Oppskrift: Eplegløgg med smak av jul
Gløgg er en velkjent favoritt i juletider, men har du testet eplegløgg?
Artikkelen inneholder annonselenker.
Siden eplegløggen er laget av eplemost som er varmet opp og trukket med julekrydder og appelsin, får denne varianten en unik smak av jul. Eplegløggen er super som gave, og passer perfekt i juleselskap hvor den kan serveres både med og uten alkohol.
Oppbevar eplegløggen på glassflasker, så holder den lenger. Norgesglasset har noen lekre flasker som kommer i flere ulike størrelser. Se utvalget hos Christiania Glasmagasin her.
Slik lager du eplegløgg med smak av jul
Ingredienser:
- 1 liter eplemost, gjerne med smak av ingefær (ufiltrert)
- 1 kanelstang
- 2 ss pepperkakekrydder (egen ingrediensliste under)
- Et par skiver økologisk appelsin (hvis jeg ikke har økologisk pleier jeg å fjerne skallet først)
- Ønsker du mer sødme kan du tilsette litt honning når den er lun.
Ingredienser pepperkakekrydder:
- 3 deler malt kanel
- 1 del malt ingefær
- 1 del malt kardemomme
- 1 del malt nellik
- 1/4 del malt pepper
Tips! Brun rom passer perfekt i denne gløggen og kan tilsettes rett før servering til de som ønsker det.
Fremgangsmåte:
- Ha alle ingrediensene i en gryte og varm opp på medium/svak varme. La det hele trekke, helst i mange timer.
- Server gjerne rett fra kjelen varm eller lun, med eller uten rom. Med julas fineste dompap-krus kommer julestemning garantert snikende mens du nyter en kopp eplegløgg.
- Når gløggen er helt avkjølt kan den oppbevares på glassflasker eller karafler med tett lokk i kjøleskapet. Hvis du får plass kan du gjerne beholde appelsinen og kanelen i for ekstra smak.
Tips! Kald eplegløgg passer perfekt til julefrokosten.
Håper det smaker!
Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en
provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.