91 likekjønnede par viet i kirken

Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs gifter seg som det første homofile paret i en norsk kirke. Vigselen fant sted i Eidskog kirke ved midnatt 1. februar 2017. Sogneprest Bettina Eckbo viet paret. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs gifter seg som det første homofile paret i en norsk kirke. Vigselen fant sted i Eidskog kirke ved midnatt 1. februar 2017. Sogneprest Bettina Eckbo viet paret. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På det året som er gått siden Kirkemøtet godkjente en vigselsliturgi som ønsker likekjønnede par velkommen til å gifte seg i Den norske kirke, er 91 par viet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39 av ekteskapsinngåelsene var mellom to menn, 52 var mellom to kvinner. Det viser den sentrale kirkeboken der alle menighetene registrerer kirkelige handlinger, melder Kirken.

– Mange hadde ventet svært lenge på å kunne gifte seg både for Guds åsyn og i menneskers nærvær. Særlig gjorde det inntrykk å høre om mennesker som hadde bodd sammen siden 80-tallet og som hadde ventet med å gifte seg, fordi det var viktig for dem at det skjedde i kirken, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

83 av Kirkemøtets 112 tilstedeværende representanter stemte for vedtaket 30. januar i fjor.

– Jeg vil berømme alle som har bidratt til at vi kan leve sammen i Den norske kirke. Vi har to teologisk begrunnede syn, og jeg opplever at vi nå klarer å ta konsekvensen av dette. Min erfaring er at klimaet for å snakke sammen i Den norske kirke er blitt bedre det siste året, sier kirkerådslederen.

Personvernpolicy