Ny person død av mystisk virus i Kina

En flyplassmedarbeider holder oppsyn med passasjerer som ankommer flyplassen i Hongkong. Myndighetene har innført tiltak for å forhindre at lungesykdommen som har spredt seg i Fastlands-Kina skal spre seg. To personer er bekreftet døde av viruset. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
En flyplassmedarbeider holder oppsyn med passasjerer som ankommer flyplassen i Hongkong. Myndighetene har innført tiltak for å forhindre at lungesykdommen som har spredt seg i Fastlands-Kina skal spre seg. To personer er bekreftet døde av viruset. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 69 år gammel mann har dødd av et sars-lignende virus i Kina. Dette er det andre rapporterte dødsfallet etter utbruddet av det mystiske lungeviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale myndigheter opplyser at mannen døde onsdag i byen Wuhan sentralt i Kina. Byen er også regnet som episenteret for utbruddet av coronaviruset, som kommer fra samme familie som det dødelige sars-viruset (alvorlig akutt respirasjonssyndrom).

Helsemyndighetene har slått alarm nettopp på grunn av likhetene med sars-viruset. I 2002 og 2003 døde 349 mennesker i Kina og 299 i Hongkong av dette viruset.

Minst 41 personer har fått lungebetennelse forårsaket av det nye viruset i Kina.

Torsdag bekreftet myndighetene i Japan at viruset har spredd seg dit. Også i Thailand er viruset påvist. Personene som er smittet, har begge vært i den kinesiske byen Wuhan.

Helsemyndighetene i byen opplyste sent torsdag at 12 personer har blitt friske og var skrevet ut fra sykehus, mens fem personer fremdeles var alvorlig syke.

Det er ikke påvist om viruset smittet mellom mennesker, men myndighetene utelukker det ikke.