Utildekka bakarvarer kan vere smittebomber

Bakarvarer kan vere helsefarlege smittebomber, meiner Mattilsynet. Det er trenden med utildekka bollar og brød som har fått tilsynet til å reagere med krav om å rydde opp i bakediskane i butikkane.

(Foto: threekidcircus.com)(Foto: threekidcircus.com)

(NPK): Bakst som ikkje er tildekka eller i emballasje er i strid med hygieneforskriftene og kan innehalde helsefarlege smittestoff, slår Mattilsynet fast.

Distriktskontoret ved Mattilsynet i Trondheim har sendt brev til alle daglegvarekjedene i distriktet med pålegg om å sikre varene mot smittestoff og ureining, enten under lokk eller i papir- og plastposar.

- I første omgang får butikkane sjølve sjansen til å rydde opp. Deretter følgjer vi opp med vidare tilsyn og varsel om vedtak, og eventuelt tvangsmulkt, seier saksbehandlar Anne-Mette Wigdahl Østeraas ved Mattilsynet i Trondheim til Nationen. (NPK)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:

Aktuelt


Helse og samliv


Konkurransar


Kultur


Mat og drikke


Moro


Dyr


Forbruk(ar)


Nett og teknologi


Næringsliv


Reise og oppleving

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus