Meny

Tysk minister slår tilbake mot Trumps biltoll-trusler

President Donald Trump truer med toll på import av Audi og andre europeisk-produserte biler. Det liker tyske myndigheter dårlig. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tysklands økonomiminister ber president Donald Trump besinne seg og ikke gjøre alvor av truslene om å innføre toll på import av europeisk-produserte biler. 

– Jeg håper at USAs president vil lytte til de mange fornuftige røstene fra hans eget land og ombestemme seg, sier økonomiminister Brigitte Zypries søndag.

– President Trump ønsker å spille et spill som ingen kan vinne, sier Zypries og legger til at flere og flere avgifter på flere og flere varer setter frihandel og velstand i fare.

Lørdag truet Trump med å innføre toll på biler som importeres fra Europa. Utspillet kom etter at EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker truet med å innføre straffetoll på en rekke amerikanske varer dersom Trump gjør alvor av å innføre høye tollsatser på stål og aluminium.

Ifølge Washington Post er det spesielt Tyskland Trump har i tankene når han truer med å innføre de nye tollsatsene.

En av Trumps handelsrådgivere, Peter Navaro, mener at tyske bilprodusenter har stjålet store markedsandeler i USA ved å la amerikanerne importere tyske biler i stor stil mens Tyskland selv har begrensninger på hvor mange amerikanske biler som kan selges på det tyske markedet.

I 2017 ble det solgt om lag 1,35 millioner nye tyskproduserte biler i USA.

(©NTB)

Privatøkonomi
Motor
Populært