Badebukse eller paraply?

Badebukse eller paraply?
Badebukse eller paraply?

Sjekk hvordan været blir!

Foto
Scanpix

Fra i morgen av blir det bedre vær på Østlandet, og nordlendinger kan glede seg over flere solfylte dager. For regntriste Oslo-borgere er det en glede å kunne melde at fra lørdagen av er det utsikter til bedre vær. Bortsett fra en mulighet for forbigående byger, blir det hovedsakelig opphold, og perioder med sol. Temperaturene vil ligge på maksimum 17-18 grader.

- Det er nok en overdrivelse å si at østlendingene har en plutselig knallsommer i vente, men helga byr på jevne gløtt med sol, kan Inge Johannessen, meteorolog ved Storm Weather Center, melde.

Varmest i Nord

I helga og på mandag ventes det regnbyger på Vestlandet og i Midt- Norge. Det blir kuling på kysten av vestlandet, muligens også i kyststrøkene av Sør- og Østlandet. Lengre inn på Sør- og Østlandet får vi hovedsakelig opphold og sol, en klar bedring fra dagens regnfall. På kysten av Nord-Norge blir det i stort sett opphold, mens innlandet kan vente seg mye byger. Østlig frisk bris kan ventes på Finnmarkskysten.

Når det gjelder temperaturer vil de bli varmest i Nord-Norge, der det kan bli over 20 grader, mens i Midt- og Sør-Norge vil gradestokkene vise mellom 14 og 18 grader.

Venter på høsten

Utover neste uke blir det et ganske skyet vær for Vestlandet og Nord-Norge, mens folk på Østlandet og Sørlandet stort sett kan kose seg med opphold. Temperaturene vil grovt sett ligge på mellom 15 og 20 grader i hele landet, forteller meteorolog Johannessen til ABC Nyheter.

Han kan imidlertid ikke love at øst- og sørlendinger får en nydelig sen-høst som kompensasjon for ukesvis med regn.

- Det er bare tiden som kan vise hvordan været blir, humrer meteorologen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus