Landslagstrener sluttet etter uenighet med Kristoffersen

En uenighet med Henrik Kristoffersen (bildet) fikk teknikktreneren Stefan Kornberger til å slutte. Det bekrefter landslagssjef Christian Mitter til TV 2. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
En uenighet med Henrik Kristoffersen (bildet) fikk teknikktreneren Stefan Kornberger til å slutte. Det bekrefter landslagssjef Christian Mitter til TV 2. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stefan Kornberger ga seg på dagen som teknikktrener for Norges alpinlandslag før Kitzbühel-rennene i januar. Grunnen var en konflikt med Henrik Kristoffersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det erfarer både TV 2 og NRK søndag kveld. Kornberger hadde vært en del av det norske landslaget i åtte år.

– Det var en utfordring med noen utøvere. Han (Kornberger) står for noen ting. Han står for fellesskapet, hardt arbeid og var en kar som var med i åtte år. Det er ikke på grunn av for hardt eller for mye arbeid at han sluttet, sier landslagssjef Christian Mitter til TV 2.

– Du sier noen utøvere, er det Henrik?

– Ja, det er Henrik, bekrefter Mitter til kanalen.

TV 2 har konfrontert pappa Lars Kristoffersen med Mitters uttalelser, men verken han eller Henrik ønsker på nåværende tidspunkt å kommentere saken.

Også NRK skriver at Kornberger sluttet på dagen like før verdenscuprennene i Kitzbühel forrige måned. Han jobber fortsatt for Norges Skiforbund, men trener nå yngre landslag.

Henrik Kristoffersen har lenge vært i konflikt med alpinlandslaget. I juni 2017 nektet han å skrive under utøverkontrakten, og i en periode fikk han av den grunn ikke lov til å trene med landslaget. Han skrev til slutt under avtalen samme sommer, men ble ikke tatt inn i varmen igjen før 1. oktober.

Stjernealpinisten fra Rælingen har også saksøkt skiforbundet fordi han blir nektet å ha sin en egen sponsor på hjelmen.

Denne sesongen har Kristoffersen slitt sportslig, men sist fredag slo han til og ble verdensmester i storslalåm. Det var hans aller første VM-medalje.