Kristoffersen om landslagsbråket: – Blir veldig svart-hvitt

Henrik Kristoffersen vant VM-gull i storslalåm under VM alpint 2019 Åre. Marcel Hirscher (AUT) tok sølv og Alexis Pinturalt (FRA) tok .bronse Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen vant VM-gull i storslalåm under VM alpint 2019 Åre. Marcel Hirscher (AUT) tok sølv og Alexis Pinturalt (FRA) tok .bronse Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen skal trene utenfor alpinlandslaget resten av sesongen. Han savner nyanser rundt den utenomsportslige støyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rælingen-alpinisten utestenges ikke fra landslaget, men det er bestemt at han skal trene for seg selv. Det gjenstår fire alpinhelger på verdenscupkalenderen.

Bakgrunnen er at det skal ha vært vanskelig for de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet å samarbeide med Kristoffersen. I januar sa teknikktrener Stefan Kornberger opp på dagen etter en konflikt med 24-åringen.

– Alt som er utenomsportslig blir veldig svart-hvitt fremstilt med syndebukker og helter. Det kan vi ta en annen gang. Akkurat nå er det viktigere med sporten, sa Kristoffersen til NRK i sitt første intervju etter at Kornberger-saken ble kjent søndag kveld.

Les også: Kristoffersen trener på egenhånd ut sesongen

Vet ikke så mye

Uttalelsene kom like etter at han ble slått ut av landslagskollega Sebastian Foss Solevåg i første runde av parallellslalåmrennet i Stockholm tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han presiserte overfor NRK at han ville snakke om det sportslige, men svarte likevel på spørsmål om han selv ønsket å trene utenfor landslaget.

– For å være helt ærlig, så har ikke jeg vært i så mange samtaler om det. Akkurat nå så har jeg ikke så mye mer å si. Jeg vet ikke så mye mer enn det som har stått i media, sa Kristoffersen.

Beste løsningen

Tidligere på dagen bekreftet alpinistenes sportssjef Claus Ryste at Kristoffersen skal trene for seg selv ut sesongen.

– Nå fokuserer vi på resten av sesongen og gjør tilpasninger i treningsopplegget. Henrik kommer til å trene for seg selv, og det er snakk om åtte til ti treningsdager, sa Ryste til NRK og la til:

– Med bakgrunn i konflikten og alt som har vært, er det greit for alle parter å ha fokus på treningsarbeidet og gjennomføring av sesongen. Det er den beste løsningen.

Kristoffersen tok nylig VM-gull i storslalåm, men i dagene etter seieren er det bråket internt i laget som har fått mest oppmerksomhet. Ifølge Ryste kommer alpinlandslaget til å ha en grundig evaluering etter sesongen.