Kommunenes testkapasitet varierer mye

<p>Helsemyndighetene sa i slutten av april at det er nok utstyr og kapasitet på laboratoriene til å gi svar på coronastatusen til 100.000 nordmenn hver uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p>
Helsemyndighetene sa i slutten av april at det er nok utstyr og kapasitet på laboratoriene til å gi svar på coronastatusen til 100.000 nordmenn hver uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bergen og Trondheim har mulighet til å teste alle som ønsker det for coronasmitte. I Oslo er det derimot ikke sikkert du blir testet, selv med symptomer.

I Trondheim er det kapasitet til å analysere ti ganger flere tester enn det som gjennomføres nå, og i Bergen meldes det om kapasitet til å teste alle som melder seg, viser en gjennomgang NRK har gjort.

I Oslo er situasjonen annerledes. Der følges Folkehelseinstituttets råd om hvem som skal testes strengt og symptomer på luftveisinfeksjon gir ikke automatisk tilgang til testing.

– Dette er jo en ressurssituasjon som handler både om mennesker, den handler om smittevernsutstyr, den handler om testkapasitet og den handler om sporingskapasitet, sier helsebyråd Robert Steen i Oslo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært