Portugal og Ronaldo vet hva det handler om

<p>Cristiano Ronaldo feirer første skåring under kampen mot Marokko. Foto: REUTERS/Carl Recine</p>
Cristiano Ronaldo feirer første skåring under kampen mot Marokko. Foto: REUTERS/Carl Recine

Portugal går videre til åttedelsfinale dersom de unngår tap mot Iran.

Mandag er det klart for den tredje runden av gruppespillet i fotball-VM og både gruppe A og gruppe B skal avgjøres. I gruppe A er det Uruguay mot Russland og Saudi Arabia mot Egypt og begge disse kampene starter kl 16. I gruppe B er det fortsatt spenning og kampene Iran - Portugal og Spania - Marokko starter begge kl 20.00. Mandagen byr ellers på et høyinteressant oppgjør i Eliteserien mellom Odd og Brann og et par kamper fra Superettan i Sverige.

Iran - Portugal U 3,60 (spillestopp kl 19.55)

Bra start for Portugal som fikk med seg ett poeng etter den fantastiske 3-3 kampen mot Spania fredag. Men det skal laget takke Cristiano Ronaldo for. Sett til spill og sjanser var Spania det klart beste laget. Den samme Ronaldo var også mannen bak seiersmålet mot Marokko i andre gruppespillkampen. Da scoret Ronaldo allerede etter fire minutter. Marokko dominerte deretter banespillet og hadde sjansene, men Portugal holdt unna og vant 1-0, dog helt uten å imponere.

Portugal ble altså europamester i 2016, men vant faktisk kun en av kampene etter ordinær tid. Alle tre gruppespillkampene endte uavgjort, åttedelsfinalen mot Kroatia endte uavgjort etter ordinær tid, kvartfinalen mot Polen endte uavgjort etter ordinær tid og finalen mot Frankrike stod uavgjort etter ordinær tid.

Iran var stort sett nest best i det meste i sin åpningskamp mot Marokko, men endte likevel opp med å vinne kampen 1-0 etter et selvmål på overtid. Var klart forbedret i sin andre kamp mot Spania, selv om laget hadde en meget defensiv tilnærming til den kampen. Skapte faktisk noen gode sjanser på stillingen 0-1 og hang bra med. I kveld må Iran vinne for å kunne ta seg til åttedelsfinale og det oser ikke mål av dette laget som ledes på fremragende vis av portugiseren Carlos Queiros.

1,50 på Portugal-seier er meningsløs favorittodds og det er fristende med 6,15 i odds på seier til Iran. Men også Portugal er bunnsolide defensivt og Iran har ikke sprudlet offensivt hittil. Portugal spilte uavgjort i seks av sju kamper under EM for to år siden (da snakker vi om etter ordinær tid). En av to gruppespillkamper nå har endt uavgjort og Portugal er altså videre til åttedelsfinale med uavgjort i kveld. Her er det veldig mange gode argumenter for uavgjort. 3,60 på uavgjort er bra odds og spilles.

Klikk her for å levere dette spillet

PS: Så kan det jo tenkes at Iran kaster alle heminger i sluttminuttene for å jakte et seiersmål, dersom det skulle stå uavgjort. Det kan åpne for portugisiske kontringer. Pause/fulltid dobbelen U til pause og seier til Portgual til slutt, er i så henseende også et tenkbart alternativ til 4,25 i odds

Iran - Portugal pause/fulltid dobbel U/B - 4,25 (spillestopp kl 19.55)

Tekstforfatter: Kurt Leirvaag

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.