Forskning:Coronautbruddet i Frankrike kom ikke direkte fra Kina

Forskere fra forskningsstiftelsen Institut Pasteur i Paris har kommet fram til at de fleste tilfellene i landet, etter det første virusutbruddet, ikke kan spores til Kina. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
Forskere fra forskningsstiftelsen Institut Pasteur i Paris har kommet fram til at de fleste tilfellene i landet, etter det første virusutbruddet, ikke kan spores til Kina. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coronavirusutbruddet i Frankrike var ikke forårsaket av tilfeller importer fra Kina, har forskere ved Institut Pasteur i Paris kommet fram til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Genetiske analyser viser at de fleste virusstammene i Frankrike har felles opphav og at denne gruppen ikke kom fra Kina eller Italia, skriver South China Morning Post.

Frankrike registrerte sitt første coronatilfelle 24. januar, som det første landet i Europa, da et fåtall reisende fra Hubei-provinsen i Kina testet positivt.

Imidlertid er disse stammene ikke funnet hos pasienter som ble testet etter de første importerte tilfellene, noe som ifølge forskerne tyder på at «karantenen som ble pålagt de første covid-19-tilfellene i Frankrike ser ut til å ha hindret lokal overføring».

Forskerne har samlet prøver fra over 90 andre pasienter fra hele landet og kommet fram til at viruset stammer fra én genetisk linje. Stammene som fulgte denne utviklingen har kun blitt påvist i Europa og Amerika.

– Fordi de tidligste stammene av SARS-CoV-2 ser ut til å være assosiert med Belgia, kan det hende at viruset spredte seg omtrent samtidig fra Belgia til både Italia og Frankrike, sier professor og leder for biologiske vitenskaper ved Texas A&M University, Benjamin Neuman, til SCMP.

Forskning viser også at lignende stammer er påvist i Algeria, noe som kan tyde på at reisende fra Frankrike tok med seg viruset til Afrika.