Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk

Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har fått kreft. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har fått kreft. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bjørn Einar Romøren (38) har fått påvist kreft. Den tidligere skihopperen er for tiden til behandling på Radiumhospitalet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I våres fikk jeg en veldig tøff beskjed om at jeg har fått kreft i ryggen. Dette er en tøff situasjon for meg og hele familien. Jeg er kommet godt i gang med behandlingen og skal overleve dette. Det er en lang og tøff tid som venter meg, men denne fighten skal jeg vinne, sier Romøren til hoppmagasinet Berkutschi.

Det var ukebladet Se og Hør som først omtalte kreftsykdommen. Kreften ble oppdaget da en MR-undersøkelse viste en ondartet svulst i hofta.

Sjelden kreftsykdom

Selv om svulsten ikke har spredt seg, må 38-åringen gjennom en cellegiftbehandling i 40 uker.

– Jeg har ingen problemer med å snakke om at jeg er blitt rammet av kreft, men har ekstremt lite energi og mange tunge dager rent fysisk. Derfor ønsker jeg ikke å bruke all min tid på å snakke om kreftsykdommen, men på å bli frisk, uttaler den tidligere skihopperen.

38-åringen har fått påvist Eings sarkom som er en sjelden kreftform. Årlig oppdages fem til ti nye tilfeller i Norge. De som diagnostiseres, er vanligvis mellom 5 og 25 år.

Tidligere verdensrekordholder

I 2005 satte Romøren ny verdensrekord i skiflyging da han hoppet 239 meter i Slovenia, en rekord som sto seg til 2011.

Året før og etter rekorden var han del av det norske laget som tok VM-gull i skiflyging. I tillegg tok han OL-bronse i lagkonkurransen i stor bakke i 2006. I 2011 ble det sølv med det norske laget i normalbakke i ski-VM i Oslo.

Romøren la opp i 2014. Han er i dag markedssjef i hoppavdelingen til Norges Skiforbund.

Personvernpolicy