1.500 helseklager venter på behandling

1.500 helseklager venter på behandling
1.500 helseklager venter på behandling
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Nå kan du måtte vente i ett og et halvt år på å få behandlet et erstatningskrav hos Norsk Pasientskadeerstatning. 1.500 saker ligger i kø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Køen av erstatningskrav er så lang at de ansatte må jobbe i helgene i forsøk på å ta unna den gigantiske bunken, skriver Dagsavisen.

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) frykter at de lange ventetidene kan skremme folk fra å søke erstatning for feilbehandling.

Antall pasienter som søker erstatning øker hvert år. I år regner NPE med å få 4.000 erstatningskrav. I fjor fikk de 3.700. Antallet klager øker på alle felt.

- Vi har i lengre tid prøvd å få ned saksbehandlingstiden, men dette går feil vei. Pasientene kan oppleve en forsinkelse av saksbehandlingstiden på opptil et halvt år, sier informasjonssjef Torill Stæhr.

I snitt bruker NPE ett år på å behandle et erstatningskrav. Dermed kan pasienter nå måtte leve i uvisshet i halvannet år før de får et ja eller nei på søknaden sin.

Siden 2003 har antallet klagesaker økt med hele 75 prosent, mens ressursene til NPE i samme periode har økt med 50 prosent.

Helse- og sosialombud i Oslo, Petter Holm, reagerer på ventetiden og mener at Helse- og omsorgsdepartementet må gi NPE økte ressurser.

- Norsk Pasientskadeerstatning ble etablert nettopp for å unngå den lange ventetiden i rettssystemet, påpeker Holm. (©NTB)