Helsemyndighetene:

Ber folk unngå unødvendig bruk av nødnumrene

<p>Fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet ber folk unngå unødvendig bruk av numrene 113 og 116 117. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)</p>
Fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet ber folk unngå unødvendig bruk av numrene 113 og 116 117. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Oslo universitetssykehus og Helsedirektoratet ber publikum unngå unødvendig bruk av numrene 113 og 116 117. Egne coronatelefoner er opprettet i Oslo og Bærum.

– Det er altfor mange som ringer 113 og 116 117 unødig. Disse numrene skal brukes når du trenger hjelp raskt, skriver kommunikasjonsrådgiver Ivar Greiner hos Oslo universitetssykehus i en epost til NTB.

– Disse telefonene skal ikke benyttes til generelle spørsmål om coronavirus.

Greiner opplyser at de som har spørsmål om coronaviruset, kan besøke fhi.no eller helsenorge.no. Dersom publikum ikke finner opplysningene der, kan nummeret 815 55 015 benyttes.

Aktuelt: Høie lover klarere nasjonale coronaråd

Stor pågang

Fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet gjentar det samme i en epost til NTB.

– Helsemyndighetene ber folk om å vise ansvar og ikke ringe nødnumrene, men kontakte fastlege hvis det ikke står om liv og helse.

Også legevakten i Oslo har opplevd stor pågang. De åpnet derfor en egen telefonlinje for personer som er syke, og mistenker at de er smittet av coronaviruset, klokken 12 mandag.

Helsedirektoratet: – Vårt råd er enkelt: Det skal være lik behandling

Ring mellom 12 og 21

– Coronatelefonen øker tilgjengeligheten til helsetjenestene i Oslo og avlaste legevakten som opplever stor pågang, sier Johan L. Torper, medisinsk fagsjef i byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid i en pressemelding.

Coronatelefonen har nummeret 21 80 21 82, og er åpen mellom klokken 12 og 21 på hverdager og mellom 12.30 og 19.30 på lørdager og søndager.

Også Bærum kommune har opprettet et eget coronanummer, skriver Budstikka. Publikum med henvendelser om coronaviruset bes ringe 67 50 59 99.

Aktuelt: Spritprodusent advarer mot å vaske hendene med vodka

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden