Vil ha Grandiosa med grov bunn
Det skriver VG onsdag.
- Foreldre burde selvfølgelig lage mat fra bunnen av hver dag, men hverdagen er ikke sånn. Man har ikke tid. Hverdagen er at man skal ha noe som er godt, sunt, fort og billig, sier Anniken Huitfeldt.
Og legger til:
- Hvis denne bunnen er som loff, så tenker jeg: Hva om vi kunne få Grandiosa med grov bunn? Det ville være en forbedring. Hvorfor ikke gjøre noe med den maten som alle spiser: Pasta, pannekaker, pølser og pizza, spør Huitfeldt. .
Hun får støtte av matminister Terje Riis-Johansen (Sp) som mener forbrukerne må ta bevisste valg når de handler mat. I tillegg til sunnere ferdigmat, oppfordrer Huitfeldt matvareprodusenter til å opplyse bedre hva maten faktisk inneholder.
- Voksne er opptatt av fettinnholdet, og det vises gjerne på innholdsfortegnelsen. Men når det gjelder barn er jeg mer bekymret for hvor mye salt, sukker og tilsetningsstoffer det er. Det tror jeg mange foreldre lurer på, sier Huitfeldt. (©NTB)