May bekymret over Trumps trusler om «tollkrig»

Storbritannias statsminister Theresa May er bekymret for utsikten til en mulig tollkrig med USA.
Storbritannias statsminister Theresa May er bekymret for utsikten til en mulig tollkrig med USA. Foto: Peter Nicholls / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en telefonsamtale med Donald Trump søndag, uttrykte Storbritannias statsminister Theresa May bekymring over muligheten for en forestående handelskrig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump varslet i begynnelsen av mars at han planlegger å innføre 25 prosent toll på import av stål og 10 prosent toll på aluminium. EU kvitterte med å melde at dersom Trump gjør alvor av planene, vil de innføre straffetoll på amerikanske varer. Trump reagerte med å true med toll på europeiske biler. I en telefonsamtale med Trump søndag, uttrykte Storbritannias statsminister Theresa May bekymring for den eskalerende konflikten.

Les også: Tysk minister slår tilbake mot Trumps biltoll-trusler

May påpekte overfor Trump at et multilateralt samarbeid er den beste måten å håndtere global overkapasitet på.

Tysklands finansminister Brigitte Zypries sier hun håper Trump vil lytte til fornuft og forandre mening.

USAs handelsminister Wilbur Ross sier at Trump ikke vil gjøre unntak for noen nasjoner hva gjelder de nye tollsatsene for stål og aluminium. Ross kommenterer også truslene fra EU om straffetoll på amerikanske varer og sier at de romslige konsesjonene USA har operert med siden andre verdenskrig, bør revurderes.

Les også: Trump truer med toll på europeiske biler