FHI:Folk kan gå på jobb selv om noen i hjemmet er i karantene

Folkehelseinstituttet (FHI) sier folk kan gå på jobb som vanlig dersom de bor sammen med noen i karantene. En person som er satt i hjemmekarantene har kontor på terrassen. Illustrasjonsfoto: Mona Oshiro / NTB scanpix
Folkehelseinstituttet (FHI) sier folk kan gå på jobb som vanlig dersom de bor sammen med noen i karantene. En person som er satt i hjemmekarantene har kontor på terrassen. Illustrasjonsfoto: Mona Oshiro / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykepleiere og andre kan jobbe som normalt selv om de bor sammen med noen som er isolert på grunn av «vanlig» luftveisinfeksjon, ifølge Folkehelseinstituttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle som har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, skal holde seg hjemme, heter det i rådene fra FHI.

Dette gjelder også for dem som har lette symptomer, som for eksempel forkjølelse eller vondt i halsen.

FHI minner om at de fleste med symptomer på akutt luftveisinfeksjon, ikke trenger å teste seg for koronaviruset. Disse testene er forbeholdt sårbare grupper og helsepersonellet som behandler dem.

De som ellers bor i husstanden kan leve som vanlig og er ikke ilagt karantene, men de blir bedt om å være ekstra oppmerksomme på egne symptomer.

– Det betyr at helsepersonell kan gå på jobb som normalt, selv om de har husstandsmedlemmer med luftveisinfeksjon som ikke er testet for covid-19, skriver FHI.