Drillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef

Sognsvann høsten 2019. Drillo går og går. Foto: Reidar Sollie
Sognsvann høsten 2019. Drillo går og går. Foto: Reidar Sollie

– Jeg slo aldri Sverige som trener. Heller ikke Sovjet, sier Egil «Drillo» Olsen, nå inne i sitt 78. år. Som fortsatt er å finne på et treningsfelt av og til. Blir han aldri ferdig?

(Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagsavisen.no, før Norge møtte Sverige på bortebane for to uker siden, en kamp som endte 1-1. Det er gjort noen små justeringer i tidsangivelser i saken).

SOGNSVANN (Dagsavisen): – Jeg ser kanskje mer fotball enn noengang. Jeg er ganske à jour. Men jeg ser fotball nesten bare på TV. Og jeg skjønner meg fortsatt ikke på lag som ikke utnytter motstanderens ubalanse bedre. Vålerenga er et av de lagene, sier Egil Olsen der vi sitter utenfor kiosken ved Sognsvann i Oslo, antagelig landets mest brukte utfartssted for turgåing.

Det er september, det er regn i lufta og Olsen har foreslått stedet i sitt nærmiljø sjøl.

Egil Roger Olsen

Født: 22. april 1942 i Fredrikstad (77 år).

Klubber som spiller: Østsiden, Vålerenga, Sarpsborg, Frigg.

Klubber som trener: Frigg, Hasle/Løren, Østsiden, Fossum, Lyn, Aalesund, Vålerenga, Wimbledon, Fredrikstad, Lyn.

Landslagstrener: Norge U21 (1979-1985) , Norge OL (1990), Norge A (1990-98), Norge G19 (2002-03), Irak (2007-08), Norge A (2009-13).

Statistikk som landslagssjef for Norge A og Irak: 79 seire, 37 uavgjort, 30 tap. Målforskjell: 271-118.

A-landskamper som spiller: 16.

Fikk Idrettsgallaens Hederspris i 2018.

Måtte opereres

Drillo går turer tidlig og sent. Gjerne med bikkjene Kniksen og Cruyff. Men de har samboer Siggen tatt seg av i dag.

Hvorfor vi sitter her? For å snakke fotball. Faget hans. Som 77-åring har han dukket opp på treningsfeltet til Lyn for å drille forsvarsspill. Lørdag for to uker siden var han Norges Fotballforbunds gjest i Stockholm der Sverige møtte Norge til viktig EM-kvalifisering søndagen etter. Torsdagen før var han på jobb for TV 2 da Norge slo Malta 2-0. Han er tett på.

(Saken fortsetter under)

De heter Kniksen og Cruyff, to av Olsens viktige følgesvenner. Foto: NTB Scanpix
De heter Kniksen og Cruyff, to av Olsens viktige følgesvenner. Foto: NTB Scanpix

Han ser overraskende sprek ut.

– Nei, jeg er ikke blitt sprekere. Men jeg trener hver dag på NIH (Norges Idrettshøgskole, som i praksis er naboen hans). Jeg får aldri styrken tilbake i høyrebeinet. Fikk en prolaps for halvannet år siden. Det var så vondt og så jævlig, de vegret seg for å operere. Men det måtte til og en nerve ble ødelagt. Jeg spurte legen om den vil vokse ut igjen: Hadde du vært sju så hadde den vokst ut, men når du er over 70 gjør den ikke det. Nå er smertene borte, jeg går turer og trener leggpress. Klarte fem kilo etter operasjonen, nå tar jeg femti. Men det er ikke nok til å bære kroppen, sier han før han ettertenksomt legger til:

– I forhold til kompisen min oppe i Trondheim, er dette en bagatell.

Han snakker om Nils Arne Eggen som har måttet fjerne begge føttene.

Les også: Fra forsikringer til bompenger

Evighetsfølelsen

Man får en følelse av evighet når man sitter sammen med denne mannen. Plutselig er det ikke så lenge siden samme Olsen møtte opp på Ullevaal stadion en lørdag i oktober 1990 og sa han «gratulerte NFF med valget» da de hadde plukket han som vikar som landslagssjef for Norge. Undertegnede satt i samme rom og husket han var refset av Olsen tidligere for unøyaktige sitater på trykk. «Noe så dumt har jeg aldri sagt», sa han om noe han var sitert på i Arbeiderbladet.

(Saken fortsetter under)

Egil Olsen som Sarpsborg-spiller. Foto: NTB Scanpix
Egil Olsen som Sarpsborg-spiller. Foto: NTB Scanpix

Siden har Olsen snakket i korte og klare setninger. Ofte provoserende, alltid direkte, alltid med innhold. Fraværet av floskler som mange fotballtrenere er kjent for, har vært påfallende.

Dette er ikke mannen for «small talk».

Les også: Avviser at byrådet forhandler med Venstre

Hedret og sparket

Egil Olsen er glad for den helsa han har. Og han er glad for den historien han har, som i fotballens verden selvsagt er full av paradokser.

– Jeg er såkalt gullmerkemann i NFF. Det ble jeg før jeg fikk sparken. I mine to mest suksessfulle perioder som landslagssjef, for Norge og Irak, fikk jeg sparken.

Han gliser bredt. Han morer seg med fakta, med galgenhumoren.

Det meningsløse dramaet høsten 2013. To mål på dødball av talentet Fabian Schär skapte tidenes mest omstridte treneravskjed i Norge.

Sveitseren, som i dag er midtstopper i Newcastle, scoret begge målene da Sveits slo Norge 2-0 i kvalifiseringen til VM i Brasil i 2014.

Da fikk ledelsen i NFF panikk og satte plutselig inn Per-Mathias Høgmo som erstatter mens toppfotballsjef Nils Johan Semb var på ferie i USA.

Linnéa Myhre-portrett: Generasjon livredd

Fakta-feil

Striden er omtalt i så mange omganger at vi lar den ligge her.

Høgmo overtok, tapte de resterende kvalik-kampene og fiaskoen var komplett.

– Per Mathias inviterte meg på lunsj på Majorstua for et par uker siden, sier Olsen, som ikke har noe uoppgjort med ham.

Egentlig ikke med noen andre heller.

Til og med fra Irak fikk han den drøye millionen de skyldte ham. Det skjedde tre år etter avskjedigelsen.

– Jeg tapte ikke en eneste kamp med Irak.

– Men på Wikipedia står du oppført med ett nederlag med dem?

– Det er feil. Det kan ha sammenheng med at jeg samme dag som jeg signerte kontrakten var tilstede på kampen der de tapte 2-3 for Qatar. Men jeg hadde jo ingenting med den kampen å gjøre, forteller han.

– Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef.

Les også: Liv Ullmann: – Sylvi Listhaug skal aldri bli en profet i mitt rom

Stadheim grep inn

Med Norge var han ikke ubeseiret. Men han vant mye mer enn han tapte. Og den siste perioden (fra 2009 til 2013) var resultatmessig like vellykket som den første. Som er den han primært huskes for.

– Du sier ofte at fotballen er mer basert på flaks og uflaks enn noen vil innrømme, men trenerjobbene sitter ganske løst også?

– Det er få yrker hvor tilfeldighetene spiller en så stor rolle. Om når du får tilbud, hva slags tilbud du får, du velger ikke fritt, sier han.

Og som ung raddis var det egentlig ingen i Norges Fotballforbund som ville ha ham.

– Jeg hadde ikke fått jobben med U21-landslaget på 80-tallet hvis ikke daværende landslagssjef Ingvar Stadheim hadde grepet inn (Stadheim var mannen Olsen overtok etter høsten 1990).

– NFF-styret ville ikke ha meg, de hadde innstilt Brede Skistad til jobben, men han hadde akkurat sagt ja til Start. Stadheim presset på og fikk meg ansatt.

(Saken fortsetter under)

Som VIF-trener fikk Drillo heist fram John Carew. Foto: NTB Scanpix
Som VIF-trener fikk Drillo heist fram John Carew. Foto: NTB Scanpix

Og da daværende NFF-president-vikar Per Ravn Omdal ansatte «Drillo» som vikar da Stadheim trakk seg etter en 0-0 kamp mot Ungarn i Bergen, var skepsisen like stor.

Men etter 6-1 over Kamerun og seier i de to neste kampene den høsten, var den saken avgjort.

Resten er historie.

Da skifter vi til nåtid. Nei, ikke helt. For Sverige vekker minner hos Olsen.

– Sverige er, sammen med Sovjet, laget jeg aldri slo av lag vi møtte. I den første kampen i 1991 tapte vi 1-2 på Ullevaal i privatkamp. Vi hadde akkurat slått Italia og nasjonen gikk til himmels. Samme år tapte vi hjemme for Sovjet (0-1) og Tsjekkoslovakia (2-3). Land som ikke eksisterer i dag! Siden tapte vi ikke på Ullevaal mer, sier Olsen og gliser enda bredere.

Les også: Raja: Det stinker av Frps retorikk

Et lovende landslag

Og gleder seg over at Lars Lagerbäck har opplevd det samme nå. Men de to siste poengtapene mot Sverige (3-3) og Romania (2-2) ble opplevd som nederlag etter at Norge ledet med to mål i begge kampene.

Og i det siste Drillo-året ble det også tap for Sverige (2-4). Zlatan Ibrahimovic scoret tre av målene. Også det i en privatkamp. På Friends Arena.

For det pussige er at Norge ikke hadde møtt Sverige i EM- eller VM-kvalifisering på bortebane siden 1976.

(Saken fortsetter under)

Lyn-trener Bent Inge Johnsen har fått hjelp i høst. Foto: LYN1896.no
Lyn-trener Bent Inge Johnsen har fått hjelp i høst. Foto: LYN1896.no

«Drillo» fikk aldri møte Sverige i tellende kamper.

Og Sverige er spesielt for ham. Med oppvekst i Fredrikstad var det kort vei til grensa. Han haiket til VM-sluttspillet i 1958 og så Sverige - Sovjet i Gøteborg,

Nåtid, Olsen!

– Vi har en fair sjanse til å slå dem nå. Vi har mange unge, spennende spillere. Martin Ødegaard har tatt store steg. Men jeg er selvfølgelig bekymret for forsvaret, jeg ser at Lars har trøbbel der, sier han.

(Sitatet ble gitt før kampen, som endte 1-1, red.anm).

Les også: Skauen til tjeneste for miljøet

Forholdet til Lyn og VIF

Forsvarsspill er Olsens hovedfokus på et treningsfelt. Derfor har han sagt ja til å hjelpe Lyn nede i 3. divisjon. Laget trener jo «i hagens hans» på Kringsjå.

– Jeg har vært på et par treninger og har sett dem i kamp, sier Olsen som toner ned sin rolle der. Men i siste kamp vant laget, og de vil sannsynligvis berge plassen.

– Du har et forhold til klubben?

– Jeg har tross alt trent dem i fire år tidligere. De har jo en historie de også.

I et av disse årene var Stig Mathisen assistent. Den senere Kjelsås-legenden var enda mer tro til såkalt effektiv spillestil. Pasninger var misbruk av tid. Ballen skulle fram.

– Vi var nære på to opprykk på rad. Siste året tapte vi kvalifisering til opprykk, 0-1 for Djerv 1919 på Ullevaal. Det var ille.

– Men du har jo trent Frigg og Vålerenga også. Din oppfatning av dagens VIF?

– Skuffende. Jeg hadde håpet de skulle bli mye mer gjennombruddshissige. Heller ikke de utnytter motstanders ubalanse godt nok. VIF har skuffet meg i flere år nå, sier Olsen om det første laget han trente etter at han gikk av som landslagssjef etter VM i 1998.

– Hvor tett følger du dem?

– Jeg har faktisk ikke sett dem på Intility arena ennå. Jeg har vært der, men ikke på kamp. Alle mine inntrykk er basert på det jeg har sett på TV.

Det er KFUM som har imponert Olsen mest i Oslofotballen i år.

– Når KFUM bestemmer seg for å gå på gjennombrudd, så går det fort. Og de har gode spillere til å utføre det.

Les også: Forbud mot levering av svarte søppelsekker innføres i løpet av året

Like tro til stilen

For når Olsen ser fotball, har han de samme brillene på. De som analyserer spillestil, som gjør at hans oppfatning av spillet ikke har endret seg enten han er 30, 50 eller 77 år gammel. Neste år er det 30 år siden han gikk inn i norsk fotballs mest omtalte vikariat.

– Spillestil har noe med spillerkvalitet å gjøre, evnen til å utnytte ubalanse. Selv på høyt nivå er det lag som ikke utnytter det. Jeg ser lag slå en gjennombruddspasning, ubalansen er der, men så slås i stedet en pasning tilbake slik at balansen er på plass igjen. Sånt skjønner ikke jeg. Det er de færreste som skaper sjanser mot etablert forsvar. Da må man bruke dødballer og overganger som ikke er like populært.

– Foran et møte med Sverige ble du sitert på at man like kunne gi fra seg ballen etter et visst antall trekk?

– Det er unntaksvis at det scores mål etter mer enn ti pasninger. De fleste mål kommer etter en, to eller tre. Jeg sa det vel ikke så klart, men ballbesittelse avgjør ikke fotballkamper. Jeg var en gang tilskuer til San Marino mot Tyrkia. Det var 10-90 i ballbesittelse. Men kampen endte 0-0.

(Saken fortsetter under)

Egil Olsen hilser på Jonas Gahr Støre på Ekeberg. Men Olsen stemte Rødt sist mandag. Foto: NTB Scanpix
Egil Olsen hilser på Jonas Gahr Støre på Ekeberg. Men Olsen stemte Rødt sist mandag. Foto: NTB Scanpix

– Hvilket lag ligger nærmest din filosofi nå?

– Atletico Madrid. Men så leste jeg en interessant artikkel i Josimar (fotballtidsskriftet) om Getafe nylig. De spiller ballen bare framover, har ingen stjerner, men ble nummer fem i ligaen. De hadde desidert laveste prosentandel av vellykkede pasninger, de var i særklasse sist på «possession» (ballbesittelse). Slikt liker jeg. Det blir litt Leicester om igjen.

Les også: Det norske sunnhetstegnet

Peker på Solbakken

Han mener dette også er landslagets suksessoppskrift. Men er redd Lagerbäck sliter med å få fram budskapet, ettersom spillerne kommer fra klubber med helt andre filosofier.

Om Norge ikke kvalifiserer seg til EM 2020 i høst, får laget uansett en ny sjanse i et omspill til våren. Fordi vi vant vår pulje i nyskapningen Nations League i fjor.

Skulle Norge tape der, er Lagerbäcks tid over.

– Hvem bør overta?

– Jeg ville henta inn Ståle Solbakken. Han har vel snart vært lenge nok i København nå?

– Ole Gunnar Solskjær kan vel få sparken i United?

– Det kan hende hvis han fortsetter å tape hjemmekamper. Men det er jo et eventyr. Han trener et lag som engasjerer i alle verdensdeler. Det minner meg om statusen til Premier League. Jeg husker jeg landet på flyplassen i Phnom Penh i Kambodsja året etter at jeg fikk sparken i Wimbledon. Det kom en mann med en tralle før han stoppet og pekte på meg: Olsen! Jeg spurte om han visste navn på flere nordmenn: Flo! Solskjær! Joda, man blir lagt merke til i denne bransjen.

Les også: Regjeringen vil fjerne tillegg for uføre som blir alderspensjonister

Opprørt over hands

Og bransjen utvikler seg. VAR er den største endringen, og det fører oss inn i den mest engasjerte delen av samtalen. VAR og fotballregler. Ikke minst: hands!

– Du liker VAR (fotballens nye teknologi som hjelper dommerne)?

– Jeg er opptatt av at ting skal være rettferdig og riktig. Derfor hilser jeg det velkommen. Men så har jeg sett en del avgjørelser som er fullstendig på trynet, og da lurer jeg på om det sitter folk der som vet hva fotball er for noe. Handsregelen er på ville veier.

Olsen blir så ivrig at han reiser seg for å understreke eksemplene.

– De nye «guidelines» er det dummeste som er gjort i fotball overhodet. Du skal vurdere om du har armen i en naturlig stilling eller ikke. Hvis du gjemmer armene dine, har du dem i en unaturlig stilling. Dette er ubegripelig. Å gjøre seg større? Det går ikke an å gjøre seg større eller mindre. Du har den kroppen du har og du må ha armene et sted. Henda på ryggen? Er det naturlig for en fotballspiller? Uff! Og når bør VAR gripe inn? Det er en del uklarheter her.

– Hva er løsningen med hands?

– Dette var ikke noe stort problem før. Hvis ballen søker armen er det ikke hands, hvis det er armen som søker ballen, så er det hands. En fornuftig dommer som har spilt litt fotball klarer å vurdere det veldig enkelt. Det er alltid tvilstilfeller, men det er bagateller i forhold til det som er innført nå, sier Olsen.

(Saken fortsetter under)

I 2018 fikk Drillo Idrettsgallaens hederspris av daværende kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: NTB Scanpix
I 2018 fikk Drillo Idrettsgallaens hederspris av daværende kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: NTB Scanpix

Hadde han hatt makt ville han endret den regelen først. Deretter kjepphesten holding. Han har tidligere foreslått at spillere må spille med votter.

– Jada, Maradonas legendariske VM-hands hadde blitt tatt av VAR. Men det var jo hands...

Når Egil Olsen er tilbake fra Stockholm er det valg i Norge.

Han rekker å stemme på valgdagen. Han gjør ingen endringer. Han stemmer Rødt.

Les også: NRK: Avviser «fake news»

Pensjonist?

Olsen kunne vært landslagstrener i Vietnam og han sa nei til Celtic. Han sa nei til store inntekter i Skottland fordi han ikke fikk med seg bikkja.

I fotballen blir man visst aldri pensjonist.

Når han ikke ser fotball, har han reist på quiz-turne med Arne Scheie. Fotball og geografi, Olsens to lidenskaper. Tidligere i år fylte de Rockefeller i Oslo.

PS! Etter å ha sagt farvel ved bommen ved Sognsvann møter vi tilfeldigvis Lyn-legenden Andreas Morisbak ved T-banestasjonen.

– Egil har satt sitt forsvarsstempel på Lyn, sier han entusiastisk. Lyn-backen som spilte 2-2 og 2-3 mot Barcelona i 1969, følger også med på Lyn i 3. divisjon i dag.

Han bekrefter. Drillos varemerke der også. I 2019.

Saken er opprinnelig publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 – En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Ny studie understøtter gammel teori: Livet på jorda kan ha oppstått på ismåne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier
Siste nytt
15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26PolitikkNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29Norge– En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenNy studie understøtter gammel teori: Livet på jorda kan ha oppstått på ismåne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier
Populært