Kristoffersen avviste blankt pengemotiv

Se video fra rettssalen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen er krystallklar på at det ikke ligger økonomiske motiver bak søksmålet han har anlagt mot Norges Skiforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sa alpinstjernen da han inntok vitneboksen i tingrettssaken onsdag ettermiddag.

– Alle er sikre på at du har gått til søksmål på grunn av penger. Er det riktig? Spurte Kristoffersens advokat Odd Stemsrud da han innledet sin utspørring av alpinstjernen.

– Det er ikke på grunn av penger. Det er det ikke. Det er for å få en mulighet som kan gjøre meg til en bedre alpinist og idrettsutøver, svarte Kristoffersen.

Videre fikk Kristoffersen spørsmål om han ville ha gitt avkall på alle pengene i Red Bull-avtalen dersom han fikk profilere den østerrikske energidrikkgiganten på hjelmen og fikk benytte støtteapparat Red Bull tilbyr.

– Det hadde vært helt greit, og det har også blitt tilbudt til Norges Skiforbund i denne saken, sa Kristoffersen.

Kristoffersen ble bedt om å sette ord på hva Norges Skiforbund har bidratt med for å hjelpe ham fram i karrieren. I sitt svar viste romerikingen til at familien og klubben Rælingen skiklubb har vært de viktigste støttespillerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiforbundet hadde han ikke mye godt å si om.

– Hva de egentlig mener de har gjort for meg i oppveksten, det skjønner jeg ikke. Og jeg har vært der, opplevd det selv og levd med det, sa alpinisten.

– Min mor og far, familien min og Rælingen skiklubb har gjort alt. Skiforbundet har ikke gjort noen ting. De har skummet fløten på toppen og brukt ekstremt lite ressurser på meg i forhold til hvor mye de har fått igjen for det, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiforbundets advokat under dag 2: – Kristoffersen har om lag ti egne avtaler

Dette vil Red Bull tilby

Kristoffersen sa at han med en avtale med Red Bull blant annet vil få tilgang til et omfattende støtteapparat, som heltidsansatt fysioterapeut og annet helsepersonell.

– Vi lever i 2019, og transport er et vesentlig tema og hvordan man kommer seg til og fra trening, sa Kristoffersen og fortalte deretter hvilke ressurser Red Bull vil bidra med for å lette hans hverdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De vil stille opp med helikopter når det er behov for det, og de vil også stille med privatfly til og fra renn som de gjør for x antall utøvere. De vil også oppgradere flyreiser fra økonomi til businessklasse, for eksempel når vi skal til USA eller Japan neste sesong, sa romerikingen.

Dag 1: Skiforbundets advokat kaller Kristoffersen-krav «utenkelig»

Alpinstjernen viste også til at konkurrentene Alexis Pinturault og Marcel Hirscher har benyttet seg av Red Bulls tilbud om egen overnatting på steder der det kan være aktuelt.

– Det er mange ting som kan gjøre meg til en bedre alpinist og idrettsutøver, og vi snakker om en idrett der det står om hundredeler, sa 24-åringen fra vitneboksen.

Avtalen han i dag har med Red Bull hevder Kristoffersen henger i en tynn tråd, og at han ikke har noe makt til å diktere hvordan han ønsker bidragene det åpner for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viste til epost

24-åringen leste også opp en epost der alpinsjef Claus Ryste beklaget at Kristoffersen på et tidspunkt denne vinteren ikke fikk tilgang til de medisinske ressursene han ønsket seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han hadde følgende beskjed til dem som måtte mene at han ikke har behov for all tilretteleggingen han kan få gjennom Red Bull.

– Folk kan si så mye til vil at dette trenger du ikke, men det er ingen som vet dette bedre enn meg og mine nærmeste, Det er ingen som har de samme problemstillingene. Jeg er kanskje den beste tekniske norske alpinisten gjennom tidene. Det har vært mange gode tidligere, men det var kanskje på 90-tallet, sa han og la til at tidenes har forandret seg kolossalt.

Mer fra dag 1: Begge parter avviste forlik

Stridens kjerne

24-åringen kjemper en rettslig kamp for å få kjøre med Red Bull-logoen på hjelmen, men skiforbudet har sagt nei. Plassen er allerede solgt til alpinistenes hovedsponsor Telenor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo tingrett skal alle momenter ved saken belyses. Kristoffersen krever 15 millioner kroner i erstatning av skiforbundet for tapte sponsorrettigheter.

Før alpinstjernen inntok vitneboksen onsdag var rettsdagen brukt til innledningsforedraget til Norges Skiforbunds advokater Per Andreas Bjørgan og Anne Lise Rolland. Der ble blant annet forbundets mange avtaler med Telenor gjennomgått.

Bakgrunn: Kristoffersens sponsorstrid for retten