Meny

Dyttet sønnen (10) foran oksene

Dyttet sønnen (10) foran oksene

Nå har domstolen nektet faren samvær med David.

Livsfarlig
Faren Luis Miguel Gómez og hans sønn David (10) unngår såvidt å bli truffet av oksene i Pamplona. Foto: Reuters/Eloy Alonso.

Bildet over ble tatt under okseløpene i Pamplona 10. juli. Der ser man Luis Miguel Gómez som tar sin ti år gamle sønn i hånden, og løper ut foran oksene på Santo Domingo-bakken i Pamplona.

Nå har en domstol i Madrid bestemt at faren mister besøksrettighetene sine. Dommer Adolfo Carretero slår fast i sin avgjørelse at Gómez fratas sine rettigheter til sønnen, og han må levere sønnen tilbake til moren straks, skriver nettstedet Typicallyspanish.com.

Det var moren til David som meldte eksmannen inn for domstolen. Hun så tilfeldigvis et bilde av sønn og far i media.

Det er en akseptert regel i Pamplona at bare de over 18 kan løpe foran oksene, og tv-seere landet over ble sjokkert over bildene av tiåringen som løp med sin far. De to unngikk så vidt tyrens horn.

Faren har senere sagt at han ikke ser noe i vei for å ta sønnen med på okseløp igjen, til tross for at «spøken», som han kalte det, kostet ham 150 euro i bot.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus