Kongeparet på eksklusiv førfest i London

Dronning Sonja og Kong Harald deltar i prinsebryllupet i London i morgen. Foto: REUTERS
Dronning Sonja og Kong Harald deltar i prinsebryllupet i London i morgen. Foto: REUTERS

Mens brudeparet tilbringer sin siste kveld som ugifte med familien, samler dronning Elizabeth vårt eget kongepar og andre kongelige gjester til førfest på luksushotellet Mandarin Oriental.

Prins William skal torsdag kveld ha familiemiddag med prins Charles, hertuginne Camilla og prins Harry i Clarence House. Også Kate Middleton vil tilbringe kvelden med familien, noen minutter unna brudgommen, på eksklusive Goring Hotel.

Men de andre kongelige som nå reiser til London fra fjern og nær, er invitert av dronningen til stor fest og middag.

Buckingham Palace har ikke gjort det klart hvem som skal delta eller hva gjestene skal få servert, men kong Harald og dronning Sonja er blant gjestene når de kommer til London torsdag.

Det samme er dronning Margrethe av Danmark og svenske kronprinsesse Victoria sammen med Daniel ventet å være.

Charles kommer

Det store spørsmålet har vært om prins Charles kom til å dukke opp. Og det gjør han, i hvert fall til mottakelsen før middagen. Sammen med Camilla drar han så til Clarence House for å tilbringe resten av kvelden med brudgommen.

Fra den britiske kongefamilien er også prins Andrew og døtrene Beatrice og Eugenie ventet å delta på det som kalles den mest eksklusive av alle førfestene i London torsdag. Prins Edward og hans Sophie kommer også.

Også kong Abdullah av Jordan og dronning Rania er ventet til Mandarin sammen med det spanske kronprinsparet, sultanen av Oman og fyrst Albert av Monaco med forloveden Charlene Wittstock.

Eksklusivt

Kjøkkenet på Buckingham Palace har sin fulle hyre med å forberede fredagens festligheter, og derfor har valget falt på femstjernershotellet Mandarin Oriental ved Hyde Park.

Hotellet åpnet for første gang dørene i 1902, og det sitter mye historie i veggene og de marmorbelagte gulvene. Dronning Elizabeth og prinsesse Margaret skal ha lært å danse her som unge prinsesser. Dronning Mary var en stamgjest, og prinsesse Alexandra deltok på mange ball og fester på det hundre år gamle hotellet.

Hotellet har en egen kongelig inngang fra gammelt av som man fortsatt må søke, eller være høyt på strå, for å få bruke.

En av hotellets restauranter har en stjerne i Michelin-guiden, så de kongelige gjestene skal nok spise og drikke godt.

Ivrige tilskuere

Mens de kongelige hygger seg på Mandarin, og brudeparet hygger seg med familien, er det ventet at bryllupstilskuere for alvor skal begynne å plassere seg ved Westminster Abbey og langs kortesjeruta for å sikre seg gode plasser.

Noen har allerede tilbrakt flere netter ved bryllupskirken, og fram til nå har været vært bra.

Den siste natta på fluktstol kan bli våtere – meteorologene varsler tilskying og regnbyger for bryllupsentusiastene.

Les alt om prinsebryllupet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden