTO: Espen Grønli

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen=

REN PROFIL: Selve innrednigen er laget så ren og rettlinjet som bare mulig. © FOTO: Nils Petter Dale

Bad MMW Villa Bakke=

SKREDDERSØM: Alle interiørene er spesialtegnet av MMW. © FOTO: Erik Førde MMW

Bad Villa Bakke MMW =

LITT MIKS: Her ser du dusjen med både rette og krumme linjer. Boffi armaturer. © FOTO: Erik Førde MMW

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen=

LEKKERT MED LYS: Flere steder skapes det spennende lysspill på vegger og glassdører. © FOTO: Nils Petter Dale

Rent og lekkert

Alle baderomsmøbler i eik er tegnet av arkitekt Wiggen til nettopp dette prosjektet. De er formgitte for å matsje den renlinjete arkitekturen som preger alle rom i søylen.

Glass i særklasse

Flere steder er det brukt et matt, syrebehandlet - såkalt sintonatoglass i vinduene. Dette glasset ser ut som vanlig, sandblåst glass, men det er langt lettere å rengjøre.

Badekar på galleriet

Fra hovedetasjen leder en liten, innvendig trapp opp til den øvre del av baderommet. Fra dette bakaret oppe på et tilnærmet galleri er det utsikt over fjorden og i retning Nesodden - og enda lenger mot landskapet i sørøst.

Overlys trenger inn i alle rom

Overlyset fra toppen av søylen og et ekstra sidevindu slipper inn en flom av dagslys, både i selve romsøylen og videre via glassdører til andre rom omkring i huset.

Bad Villa Bakke MMW Arkitekter

BÅDE ÅPEN OG LUKKET: Flere av glassdørene er laget av såkalt intelligent glass som blir ugjennomsiktig når døren lukkes. © FOTO: Erik Førde MMW

Bølgete bassengformer

På nederste plan, like ved bunnen av romkjernen ligger bassenget. Også det er preget av de markante organiske designformene som arkitekten har latt gå som en rød tråd gjennom hele prosjektet. Armaturene er fra italienske Boffi - et firma som lett kjennes på sin ultraenkle designstil.

Glass som tenker

Glassdøren til gjestetoalettet er spesiell. Den er laget av såkalt intelligent glass. Det består av blant annet flytende krystaller som gjør glasset ugjennomsiktig når døren lukkes.

Eik i mange varianter

Eik er brukt som det gjennomgående treverk i hele huset. Dette holdbare treverket er enten beiset, oljet eller lakket.

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen,=

EKSTRABADET: Gjestebadet ligger mot toppen av søylen. © FOTO: Nils Petter Dale

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen=

TISMESSIG: Badstuen og innebassenget ligger i underetasjen. Herfra er det blant annet utgang til det utvendige bassenget. Innredning designet av Magne Magler Wiggen. © FOTO: Nils Petter Dale

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen, 1006=

STORT UTSYN FRA LITE VINDU: Små vinduer, nesten glugger gir spennende gløtt ut mot Oslo-fjorden. © FOTO: Nils Petter Dale

Leve samtidsarkitekturen

Arkitekt Magne Magler Wiggen mener at ny arkitektur i møte med rehabilitering av gamle prosjekter må uttrykke tro på den tiden vi lever i.

To rom-søyler i samme hus

I tillegg til denne vannkjernen med badene har huset en "flammekjerne" i betong. Den samler ildstedene i huset. Begge romsøylene bryter gjennom taket på bygningen.

Heder til Wiggen, byggherren og huset

Dette huset, Villa Bakke ble i 2003 tildelt Betongtavlen for fremragende byggekunst i betong. I 2001 rangerte magasinet Wallpaper MMW blant verdens ti mest interessante designkontorer.

Wiggen bad, spasone, Magne Magler Wiggen,

HOPP I DET: Også badebassenget har fått en stimulerende, organisk form. © FOTO: Nils Petter Dale

Arkitekt Magne Magler Wiggen MMW=

- Veggene i denne våtromsøylen har en svungen form som gjør at noen av flatene kan oppleves som skapt av rennende vann, sier arkitekt, professor Magne Magler Wiggen i MMW. © FOTO: Espen Grønli

Se mer:

Oslos kuleste villa

Bygget hytta med glass i høyden

Få Klikk Boligs nyhetsbrev

Se over 1000 inspirende interiørbilder

Denne saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:07 Professor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52 Over tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46 Ødegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37 Bare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19 Trump håper å bli stilt for riksrett06:00 Sterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00 Landslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00 Én av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29 Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23 Brasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 NHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Karin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 – Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53 – Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 – Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45 Medisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor
Siste nytt
07:07PengerProfessor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52NorgeOver tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46SportØdegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37SportBare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19VerdenTrump håper å bli stilt for riksrett06:00NorgeSterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00SportLandslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00VerdenÉn av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29NorgeDrapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23VerdenBrasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28VerdenDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54NorgeFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseNHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportKarin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15Penger– Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53Sport– Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Motor– Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45Helse og livsstilMedisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59PolitikkAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor