1.500 helseklager venter på behandling

1.500 helseklager venter på behandling
1.500 helseklager venter på behandling

Oslo (NTB): Nå kan du måtte vente i ett og et halvt år på å få behandlet et erstatningskrav hos Norsk Pasientskadeerstatning. 1.500 saker ligger i kø.

Køen av erstatningskrav er så lang at de ansatte må jobbe i helgene i forsøk på å ta unna den gigantiske bunken, skriver Dagsavisen.

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) frykter at de lange ventetidene kan skremme folk fra å søke erstatning for feilbehandling.

Antall pasienter som søker erstatning øker hvert år. I år regner NPE med å få 4.000 erstatningskrav. I fjor fikk de 3.700. Antallet klager øker på alle felt.

- Vi har i lengre tid prøvd å få ned saksbehandlingstiden, men dette går feil vei. Pasientene kan oppleve en forsinkelse av saksbehandlingstiden på opptil et halvt år, sier informasjonssjef Torill Stæhr.

I snitt bruker NPE ett år på å behandle et erstatningskrav. Dermed kan pasienter nå måtte leve i uvisshet i halvannet år før de får et ja eller nei på søknaden sin.

Siden 2003 har antallet klagesaker økt med hele 75 prosent, mens ressursene til NPE i samme periode har økt med 50 prosent.

Helse- og sosialombud i Oslo, Petter Holm, reagerer på ventetiden og mener at Helse- og omsorgsdepartementet må gi NPE økte ressurser.

- Norsk Pasientskadeerstatning ble etablert nettopp for å unngå den lange ventetiden i rettssystemet, påpeker Holm. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus